Категории: Мнение

Російська мова — це мова окупантів

В української нації є українська мова.
Мене завжди зачіпав підхід: «Росіян серед нас немає? Тоді переходимо на російську мову!».
Російська мова — це мова окупантів. Не важливо, коли вас окупували: в 2022, 2014, 1939, 1918, 1656.
Російської мови до окупації не було.
І не буде після перемоги у нашій Війні за незалежність.
Російська мова — результат спроби орди спілкуватися українською.
Російська мова — мова рабів і мертвих. Людина, яка прагне успішного майбутнього, ніколи її не обере.
Я завжди з повагою ставлюся до зросійщених українців. Намагаюся їх м’яко заохотити перейти на українську різними шляхами.
Наполегливо дякую їм за спроби говорити українською, мовою їхніх предків і модерної України.
Для вати і совків напишу окремо:
— ви пережили розпад ссср
— ви проковтнули незалежність України
— вас не видно прикутих ланцюгами біля пам’ятників Пушкіну, Ватутіну, Чкалову
— все керівництво вашої московської секти — громадяни РФ, педофіли і корупціонери, які не мають нічого спільного з Богом.
— перший ідентифікатор на нулі — якою мовою ви говорите.
Говоріть українською, Какая вам разница! Будете в ЄС і НАТО, а не в тайзі!
————
Чому мова важлива, чудово ілюструє черговий мовасрач.
Зверніть увагу на феномен. Ряд зросійщених вихованням у срср блогерів, у патріотичності яких не може бути жодних сумнівів, вписалося за російську мову. Це не ватніки, не ждуни, не тупі люмпени, яким какая разніца, а 100% патріоти, розумні і освічені люди.
Ніби вже тисячу разів сказано-переказано про українців, зомбованих російською пропагандою, які зараз воюють проти України. Ніби всі розуміють роль московитської мови і культури у цьому перетворенні українців Донбасу і Криму на рускіх. Але зросійщені інтелектуали продовжують натягувати сову на глобус і розказувати про співіснування мов в Швейцарії, Канаді, Бельгії.
Давайте затямимо назавжди, щоб не повертатися до цієї теми. Порівнювати Україну з Швейцарією чи Канадою на цьому етапі розвитку, це як з квартири на Манхеттені закидати кроманйонцю, що він не сортує сміття.
Україна і Канада вирішують принципово різні задачі протягом останніх 200 років. Канада — задачі економічного розвитку, Україна — збереження національної ідентичності в рамках російсько-комуністичної імперії та виживання.
У Канади немає божевільного сусіда, який вважав би канадців «неправильними» американцями, яких придумав австрійський Генштаб. Франція не роздає в Канаді свої паспорти і не поставляє зброю та найманців у Квебек. То з якого дива, ви, розумні і освічені інтелектуали кинулися порівнювати Україну саме з Канадою? Чому канадські мовні практики вам видаються придатними для країни, культура і мова якої цілеспрямовано нищилася століттями? Серйозно??
Звичайно, ніякої відповіді ви від них не отримаєте. Бо притомної відповіді на ці питання не існує. Не можна порівнювати розвинені суспільства з постколоніальним, це брєд.
Правильна відповідь, чому вони так роблять – це їхнє зросійщення. російська культура вкорінюється глибше, ніж логіка, критичне мислення і здоровий глузд. Тому хоч такі лідери думок і розуміють неможливість швейцарсько-канадського шляху для України на цьому етапі, але вперто продовжують натягувати сову на глобус і робити вигляд, що московитська мова – звичайна іноземна мова, яку треба толерувати, а не інструмент поневолення, який має бути зруйнованим.
І це ми з вами розібрали кейс людей розумних, патріотичних, 100% наших. То уявіть, що робиться в головах звичайних, не надто розумних та патріотичних зросійщених громадян?
Українська мова і її розвиток важливі. Не тому, що україномовність гарантує патріотизм. Не гарантує. Просто після війни московія нікуди не дінеться. Вона продовжить впливати на Україну. І чим більше в Україні буде російської мови, тим сильнішим буде вплив.
За канонами свободи і толерантності Канади чи Швейцарії, ми мали б сприяти розвитку російської мови. Але чи це в наших національних інтересах? Думайте, люди! Думайте!

Последние новости

На Бєлгородщині знищено частину ЗРК С-300/С-400

У соцмережах повідомляється про знищення частини російського ЗРК С-300/С-400 на території Бєлгородської області РФ. У мережі опублікований відеозапис, на якому…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.06.2024 1. Мінфін росії продовжує шукати можливості поповнити бюджет за рахунок…

18 часов назад

Росіяни катують українських військових, які потрапили в полон на Харківщині

Окупанти захопили в полон українських військових на Харківському напрямку і знущаються з них. Про це повідомляє телеграм-канал БУТУСОВ ПЛЮС. "Невиліковно хвора нація,…

18 часов назад

У Мінсоцполітики порадили українцям самостійно відкладати гроші на старість і готуватися працювати, скільки зможуть

Через демографічні проблеми держава не зможе платити високі соціальні пенсії, тому українцям варто вже зараз відкладати кошти на життя у…

22 часа назад