Категории: Мнение

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження «Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій…», з дуже, як на мене цікавими результатами. Особливої уваги заслуговує те, що дослідження було проведено на замовлення USAID, тобто Агенством США з міжнародного розвитку — це, погодьтеся, наабагато цікавіше ніж різні фірми «Роги і копита», що замовляють опитування оприлюднені раніше.

Можна сподіватися на об’єктивність результатів. Отже.

Загальний висновок з опитувань. Українці критично оцінюють сьогодення, але вкрай оптимістичні.

Перший гіркий дзвіночок для влади — більшість українців (47,4%) вважають, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямку. Проте, українці — оптимісти, вони вважають що Україна здатна подолати свої проблеми у віддаленій перспективі (45,9%). Певно — не з цією владою.

Більшість українців своїм життям не задоволені, 63,8% вважають економічну ситуацію в Україні поганою і дуже поганою (привіт дослідженням КМІС). Від найближчих трьох місяців українці покращень не чекають, 80,4% вважають що економіка України не зміниться або погіршиться.

Проте. Протягом 2-3 років українці сподіваються, що економічна ситуація в Україні таки зміниться на краще — 29,3% проти 24,9 «зміниться на гірше». Навіть цікаво стає, чого чекають вони у ці 2-3 роки? Тобто, я приблизно здогадуюся, але…

58,8% негативно ставляться до проведення президентських виборів у 2024 р., а 46,4% вважають що вибори роз’єднають українське суспільство. Я теж писав про такі настрої — це реальність із якою треба жити. Проте.

Цікаві результати довіри Українців до політиків.

Зеленський як завжди всенародний любимець. Але. Як кажуть в бізнесі, головне не результат, головне — тренд. А тренд для Зеленського вкрай тривожний. Рівень довіри/швидше довіри до нього прямує від 84,9% на березень 2023 р. до нинішніх рекордних 53,8%. Рівень недовіри/швидше недовіри виконує протилежний маневр — від 9,9% на березень 2023 до нинішніх 37,8%. Процес триває.

У Петра Порошенка до речі, ситуація з точністю до навпаки. Від 17,1% довіри/швидше довіри на травень 2023 р. наразі він доріс до 24,2%. Не буду обнадіювати, рівень недовіри/швидше недовіри до Петра Олексійовича доволі високий. Але тренд радує.

Я писав — не заважайте зеленим. ТЦКлізація, зростання тарифів, зростання цін на пальне та на харчі і сидіння по 10 годин без світла голови українцям промивають дивовижно. Попереду — зима.

І до речі. В переліку дуже багато цікавих осіб. Там і Єрмак (недовіра 63,9%), і Арахамія (недовіра 61,9%), і Безугла (68,1%) і навіть Арестович (79,8). Але когось там явно бракує. Когось дуже відомого.

Щодо результатів війни українці демонструють дива оптимізму. 79,9% вірять, або швидше вірять у перемогу України. Знову таки більшість (61,5%) вважають що перемога України настане до кінця цього року, або протягом 1-2 років. А що Українці вважають перемогою?

41,8% українців вваажають перемогою відновлення кордонів станом на січень 2014 р. (тобто з Кримом), а ще 17,5% вважають такою знищення російської армії та сприяння розпаду Росії.

Це дуже погані новини для влади. Очевидно, будь-які форми інших «перемог» українці не сприймуть. А динаміку довіри/недовіри до Зеленського — дивися вище.

А от тепер найцікавіше. Яким же інституціям довіряють Українці? Хренова новина для президента. Баланс довіри до нього (довіра мінус недовіра) наразі 6,9%. Ще в березні було 26,3%.

Паршиві новини для дедмократичних ЗМІ — баланс довіри до них стновить -9%. А колись!..

Взагалі у державних інституцій все гірко. Верховна Рада з монобільшістю (-56,9%), уряд (-51,2%) та чиновницький апарат (-62,8%) довіри з боку українців не мають. Натомість.

Рекордні показники довіри мають ЗСУ (+82,3%), Нацгвардія (+56,5%) та Держприкордонслужба (+47,7). Так-так. Після мобілізації і повного інтернету страшних ТЦКашників на бусиках. Після прикордонників на Тисі.

Згадується, що в переліку політиків когось бракує. І бачаться перспективи ЗЕвлади.

Печера Дракона

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

15 часов назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

15 часов назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

15 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

1 день назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 27.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 день назад