Категории: ВидеоПолитика

Порошенко рассказал, о чем говорил с Трампом

Президенты Украины и США Петр Порошенко и Дональд Трамп поговорили о скорой встрече в Хельсинки (Финляндия) лидера США с российским президентом Владимиром Путиным.

Об этом в Брюсселе сообщил глава Украинского государства.

«Мы на самом деле очень тщательно обсудили предстоящую встречу президента Трампа в Хельсинки в понедельник, 16-го числа, тщательно обсужден и вопрос «Северного потока-2»», — заявил Порошенко.

Кроме того, украинский президент рассказал американскому коллеге о ходе реформ в Украине.

При этом Порошенко подчеркнул, что не может раскрыть все подробности разговора.

«Часть вещей, безусловно, из разговора с президентом Трампом не могу и не буду раскрывать. Но это был абсолютно доверительный разговор, и я очень доволен, что Украине был отдан приоритет, и была абсолютная необходимость, чтобы перед Хельсинки нам нужно было поговорить с президентом Соединенных Штатов Америки Дональдом Трампом. Я этим разговором полностью удовлетворен», — отметил он.

Глава Украинского государства также сообщил, что на всех встречах, в том числе и с президентом Турции Реджепом Тайипом Эрдоганом, в приоритете был вопрос заложников, включая освобождения украинских татар.

P.S. 

Президент Петро Порошенко відзначає успішність проведення Саміту НАТО у Брюсселі. «Які мої особисті враження від сьогоднішнього засідання? Всі хто виступали, а виступали лідери 19 країн-членів, голови держав та урядів, і всі без виключення говорили про те, що підтримка України мала полягати в тому, щоб прискорювати перспективу членства для України. Це була абсолютно конкретна розмова. Абсолютно тверді позиції і побажання, які були висловлені», — підкреслив він.

«Вважаю, що це якраз і демонструє ставлення до України і політику того, що двері відкриті. У вчорашній декларації Саміту ще раз було наголошено на політиці «відкритих дверей», підтверджено рішення Бухарестського саміту і чітко наголошено про те, що ніхто не може заблокувати цей процес», — зазначив Петро Порошенко.

Глава держави особливо підкреслив, що підсумки його візиту до Брюсселю і, в тому числі нинішнього  саміту підтверджують – двері НАТО для України відкриті. «Що нам треба робити? Не постійно стукатися – давайте ми той формат, чи той формат (співпраці — ред.). Друзі, нам треба змінювати країну. Нам треба зробити реформи, нам треба робити взаємосумісність, нам треба робити переведення під стандарти НАТО сектору оборони та безпеки. І я вважаю, що ми просунулися достатньо ефективно і достатньо далеко», — сказав Петро Порошенко.

«Я не буду називати жодної дати, але хочу наголосити, що нікому, в тому числі і РФ, і про це сьогодні окремо було наголошено у виступах всіх без виключення керівників країн та урядів, які брали участь в обговоренні, нікому не вдасться заблокувати вступ України до НАТО. Це суверенне право українського народу і я, як Президент, це суверенне право буду захищати», — заявив Глава держави.

Петро Порошенко також підкреслив: «Ключова позиція, яка стоїть перед Україною – це членство в НАТО. Я твердо стою на цих позиціях. Я щасливий тому, що більшість українців поділяє цю позицію».

За його словами, Україна ще має робити свою «домашню» роботу, але  всі учасники Саміту  підтвердили, що ми маємо перспективу членства. «Я вважаю, що ми на сьогоднішній день дуже далеко просунулись. Не помічати цього не можливо. Не помічати змін у Збройних Силах – не можливо. Не помічати змін в озброєнні – не можливо. Не помічати змін у секторі оборони і безпеки – не можливо. Не помічати позицій щодо зовнішньополітичної принципової позиції країни – також не можливо», — додав він.

Президент також зазначив, що для наших партнерів з НАТО було важливим прийняття Закону про національну безпеку. «І також було чітко наголошено, що ми дуже ефективно співпрацюємо і Закон відкриває зараз нові  величезні можливості щодо реформування сектору безпеки і оборони, в тому числі щодо парламентського контролю. В тому числі, і щодо прозорості фінансування, і щодо громадського контролю. І практично в кожному виступі підтримувались реальні досягнення, які українська влада продемонструвала за останній час», — наголосив Петро Порошенко.

Він також нагадав про проведений Саміт Україна – Європейський Союз та додав, що обидва заходи такого рівня свідчать про дуже високу підтримку України. «Ми маємо єдність Європейського Союзу. Ми маємо єдність країн-членів НАТО. І на  сьогоднішній день немає жодної втоми, яку так хотіли побачити росіяни і п’ята колона всередині країни», — додав Президент.

Последние новости

90% доходів від заморожених активів РФ мають піти на зброю для України – Шольц

Канцлер Німеччини підтримав пропозицію ЄС використовувати виплати відсотків за російськими активами для підтримки України Близько 90% доходів, отриманих від заморожених…

4 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 06.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 06.05.2024 1. Санкції Сполучених Штатів майже повністю зупинили видобуток і експорт…

4 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 07.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 07.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

4 часа назад

ТРОХИ ПО-ДЕБІЛЬНОМУ ВИЙШЛО…

«Тексты пишите нормальные! Пишите х@рню какую-то», – якось спересердя вигукнув Михайло Добкін своїм спічрайтерам ще в далекому 2006 році, коли…

16 часов назад

В країні форму одягають уклоністи у владі, уклоністи на сценах…

Для мене військова форма ЗСУ - це щось святе. Щось, що не можна висміяти. Принизити. Натягнути тому, хто лише позує…

17 часов назад

У РФ заявили про втрату екіпажу Су-34

В РФ повідомили про загибель в Африці льотчиків двомісного винищувача-бомбардувальника Су-34. У російській telegram-групі Fighterbomber розповіли, що загиблі льотчики були на…

18 часов назад