Категории: Политика

Рада приняла закон о реинтеграции Донбасса

Верховная Рада в четверг приняла во втором чтении и в целом законопроект №7163 об особенностях государственной политики по обеспечению государственного суверенитета Украины над временно оккупированными территориями в Донецкой и Луганской областях.

За него проголосовали 280 депутатов.

Парламент со вторника рассматривал поправки к этому законопроекту, провалив все из них. Однако перед голосованием депутат Иван Винник, который представлял документ, зачитал целый ряд технико-юридических правок, которые были учтены без рассмотрения. Кроме того, депутаты поддержали несколько ранее отклоненных правок. Поэтому окончательный текст документа пока не известен.

В общих чертах документ не изменился, он определяет контролируемые «ДНР» и «ЛНР» территории как временно оккупированные Россией.

«Россия — агрессор и оккупант» — Верховная Рада приняла закон о реинтеграции Донбасса

Военное присутствие Украины на Донбассе определяется как мероприятия по обеспечению национальной безопасности и обороны, сдерживанию и отпору российской вооруженной агрессии в Донецкой и Луганской областях. Вносятся соответствующие правки в другие законопроекты, заменяющие термин «антитеррористическая операция».

Руководство силовиками, задействованными в этих мероприятиях, возлагается на Объединенный оперативный штаб Вооруженных Сил Украины.

P.S. У Росії заявили, що закон про реінтеграцію «поховає» Мінські домовленості

Представники російської влади вважають, що закон про реінтеграцію Донбасу негативно вплине на Мінські домовленості.

Про це заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, передає «РИА-Новости» країни окупанта.

На думку Матвієнко, закон про реінтеграцію Донбаса «поховає» Мінські домовленності та створить умови для безконтрольного використання сил та зброї.

«Цей закон поховав Мінські угоди. Він створив умови для безвідповідального та безконтрольного використання збройних сил. У ньому не зроблено жодного кроку в бік мирного процесу. Це дуже турбує», — йдеться у коментарі Матвієнко.

Закон також прокоментував постійний представник РФ у контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов. Він заявив, що за допомогою законопроекту США дозволили вирішити конфлікт на сході України силовими методами.

«Цей закон приймається в умовах обіцяних США поставок летального озброєння Україні. Фактично ми бачимо, що США дали санкцію на рішення конфлікту на південному сході України силовим методом, а не методом політичного врегулювання», — заявив Гризлов журналістам.

Схожу аргументацію навів і лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук на сайті руху, що вважає закон «свідомою спробою знищити перспективу мирного врегулювання ситуації на Донбасі».

У свою чергу український народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Дмитро Тимчук вважає, що закон про реінтеграцію уточнює Мінські угоди, а не суперечить їм.

«На мій погляд, абсолютно жодним чином він не може вплинути на хід Мінського процесу і жодним чином цей закон не суперечить положенням Мінських домовленостей», — сказав Тимчук, передає «Інтерфакс-Україна».

18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон про реінтеграцію Донбасу.
Зазначається, що депутати відмовились повертати згадки про Мінські угоди у документ, бо вони мають змінний характер.

Последние новости

Китай надає або готується надати летальну допомогу Росії, — Шеппс

Розвідки Великої Британії та США мають докази надання військової допомоги Китаю Російській Федерації, яку потім використовують у війні проти України.…

5 часов назад

Не перемога, а заколисування: вище керівництво держави хоче закінчити війну будь-якою ціною – Фріз

Вище керівництво України прагне завершити війну будь-якою ціною, створюючи “інформаційні хвилі” та заколисуючи суспільство “мирними ініціативами”. Натомість ігнорує ініціативи західних…

5 часов назад

Нова кампанія проти керівництва ЗСУ

Дивлюся служконадродна соцмережева полководиця, вже почала нову кампанію проти керівництва ЗСУ. Всі міньйони, всі погані, все гірше ніж було, ситуація…

9 часов назад

Юрій Бутусов: Заступник голови комітету по обороні Верховної Ради від правлячої партії зробила заяву

Заступник голови комітету по обороні Верховної Ради від правлячої партії зробила заяву, що головнокомандувач ЗСУ призначає некомпетентних генералів, яких треба…

10 часов назад

ПАРУ СЛІВ ПРО ЛЕГІТИМНІСТЬ

Це буде дуже неприємний для багатьох текст, але прописати все це я мушу. Ниття про легітимність Зеленського у коментах мене…

11 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 22.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 22.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

13 часов назад