Категории: Мнение

Це і є наслідок «сойдьомся по-сєрєдінє»

Ну що, зелена пропаганда оклімалась від нокдауна з (не)будівництвом оборонних споруд і нарешті знайшла, хто нагадив Бубочці в штани.
Це, як не дивно, знову Порошенко.
Саме Порошенко у нас Президент останні 5 років і замість потрібних нам оборонних ліній будував Стіну Яценюка.
Ви заплуталися в цій шизофренії?
Не хвилюйтеся, це стиль зеленого управління: вони не здатні нічого зробити, не можуть чітко відповісти за провали — лише постійно шизофренічно брешуть і переводять увагу на Зінку.
Але відповісти на дитячу пропаганду цих проходімцев легше простого.
Дійсно, якби Порошенко був президентом останні 5 років, то вже була б оборона в 3 лінії. Бо ми мали змогу перевірити цього чувака на практиці: в 2015-2016 році призначені ним місцеві ОДА миттєво звели в зоні АТО три лінії оборони.
А от Стіна Яценюка, яку зелені пропагандисти зараз вирішили переназвати на «Стіну Порошенка», це був потрібний на свій час проект. Росія 30 років протидіяла демаркації російсько-українського кордону, щоб він залишався прохідним двором, уряди приходили і уходили і цю проблему не вирішували.
А от Яценюк, замість «сойтісь по-сєрєдінє і встрєтітся на граніце с водочкой і салком», прийняв державницьке рішення і протиснув будувати проект з демаркації кордону. Той факт, що це було потрібне рішення, підтверджується хоча б тим, що самі ж зелені продовжили виділяти на нього гроші після 2019.
Ось так. Умалішонні і додіки на зарплаті роками дискредитовували в інтересах РФ «непотрібний проект», та за кулісами всі розуміли його актуальність.
І тому за 7 років на проект витратили 2,437 млрд гривень (90 млн дол). Майже половину з них при зелених урядах.
Як повідомила ДПСУ в 2022:
— «У процесі виконання проекту облаштовано 403 км протитранспортних ровів, збудовано 332 км рокадних доріг, 149 переходів доріг через яри, 99 км металевих парканів та 62 кілометри загородження зі спіралі «Єгоза»».
Як бачим проект і не планувався Великим Китайським муром. Це не оборонна лінія. Це сітка-рабиця, колючий дріт, відео-камери і рокадні дороги. Щоб прикордонники могли 1) швидко виявити порушника і 2) зреагувати, висунувшись на напрям.
Тому РФ всі ці роки і дискредитовувала проект, як це «дорого», «вкрали» і «непотрібно».
Та багато чи мало це — 90 млн доларів?
Ну в Естонії наприклад в 2018 році подивилися на Україну і теж вирішили будувати Стіну Яценюка. У них теж кордон з хворим сусідом, який складає 338,6 км, із яких 135,6 км проходить на суші. Проект у Естонії теж передбачав таку саму сітку-рабицю, як і в нас, колючий дріт, відео-спостереження, рови.
Друге фото — Естонія, третє — Україна.
Виділили естонці 190 млн євро. Перші 23 км стіни побудували за 20 млн євро. Завершили в червні 2022 року.
От тільки наш проект 2 рази дешевший. 90 млн дол проти 190 млн дол.
А в перерахунку на кілометр наш проект взагалі дешевший в 4 рази. У Естонії 1 млн / км, у України 0,225 млн дол / км (400 км за 90 млн доларів)
І нарешті на початку 2022 по закінченню проекту «Стіна» Кабмін схвалив нову програму з облаштування всього державного кордону за зразком Стіни Яценюка — вартістю 36 млрд грн.
Так що, що б там не базікали про Стіну Яценюка, але самі зелені визнали, що це був потрібний на той час проект.
А на цей час потрібний інший проект. Всі у світі побачили, що орки кончені і можуть напасти в будь-яку мить і от латвійці тепер будують вздовж свого кордону окопи, бункери і зуби дракона. А от наші зуби дракона у Зеленського валяються вздовж дороги. А «Стіна Зеленського» існувала лише в відео-роліках про «потужний жовтень» і «змістовний листопад».
«Стіна» Яценюка ніколи не планувалася бути Великим Китайським муром. Це не були оборонні лінії. Дипломатія Порошенка загнала Путіна в логічну пастку Мінських угод і 5 років тримала на повідку.
І лише потім «поламали систему і почалася війна»(с). Зеленський кричав, що «Мінські угоди його не влаштовують», і Путін його на цьому підловив. 20 лютого 2022 року на Радбезі РФ Путін звинуватив Україну у відмові виконати Мінські угоди, які він не міг виконати сам, і їх відкинув. І вже через місяць у березні 2022 нав’язав Зеленському нові хароші угоди, які Зеленського тепер влаштовували — Стамбульську капітуляцію.
Через це нам тепер і потрібні оборонні лінії не в зоні АТО/ООС, а уже на Харківщині і Запоріжжі. Бо ось це і є наслідок «сойдьомся по-сєрєдінє».
Джон Сміт

