Категории: Мир

Повноваження президента США тимчасово виконуватиме Камала Гарріс

Джо Байден тимчасово передасть повноваження президента США. Політик вирушив до медичного центру Волтера Ріда на плановий медогляд.

Американському президентові в установі зроблять планову колоноскопію, процедуру проводитимуть під анестезією. Повноваження Байдена у цей час виконуватиме віцепрезидентка Сполучених Штатів Камала Гарріс, повідомила прессекретарка Білого дому Джен Псакі у Twitter.

«Сьогодні вранці (у п’ятницю, 19 листопада. – Ред) президент вирушить до Медичного центру Волтера Ріда на плановий медогляд», – сказано в повідомленні Псакі.

Представниця Білого Дому додала, що звіт про стан здоров’я Джо Байдена опублікують, щойно результати медичного огляду будуть отримані.

Таку ж процедуру застосовував президент Джордж Буш у 2002 та 2007 роках. Відповідно до неї влада в країні тимчасово передається віцепрезиденту. Це викладено у конституції США. Щодо Байдена, то це його перша тимчасова передача повноважень з моменту приходу до влади.

Кортеж Байдена прибув до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда о 9 годині ранку (за американським часом).

Последние новости

Це Харків сьогодні. Харків, який обороняється

​​Напевно ви вже бачили це фото? Хлопчик у касці і бронику забирає замовлення у KFC. Це Харків сьогодні. Харків, який…

7 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024 1. Українські безпілотники зупинили НПЗ у Краснодарському краї. - Слов'янський…

7 часов назад

Ти це розвів, ти і виправляй

Зеленський як тупа манда, яка боїться, що битимуть її, а тому зіштовхує всіх лобами, переводить увагу на інших, то на…

7 часов назад

На переговорах з РФ у Стамбулі Україна погодилась на відмову від НАТО та заборону “агресивного націоналізму”— Welt

На переговорах з РФ у березні-квітні 2022 року Україна погодилася дотримуватися нейтралітету, не вступаючи в жодні військові союзи, включно з…

7 часов назад

Дрони атакували Краснодарський край РФ: загорілися Ільський та Слов’янський НПЗ

У ніч на суботу, 27 квітня, безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Під ударом опинилися нафтопереробний завод ТОВ "Слов’янськ ЕКО" поблизу…

18 часов назад