Категории: Политика

Майбутнє від Зеленського вирує у всій красі

​​Випадково зустрів типа, з який мені в 19-му доводив що Зеленський — єдине можливе майбутнє. Розмова вийшла феєрична.

Я: Як ти?

Він: Паршиво. З роботи звільнився, бо призовуть. Сиджу вдома, нікуди не ходжу. По вулицях ТЦК лазить. А ти?

(Я у цивільному)

Я: Та нормально. Взагалі не боюся ТЦК. Маю стабільний заробіток. Годують. Забезпечують спецодягом. Можу у відпустку поїхати за кордон. Маю право вільно носити зброю.

Він: Щось не збагну… А ти хто?

Я (регочу): Військовий я. Молодший сержант ЗСУ.

(Пауза)

Він: І на війні ти був?

Я: Звісно. 72-а бригада ім. Чорних запорожців.

Він: Так тебе ж убити могли!

Я: Могли. Багато чого могло статися. На заводі мене могло ударити током, я міг впасти з верхніх ярусів, могло задавити вантажем. У бізнесі я міг попасти на великі гроші. ДТП, аварії — від тебе не залежить коли і з ким це станеться. На фронті теж живуть.

Він: Але ти не вдома.

Я: Багато хто не вдома. У когось і дому вже нема. А у когось домівка вже друга і третя. Війна, знаєш…

Він: Але ти колись повернешся. І що буде вдома? Роботи не буде.

Я: Не буде. То правда. Все доведеться починати з нуля. Але досвід не проп’єш, хто має голову і руки — не пропаде. Крім того зараз я маю десятки побратимів-фронтовиків. Комусь допоміг я, хтось допоможе мені — підкаже, направить. Виникнуть ветеранські організації. Свій до свого по своє — вичухаємося. Фронтові побратими — велика сила.

Він: Війна — війна… Коли вона закінчиться?!

Я: Не знаю. Але я працюю над цим. А ти?

Він не відповів. Просто пішов — далі ховатися від ТЦК. Пішов і я — наближувати завершення війни.

Кожен обрав собі свій шлях. Кожен зробив свій вибір. Майбутнє від Зеленського, обране ними для нас у 2019-му, вирує у всій красі.

Печера Дракона

P.S.10 років тому українці обрали президентом Петра Порошенка. Обрали в один тур. За Порошенка віддали голоси 54% виборців.

Життя прожити треба так, аби п’ять років які ти при владі, вороги які хочуть стати владою тебе шпетили «журналістськими розслідуваннями про твої злочини», а п’ять років коли ти вже не влада, вороги (які стали владою) тебе так само шпетили «журналістськими розслідуваннями про твої злочини». Журналістськими розслідуваннями — тому що жодних доказів вони не накопали протягом п’яти років!

І аби прибічники твоїх ворогів хором плакалися б: «Нас хе-е-ейтя-я-ять!» Ну, що поробиш, якщо вони — плакси?

Я згадую зроблене в Україні за п’ять років перебування Порошенка у владі — і стає сумно. Безвіз. Асоціація з ЄС. Шлях в ЄС і НАТО, затверджений у Конституції. Банківська система України здобула рекордні прибутки. «Нафтогаз» і «Укрзалізниця» стали прибутковими. Виявилося, що в Україні існує океанський флот — він теж став прибутковим. ЗСУ вдягнули в мазепинки, укропіксель і берці на мембрані. ЗСУ стали харчуватися за каталогом. ЗСУ отримали сухпаї у вакуумпакетах — кращі з усіх які я пробував. Бізнесу відмінили печатки та розкрили реєстри. З Херсону літаки літали у Відень — до України зайшов «РейнЕйр».

І головне — те від чого я тоді просто балдів. Те що мусило змоделювати наше майбутнє на десятки років вперед — і вже почало. Реформа децентралізації.

Я не думаю — я знаю, наші онуки будуть голову сушити питанням — як після таких п’яти років українці примудрилися обрати в президенти шоумена без жодного досвіду адміністративного керування? Будуть сушити голови — і не знаходитимуть відповіді.

Бо їм важко буде проїхатися по вухах «стіною Яценюка», «убив брата», «Роттердам+» і подібною брехнею. Мені фантазії бракує уявити, що казатимуть молоді українці через 50 років на довід: «А порохоботи нас хейтили!»

На жаль, я знаю справжню причину. Ніколи в історії настільки в унісон не процювали медіа Москви, українських олігархів і активісти-грантожери. Одні з них хотіли влади. Іншим була не потрібна сильна Україна.

Петро Порошенко стояв поперек горла їм всім.

Проте — життя триває. Європейська Солідарність — парламентська партія і останній бастіон української демократії. Завдяки кому в Україні ще існує свобода слова? Завдяки вирубленим з ефіру, але не зламаним каналам опозиції. Завдяки кому українці чують думку альтернативну мономарафону? Завдяки опозиційним блогерам. Хто збиває у ВР стрьомні забаганки влади? Партія Петра Порошенка. З ким спілкуються представники Заходу аби мати повне уявлення про ситуацію в Україні? З Петром Порошенком і з депутатами ЄвроСолідарності.

Завдяки кому розбиваються на труху всі спроби влади побудувати зелений авторитаризм з вічними мономарафоном і ручною опозицією? Завдяки спільноті прибічників Петра Порошенка.

Петро Порошенко активно в політиці — і це ще надовго.

Бо навіть роти які смердять в наш бік, здобувши відповідь заходяться рюмсати: «Нас хе-е-ейтять!» А коли противник скиглить, значить у нас все чудово.

І перемоги наші — попереду.


Привезли тєло. Вивантажили. Всунули тєлу в зуби тєкст. Не сказали тєлу, що сміятися недоречно і взагалі, це не сцена гівнокварталу, а місце де ще вчора збирали по частинах рештки тіл.
Для чого цей виступ/звернення? Щоб що?
Щоб висловити співчуття, коли ти смієшся і тобі пох? Коли ти не можеш вимовити двох слів, які пройшли через тебе, твої власні емоції і серце і читаєш штучний текст мальчіка-довбой*оба?
Щоб черговий раз висратись про покарання вбивць і забути про мільйон дронів, якими мали б карати? А тим часом запросити швайнехундів до Львова?
Ницість, штучність, лицемірство, брехня. І так в усьому.

Последние новости

​​ОДИН З ДЖОКЕРІВ ВЛАДИ ЗЕ

«Громадське» оприлюднило розслідування про адміна і власника одного з найбільш відомих Телеграм-каналів, що підтримують зелену владу. Мова про канал «Джокер»,…

3 часа назад

Підполковник Арєстовіч воювати вирішив не з росіянами, а з українцями

«Воєвать — так воєвать» — подумав підполковник Арєстовіч, і залишився за кордоном. Бо воювати вирішив не з росіянами, а з…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 26.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

4 часа назад

Піар влади: з початку 2024 року на телемарафон «Єдині новини» витратили 790 млн грн

З початку 2024 року витрати державного бюджету на створення контенту для телемарафону "Єдині новини"  становлять понад 790 млн гривень. Про це в…

14 часов назад

Відхрещуватися буде і він, і від нього

До Тищенка мали б прийти правоохоронні органи задовго до нападу його тітушні на військового. Й заздалегідь до того, як він…

14 часов назад