Прочитайте уважно. Та вдумайтесь.
«Росіяни, заходьте! Тут у нас тільки тероборона без бойового досвіду. І мінування мінімальне, аби ніжки свої не пошкодили» (с)
Це не слова звичайної людини, яку вже поплавило від того, що коїться навколо. Це на широкий загал говорить депутат Верховної Ради України, усім відома Марʼяна, фактично звинувачуючи військових у злочинній бездіяльності. «Росіяни, заходьте… тут у нас… без бойового досвіду… мінування мінімальне»… Нічого не нагадує, друзі? Бачу по очах, та ваших емоціях, що нагадує! Події початку 2022 року. Але, ми розберемо дії ВЛАДИ трохи пізніш, а спочатку я ще раз нагадаю події листопада, 2018 року. Захоплення українських катерів та буксира в Керченській затоці. Памʼятаєте? Впевнений, що памʼятаєте!
Що тоді одразу зробило вище політичне керівництво країни на чолі із Президентом України?! Звинуватили військових? Ні! Почали поливати лайном в соцмережах усіх генералів? Теж ні. Навпаки. Вони почали діяти системно та на випередження. Президент не сховався у власну інформаційну бульбашку, а терміново вніс до Верховної Ради пропозицію про введения правового режиму воєнного стану в окремих областях. І наприклад, як тільки депутати проголосували «за», в мій рідний Мелітополь примчались десантники 95-ї бригади. Почали займати позиції біля аеродрому. Десь інші підрозділи висунулися на визначені рубежі і так далі. Вище політичне керівництво країни спрацювало на випередження і армійські механізми почали працювати. Але лише після того, як отримали на це законний дозвіл.
Відкрию велику таємницю. Армія не може витрачати бюджетні гроші на власний розсуд.
— О, бля! А давайте ось тут побуду… заху*яр@мо потужну лінію оборони?
— А давайте!
— Плюс. Доставай бабло.
Все це коштує величезних грошей. І якщо їх немає на відповідних рахунках, то… Щоби було більш зрозуміліше поясню простіше. Військо просто так не може гроші призначені на харчування, потратити на закупівлю трусів та шкарпеток.
«Чесно кажучи, я не можу зрозуміти їхню логіку. Це байдужість, чванство чи робота на ворога? Але такий у нас генералітет у переважній більшості» (с)
Гарно сказано. Потужно. Особливо про логіку і можливу роботу на ворога. Окей, давайте про логіку. Повертаємось до головного. А саме дій влади напередодні війни та й не тільки. Будемо розглядати що робила Банкова в грудні 2021 та січні і лютому 2022 року? Скільки тоді було побудовано рубежів оборони? Де було в рази збільшено мінування? Нічого не зробили? Хм! Дивно! А чого? Не знали? Проєб@ли? Не піздить… Вам місяцями союзники криком кричали про плани ворога. Навіть Голова ЦРУ приїхав в Київ, аби… До речі. А навіщо він приїжджав? Кави скуштувати? Помилуватись краєвидами української столиці? Чи знов ткнути носом в те, що буде завтра?
І?
І нічого!
Зовсім!
Хтось відмахнувся від попереджень, які лунали з усіх боків, а потім наприклад в Бузковому парку Херсону, гинули цивільні хлопці які стали на захист свого міста. Гинули без зброї в руках. Лише з пляшками із запалювальною сумішшю, проти російської бронетехніки. В цьому теж були генерали винні? Винні в тому, що хтось заздалегідь не вніс на розсуд Верховної Ради питання про запровадження правового режиму воєнного стану? Чому не вніс? Не подумав? Зайнятий був? Лижі обирав нові? Чи попросили не поспішати з цим питанням? Хто зна…
Добре. Це було тоді. Коли в найсвітлішій голові країни жили суцільні лижі, горілка в Буковелі та майбутні шашлики в травні. А тут злобні західні ЗМІ, які вже схожі на скабєєву. Ну хто ж міг подумати, да? Добре. Нехай… Скажіть будь ласка не шановні Слуги! На кой хер ви вже зараз проводите ааааж цілі засідання Ставки Верховного головнокомандувача, якщо питання побудови фортифікаційних споруд на напрямках вірогідного наступу ворога, стає для вас відкриттям століття?! Не було грошей? Угу… Тобто на той сраний телемарахвон гроші були? А щоби півроку тому побудувати фортифікацію зокрема в Харківській області, грошей не було?
Якщо зараз Україна почне вам задавати питання, втомитесь записувати!
Може, перш ніж звинувачувати в усьому військо, (в нашому випадку командуючих усіх військових ланок), варто подивитися в дзеркало? І не просто подивится, а самім для себе відповісти на просте запитання, «А в яку ціну, себто в яку кількість людських життів, обернулась Україні наша владна інфантильність та недалекоглядність як напередодні повномасштабного вторгнення росіі так і після»? Відповіддю поділитесь з усіма, чи то не наша справа?
І просто знайте… Жоден українець не пробачить загибель своїх рідних, близьких та друзів. Росіянам за те, що забрали їх життя. А вам… За те що ви тоді не дали країні можливість захистити себе так як треба, а не так, як вийшло!
Олексій Петров

