Категории: ВПК

ВАРАН зі СПИСОМ під захистом ЯНГОЛА

«Науково-виробнича компанія «ТЕХІМПЕКС», що є однією з провідних українських приватних оборонних компаній, не відступила від власних традицій та до XV Міжнародної спеціалізованої виставки ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018 підготувала чергову серію прем’єр.

«СПИС» суттєво підсилить «броню»

Найбільш знаковою прем’єрою від «ТЕХІМПЕКС», з числа тих, що представлені на ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018 є бойовий модуль «СПИС». Інженери ТОВ «Науково-виробнича компанія «ТЕХІМПЕКС» у стислі терміни змогли вирішити надскладне завдання – розробити сучасний бойовий модуль, який би був позбавлений ряду недоліків, що є у прийнятих останнім часом на озброєння ЗСУ бойових модулів, забезпечував би високу вогньову міць та точність стрільби в будь-яких умовах бойової обстановки, просте і зрозуміле на інтуїтивному рівні управління, надійність та безвідмовність. «СПИС» заряджається вже не з зовнішньої сторони, а з середини. Це суттєво підвищує бойові можливості та живучість бойової броньованої машини.

Бойовий модуль «СПИС» без будь-яких доробок може бути встановлений на гусеничні та колісні бойові машини українського, радянського і західного виробництва. Можливий варіант морського виконання для установки на броньованих катерах.

«ТЕХІМПЕКС» пропонує модуль «СПИС» в якості уніфікованого модуля для оснащення бронетехніки зі складу Збройних сил України та вже зараз підготував ряд проектів модернізації основних зразків ЛБТ з використанням БМ «СПИС», частина з яких представлена на ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018.

БМП-1Т – «беха», що озброєна «СПИСом»

Честі бути першою з ЛБТ, що отримали на озброєння СПИСа, в компанії «ТЕХІМПЕКС» удостоїли фронтову «трудягу» БМП-1. Варіант модернізації БМП-1Т, отримав не лише першу літеру славного імені розробника та виробника, а й на додачу – нові бойові можливості, що забезпечуються інтегрованим в конструкцію бойовим модулем «СПИС». Завдяки встановленню нового бойового модуля, модернізації приладів спостереження, встановленню додаткового бронювання, а також доопрацюванню корпусу БМП-1Т може ефективно застосовуватись для ведення боротьби з піхотою, броньованою технікою і танками вдень і вночі, за будь-яких кліматичних і погодних умов.

За рівнем бойової ефективності та рівнем захисту екіпажу БМП-1Т значно перевершує БМП-1, БМП-2, а також машини аналогічного класу західного виробництва.

Справа тепер за малим – щоб нові БМП-1Т скоріше надійшли на заміну підстаркуватим БМП-1, кілька сотень яких все ще знаходяться на озброєнні українського війська.

 Бронетехніка нарешті отримує власного Янгола

На стенді НВП «ТЕХІМПЕКС» представлено також БРДМ-2Т – варіант модернізації і поки що незамінного БРДМ-2, перший показ якого відбувся на ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2017. Цього разу він показаний у варіанті модернізації з використанням комплекту навісного перфорованого протикульного захисту «Янгол» проти боєприпасів калібру 7,62 х 54 мм (тип кулі Б32).

Система перфорованого протикульного захисту призначена для підвищення рівня захищеності ЛБТ в умовах застосування великокаліберних снайперських комплексів та інноваційних бронебійних боєприпасів. Це рішення народжено саме потребою часу і тими загрозами з яким щоденно стикаються підрозділи, що беруть участь в Операції об’єднаних сил.

Перфоровані елементи захисту відрізняються високою стійкістю при багаторазових повторних влучаннях і значно перевершують по стійкості всі відомі захисні конструкції на основі оксидної кераміки. Вони призначені для установки на будь-які типи ЛБТ радянського, українського і західного виробництва, є швидкоз’ємними і повністю взаємозамінними.

Наразі компанією «ТЕХІМПЕКС» розроблені та пропонуються споживачам варіанти перфорованого захисту проти боєприпасів калібрів 7,62х54 мм тип кулі Б32; 12,7х108 мм тип кулі Б32; 14,5х114 мм.

ВАРАН: озброєний і готовий до битви

Однією із найбільш значущих подій Міжнародної спеціалізованої виставки ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018 є представлення ходового зразка БТР «Варан», що має на озброєнні бойовий модуль «СПИС».

Концепт БТР «Варан» було представлено під час ХІІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека — 2015». З тієї пори інженери «ТЕХІМПЕКС» вперто працювали над його доведенням та відпрацюванням усіх технічних тонкощів — з тим, щоб на виході з’явилась лінійка нових машин з використанням однакових вузлів та агрегатів 8х8, 6х6 та 4х4, з характеристиками, що відповідають вимогам найвибагливішого споживача.

По суті ця машина є принципово новим бронетранспортером, що побудований за сучасною компоновочною схемою – такою, що застосована в більшості БТР, що стоять на озброєнні сучасних армій, наприклад на фінському Patria (польський Rossomak), або турецьких ARMA 8×8 від Otokar та PARS 8×8 від FNSS.

За словами представників НВК «ТЕХІМПЕКС», за своїми тактико-технічними та експлуатаційними характеристиками, а також співвідношенням «ціна-якість» БТР «ВАРАН» буде сенсацією як на українському, так і на міжнародному ринках ОВТ. «ВАРАН» вже зацікавив потенційних замовників в Україні та закордоном і незабаром виходить на відомчі випробування однієї із силових структур України.

Післямова:

З усього видно, що рік, що минув від виставки «Зброя та Безпека 2017» був для компанії «ТЕХІМПЕКС» напруженим. Однак він був також і плідним на вдалі технічні рішення та новинки. Що слід відзначити – усі технічні та конструктивні рішення інженерів компанії базуються на досвіді експлуатації поставленої раніше техніки та результатів її використання військами в бойових умовах в ході Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

Результати роботи ТОВ «Науково-виробнича компанія «ТЕХІМПЕКС» та усі описані вище новинки можна вживу побачити на XV Міжнародній спеціалізованій виставці «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018», що з 09 по 12 жовтня 2018 року в Міжнародному виставковому центрі в Києві, стенди 2-В22 і 2В-21 (м. Київ, Броварський проспект, 15, станція метро «Лівобережна»).

Валерій РЯБИХ

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

2 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

2 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

2 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

3 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

3 дня назад