Категории: Украина

Масовані обстріли Харкова та удари по Печенігах, Чугуєву і Куп’янську-Вузловому, 12 загиблих

Упродовж минулої доби російські війська обстрілювали Харків та Харківщину, внаслідок ворожих атак є багато жертв та руйнувань.

Про це повідомив у телеграм-каналі глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Обстріли Харкова

За даними ОВА, у Шевченківському районі постраждали 25 людей. Загальна кількість пошкоджених будівель становить — 12 з них: 7 багатоповерхівок, медзаклад, магазин, 6 транспортних засобів, нежитлові споруди, будівля науково-дослідного інституту;

Також о 17:03 у Харкові знову потрапив під обстріл Шевченківський район. Окупанти вдарили ракетою «Гром Е-1». Без постраждалих.

О 16:00 у м. Харків зафіксовано влучання 2 КАБ у гіпермаркет. Загинули 12 людейПостраждали 43.
Виникла пожежа на пл. 13500 м.кв. Пошкоджено конструктивні елементи гіпермаркету, меблевий магазин, торгівельний центр, автобус та автомобіль.

О16:04 у м. Харків у Слобідському районі зафіксовано влучання БПЛа у відкриту територію.

Обстріли Харківщини
  • 19:18 Чугуївський р-н, Печенізька ТГ, с. Печеніги. Внаслідок обстрілу постраждали 3 людини.
  • 18:35 смт Печеніги Чугуївського району. Обстріл С-300, внаслідок якого пошкоджено приватні будинки. Отримала поранення 1 людина.
  • 18:30 м. Чугуїв. Влучення ракети по місцевості, внаслідок чого пошкоджено приватний будинок, отримала поранення 1 особа.
  • 13:30 ворог обстріляв Куп’янськ-Вузловий з артилерії. Пошкоджено цивільний автомобіль та автомобіль швидкої. П’ять постраждалих, серед них фельдешер.
  • 13:00 Куп’янський р-н, с. Приколотне. Внаслідок потрапляння двох КАБ пошкоджено дах та вікна складської будівлі для сировини та два житлових будинки розташовані поруч.10:05 с. Копанки Ізюмського району. Внаслідок артобстрілу в полі пошкоджено техніку трактор та кран.
Бойові дії на Харківщині

Також у ОВА заявляють, що на Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень, наразі тривають бойові дії в районах населених пунктів Нескучне та Стариця.

На Купʼянському напрямку кількість бойових зіткнень склала 14. Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка. Поблизу Мʼясожарівки, Дружелюбівки та Невського ще тривають бої. Крім того, Сили оборони тут провели активні дії, мали успіх.

Евакуація з регіону

Всього евакуювали 11 тисяч 117 людей із Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів.

Нагадаємо, вдень 25 травня російські загарбники завдали удару по Харкову: скинули дві авіабомби на «Епіцентр». Внаслідок обстрілу зайнялася пожежа на площі 15 тисяч кв.м. Станом на ранок 26 травня відомо про 12 загиблих.

Понад 16 годин тривала ліквідація пожежі в будівельному гіпермаркеті Харкова, яка була спричинена прицільними ударами військ РФ. Вогонь поширився на понад 13 тис. кв. м.

Про це повідомив у телеграм-каналі глава МВС Ігор Клименко.

За його словами, завдяки безперервній героїчній роботі рятувальників пожежу повністю ліквідовано.

Наслідки російського обстрілу

«Російський обстріл забрав життя 12 осіб, ще 43 травмовано. 16 людей вважаються безвісти зниклими.

На місці трагедії працюють штаб слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. У 10 громадян, родичів, які вже звернулися до поліції, відібрано біологічні зразки. Встановлено особи трьох загиблих. Ідентифікація тіл триває», — зазначає Клименко.

Також він інформує, що всі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися до працівників штабу слідчого управління або на 102. Родичів першої лінії міністр закликав здавати зразки ДНК, щоб прискорити процес ідентифікації.

Дмитро Чекалкин

Последние новости

На війні з російськими окупантами загинув пластун та волонтер з Луцька Ігор Приступа

У війні з російським агресором загинув учасник АТО, відомий волонтер та пластун з Луцька Волинської області Ігор Приступа. Про це…

2 часа назад

Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру»

Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру. Організатори та учасники намагаються приховати це, але…

2 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 17.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

2 часа назад

Типовий український канал

На заувагу про засилля побитих шашеллю беззубих пʼяниць із РФ в ефірах українських медіа — одна мила жінка написала: «Ну,…

14 часов назад

Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо

Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо щодо витоків по справі кураторів "Великого будівництва" Юрія Голика, Георгія Біркадзе, а також співробітників…

14 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 15-16.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2024 1. Санкції США зупинили торгівлю валютою та призвели до паралічу…

15 часов назад