Категории: Мир

Рада Безпеки ООН закликала до негайного припинення вогню у секторі Ґаза

«ЗА» проголосувало 14 членів Ради безпеки із 15, США – утрималися.

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюції із закликом до негайного припинення вогню між ХАМАС та Ізраїлем під час Рамадану та з вимогою звільнення заручників і розширення потоку гуманітарної допомоги в Газу.

Резолюція, запропонована десятьма непостійними членами Ради Безпеки, вимагає негайного припинення вогню на місяць Рамадан, негайного і безумовного звільнення заручників і «нагальної необхідності розширення потоку» допомоги в Сектор Гази.

«Рада Безпеки щойно ухвалила довгоочікувану резолюцію щодо Гази, яка вимагає негайного припинення вогню, а також негайного і безумовного звільнення всіх заручників. Ця резолюція має бути виконана. Провал був би непрощенним», – написав Генсек ООН Антоніу Гутерриш в соціальній мережі X.

———
«Вони кричать від голоду» — Як Ізраїль морить голодом Газу
Протягом трьох днів Аль-Джазіра стежила за трьома сім’ями в Газі, щоб задокументувати, як вони справляються з майже відсутністю їжі.

Не маючи нічого їсти на сніданок, Умм Мухаммед готує лепешку садж із вершковим сиром у коробках, за три коробки сім’я заплатила 10 шекелів (2,75 доларів США). Це виявилося єдиним прийомом їжі за день.

Приблизно розподілена між вісьмома людьми їжа становить 330 калорій на людину, що значно нижче середньодобової рекомендованої норми щонайменше 1000 калорій для дітей і близько 2000 калорій для дорослих.

Крім того, у Дейр-ель-Балах під переповненим наметом, накритим пластиковим простирадлом, живуть 15 членів родини Аль-Масрі.

У наметі Аль-Масрі немає їжі.

«Ми тут майже місяць. З тих пір ми не харчувалися як слід, а моїм дітям їжа потрібна.

Вони кричать від голоду і плачуть, щоб заснути», — розповідає Al Jazeera 45-річний Сальва аль-Масрі, тремтячи.

Сальва, яку також називають Умм Мохаммед, страждає на астму, а її чоловік хворий на серце. Її маленькі діти благають їжі, а вона не має чого їм дати.

«Мій маленький син каже мені: «Мамо, я голодний, я хочу їсти». Я терплю його і кажу йому: «Сідай, я тобі принесу».

Але, каже вона, зазвичай це брехня, оскільки вона нічим не може допомогти вгамувати його голод.

Ізраїль неодноразово блокував доставку гуманітарної допомоги, включно з продовольством, незважаючи на рішення Міжнародного суду в січні, яке зобов’язало Ізраїль «забезпечити надання базових послуг і необхідної гуманітарної допомоги цивільному населенню в Газі».

Відповідно до звіту, опублікованого минулого тижня за підтримки Організації Об’єднаних Націй, половина населення Гази – 1,1 мільйона людей – повністю вичерпали свої запаси їжі та спроможності впоратися з ситуацією та стикаються з «катастрофічним голодом», що є найвищим показником голоду.

Кожна третя дитина у віці до двох років на півночі Гази страждає від гострого недоїдання згідно з дослідженнями харчування, проведеними ЮНІСЕФ та його партнерами.

«Швидкість, з якою розгорнулася ця катастрофічна криза дитячого недоїдання в Газі, вражає, особливо коли вкрай необхідна допомога була готова всього за кілька миль», — сказала Кетрін Рассел, виконавчий директор ЮНІСЕФ.

aljazeera.com

Последние новости

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

1 час назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

1 час назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

9 часов назад

Трупи російських солдат в селі Роботине

Воин 118-й механизированной бригады ВСУ показывает трупы российских солдат в одном из домов близ школы в селе Роботине Запорожской области.…

9 часов назад