Catch-22:

Маріуполь вже під Євробачення 2023 відбудував — тепер можна і хаби в Африці.

Велике Африканівництво.

bandenere:

Ну головне, що хаби у Африці він готовий будувати, а фортифікації почекають.

ChrisCat:

Нє, ну це ж діагноз.

Країна на межі, а воно про Африку.

Що крім ненависті до такого цинізму можуть викликати такі заяви.

Останній Українець:

Вже на Чонгарі хаб збудував.

Юрій Маркович:

Йому і його зебанді похєр на українців

Їм головне продати за мільярди зерно і інше продовольство за

гроші, які навіть у бюджет не потраплять.

зелені какцапи ще тут голодомор створять.

Hawthorn Healing:

Воно або остаточно знюхалось, або тупо з нас знущається.

Вован, Вова, Володєнька, а ти не хочеш поїхать будувати хаби в Африці і звідти не повертатись? Друг питає.

Чекалкин

Последние новости

На війні з російськими окупантами загинув пластун та волонтер з Луцька Ігор Приступа

У війні з російським агресором загинув учасник АТО, відомий волонтер та пластун з Луцька Волинської області Ігор Приступа. Про це…

3 часа назад

Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру»

Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру. Організатори та учасники намагаються приховати це, але…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 17.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

3 часа назад

Типовий український канал

На заувагу про засилля побитих шашеллю беззубих пʼяниць із РФ в ефірах українських медіа — одна мила жінка написала: «Ну,…

15 часов назад

Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо

Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо щодо витоків по справі кураторів "Великого будівництва" Юрія Голика, Георгія Біркадзе, а також співробітників…

15 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 15-16.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2024 1. Санкції США зупинили торгівлю валютою та призвели до паралічу…

16 часов назад