Категории: Политика

Офіс президента промацує суспільство: що у соцмережах пишуть про чергову «новацію» Безуглої-Третякової

Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на чергову законодавчу ініціативу «слуг народу» Мар’яни Безуглої і Галини Третьякової. Як відомо, вони зареєстрували законопроєкт 11104  про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій«Слуги», зокрема, пропонують карати ув’язненням аж до довічного осіб, які «без дозволу» влади «представляють Україну на міжнародних заходах», «перед представниками міжнародних організацій», а також у листуванні, телефонних розмовах та інших формах спілкування.

Законопроєктом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 1113 у такій редакції: «1. Привласнення громадянином України державних функцій, зокрема представлення України на міжнародних заходах, перед уповноваженими особами чи агентами іноземних держав, а також представниками міжнародних організацій, у тому числі за допомогою листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції, інших форм спілкування без надання на те повноважень та погоджень у визначеному законом порядку – караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 2. Ті самі діяння, вчинені в умовах воєнного стану, – караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна».

Ініціатива викликала величезне обурення серед представників громадянського суспільства і патріотичної опозиції.

Лауреатка Нобелівської премії миру, голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук пише: «Спочатку віддячили волонтерам за «привласнення державних функцій» та затикання дірок, де уповноважені органи не давали ради, і запровадили безумне регулювання волонтерської роботи. Потім ввели державний контроль за громадськими організаціями, які займаються реформами на національному та місцевому рівнях, і ухвалили закон про лобіювання, який в країнах ЄС побудований як механізм прозорості, а не контролю. А тепер на черзі люди, які адвокатують інтереси країни та захист людей на міжнародній арені «без повноважень та погоджень». Так переможемо? Як же дістала ця імітація роботи та постійні палки в колеса, коли на кону, і то без перебільшення, наше виживання».

Журналіст, головний редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко пише: «оскільки його авторки, а передусім Мар’яна Безугла, мають твердий досвід роботи у якості спойлерів “стрьомних” ініціатив Банкової, то їхні проєкти обґрунтовано сприймаються суспільством саме як “промацування ґрунту” владою. Вони про це знають. Ми про це знаємо. ОПУ про це знає. А тому зараз ключове питання, чи засудить Банкова цю маячню публічно і чи відмежується від неї. Бо якщо ні – то буде неймовірно складно переконати будь-кого, що це не було узгодженим пробним шаром».

Блогер Павло Нусс зазначає, що ця ініціатива перш за все спрямована проти лідера «Євросолідарності» Порошенка та депутатів з патріотичної опозиції: «якщо бути точнішим і чеснішим, то цей з.п. можна прямо назвати антипорошенківським, адже нікого, окрім Банкову та її слуг не дратує настільки ефективна дипломатична діяльність ПП та представників партії «ЄС».  Звичайно, цей з.п. приречений на загибель в утробі законодавчої ініціативи, але, враховуючи наш досвід, можливо все. Тобто, попри повну антиконституційність та антидемократичність, цей з.п. можуть підтримати як Слуги, так і їх сателіти у ВР. Причина цієї істерії проста, і я, наприклад, писав про неї позавчора – прямі контакти п’ятого президента з керівниками НАТО, ЄС та США, на яких він лобіює програми євроатлантичної інтеграції України. А ці контакти є».

Співголова «Євросолідарності» Ірина Геращенко зазначає: «потенційно сісти можуть всі — громадські активісти, які ведуть адвокацію України, депутати, які вміють спілкуватися з колегами, українці, які беруть участь в галузевих конференціях. Бо раптом якісь їх заяву якась Марʼяна розцінить як привласнення державних функцій».

Народна депутатка 8-го скликання Вікторія Войцицька зауважує: «за логікою пані Безуглоі і пані Третьякови я маю сидіти довічно за адвокацію зброї, ППО, F-16, трансформаторів, енергетичного обладнання, санкцій на Росатом та іншу міжнародну адвокаційну діяльність заради і перемоги нашої країни».

Військовослужбовець, громадський активіст Віктор Трегубов пише: «хтось міг би й повірити, що провокативний законопроект «ми тут самі вирішуємо, хто в нас Україна» від пані Безуглої – то є такий стьоб. Хоча цього разу забагато навіть для її тонкого гумору. Та й сцена не та. Але зазвичай, коли жартують, співавторів не беруть».

Громадський активіст, волонтер та підприємець Сергій Марченко пише: «і хоча зрозуміло, що законопроєкт цей написаний Мар’яною під одного політика на букву П, але все одно стрьомно, що поїдеш на якусь конференцію, випадково ляпнеш там щось від імені України і загримиш на пожиттєве. І коли ви смієтеся над вижившим з розуму старим маразматиком путіним, я з жалем констатую, що не нам сміятися над путіним, ой не нам…».

Це законопроєкт про узурпацію влади, переконаний народний депутат від «Євросолідарності» Володимир Ар’єв. «Почитайте. Це не жартівливий, а в комплексі з 11104 цілком грунтовний законопроєкт про узурпацію влади в сфері будь-яких міжнародних відносин. Напишете лист про проблеми з демократією в Україні чи про необхідність давати Україні більше зброї – можете сісти на довічне. Сам факт появи такої ініціативи від провладних депутаток робить парламент дикунами в очах євроспільноти», – вважає нардеп.

Як повідомлялося керівництво Парламентської асамблеї ОБСЄ передало голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку листа, в якому застерегло президію парламенту від обмежень прав опозиційних депутатів.

prm.ua

Євродепутатка Віола фон Крамон, яка днями відвідала Київ, шокована законопроєктом Безуглої-Третьякової

Депутатка Європейського парламенту Віола фон Крамон обурена ситуацією навколо законопроєкту “слуг народу” Безуглої і Третьякової щодо кримінальної відповідальності за міжнародну діяльність. На своїй сторінці у мережі Facebook євродепутатка, яка днями відвідала Україну з делегацією колег, написала, що на порозі початку вступних переговорів очікувала більшої “дорослості” від української влади.

Фон Крамон поширила пост Мар’яни Безуглої, яка назвала 11104 “законопроєктною провокацією”, і додала: “Вона серйозно? Законодавець у Верховній Раді (Український національний парламент) вносить проєкти законів, щоб робити що? Провокувати? Я сподівалася, що тут у Києві ми будемо мати справу з більш дорослими колегами. Дуже дивно читати ці історії від когось з правлячої партії, коли ми фактично намагаємося відкрити переговори про вступ в ЄС. Ці ініціативи, звичайно, не дуже допоможуть, якщо почати відкрито дискредитувати та обмежувати законом роботу організацій громадянського суспільства в Україні”, – написала фон Крамон.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024 1. Звітність «Газпрому» показала, що компанія більш ніж удвічі знизила…

8 часов назад

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова: міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку Як повідомляв…

8 часов назад

Через 2 роки злий замисел викрито. Ну слава богу

ФСБшний куратор полковника президенстької охорони в лютому-березні 2022 року в перші дні вторгнення дав йому завдання знайти виконавців серед президентської…

8 часов назад

Київрада визнала Залужного почесним громадянином: «Слуги народу» відмовились голосувати та вийшли із зали

Ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного визнано почесним громадянином міста Києва. Фракція "Слуга народу" під час голосування залишила залу. Про це повідомив депутат Київради,…

9 часов назад