Категории: ВидеоПолитика

Постанову про звільнення Безуглої не винесли на розгляд Ради, засідання закрили за пів години

На засіданні Верховної Ради у середу, 10 січня, відмовилися ставити на порядок денний постанову про звільнення депутатки Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомив народний депутат від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко.

Він зазначив, що перше засідання в новому році, яке мало тривати дві години, тривало лише 30 хвилин.

“Закінчилося достроково тому що Стефанчук просто відмовився виконувати норму регламенту закону, а регламент Верховної Ради має статус закону. Що поставити на голосування питання, яке запропоновано на кимось і навіть не опозицією, а комітетом з нацбезпеки і оборони — про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови цього комітету”, – написав він у Telegram.

Депутат наголосив: йдеться навіть не про Мар’яну Безуглу навіть мова, а про те, що спікер зобов’язаний був винести рішення в залу на голосування.

Винести питання про звільнення Безуглої на розгляд парламенту вимагали депутати від Євросолідарності — Ірина Геращенко та Артур Герасимов, Володимир Кабаченко від Батьківщини, Олександра Устінова від Голосу, “слуга” Ігор Кривошеєв та позафракційний нардеп Дмитро Разумков.

За словами нардепа від “Голосу” Ярослава Железняка, проти виступив глава фракції “слуга” Давид] Арахамія.

Згодом він повідомив, що трибуну в залі Ради заблокували, засідання закрили, а постанову щодо Безуглої розглянуть на наступному.


Народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко вважає, що голосування за відкликання Марʼяни Безуглої з комітету нацбезпеки і оборони в залі Верховної Ради стане лакмусовим папірцем і покаже, хто насправді стоїть за атаками на ЗСУ. 

“Вже днями буде важливий момент істини. Якщо при всьому цьому Марʼяна збереже мандат і посаду в комітеті – значить, усі її дії, висловлювання, атаки на військових настільки погоджені з президентським офісом, що за неї чіпляються за будь-яку ціну. І вона таки входить до числа тих пресловутих «5-6 менеджерів». Що багато чого говорить про керівників таких “менеджерів”, – зазначає Павленко.

Ростислав Павленко також прокоментував черговий допис нардепки, в якому вона назвала промову Зеленського «про шашлики» хитрим маневром, що ввів в оману ворога.

Павленко назвав це “безумними спробами захистити найвразливіше місце президентської команди – провал підготовки до вторгнення”

“Виявляється, путіна … приманили під Київ «шашликами»?! Мабуть, вважається, що загиблі при цьому і на півночі, і на півдні, і на сході країни – це оті «кілька», якими найвеличніші пожертвували? Це ще одне пояснення, яке лиш додатково закопує клієнта” – зауважує народний депутат.


Аби не виносити в залу постанову про відкликання Безуглої, Стефанчук закрив пленарне засідання.

Безугла обʼєднала залу. «ЄС» , група Разумкова, частина Слуг, Голосу, Батьківщини вимагали її відкликання.

«ЄС» заблокувала трибуну.

Безугла піде з комітету. Вона не має жодного відношення до нацбезпеки й ми не дозволимо їй принижувати військових і памʼять загиблих.

Дякую Володимиру Арʼєву за відео.

Геращенко Ірина

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

5 часов назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

5 часов назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

5 часов назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

18 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

18 часов назад