З’явилися подробиці бою 15 січня під Водяним

Українські військові розповіли, як розбили штурмову групу росіян з бронетехнікою у районі Водяного.

15 січня російське військове командування наказало атакувати українських військових поблизу Водяного з окупованого села Піски.

До атаки залучили не менше десятка бойових машин піхоти БМП, танки і навіть танковий мостоукладальник МТУ-72, який мав навести переправу.

В українській 36 окремій бригаді морської піхоти розповіли, що цей наступ був вщент розгромлений.

Військові продемонстрували нове відео знищення російських військових та зазначили, що це спільна робота бійців їхньої бригади та 503 Окремого батальйону морської піхоти.

Нові кадри російської поразки поблизу Водяного свідчать про те, що втрати ворога в цьому бою були ще більшими, аніж вважалося раніше.

Українська армія знешкодила російський броньований мостоукладач МТУ, 3 БМП-2 та щонайменше 3 одиниці іншої бронетехніки.

Раніше було відомо про пошкодження відразу 7 бойових машин піхоти БМП-1 тільки в одному районі бою, але частину з них, ймовірно, потім евакуювали.

По росіянах працювали міномети, ствольна артилерія, українські протитанкові комплекси, безпілотники з вибухівкою та протитанкова гармата МТ-12.

Щонайменше один танк вдалося підбити з протитанкового ракетного комплексу «Стугна-П».

«Є також інформація, що росіяни ще лізли поблизу і загалом втрачено 16 бронемашин. На жаль, частину з них вже витягнули», – розповів військовий.

За офіційними даними Генерального штабу Збройних Сил, росіяни ведуть наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках та зазнають значних втрат у живій силі.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 12.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 12.05.2024 1. Волгоградський НПЗ, на якому сьогодні була пожежа після удару…

9 часов назад

Путін замінив на посту міністра оборони Шойгу

Володимир Путін замінив міністра оборони РФ і замість Сергія Шойгу призначив на пост Андрія Білоусова. Натомість ексочільник міноборони РФ зайняв…

10 часов назад

Про фортифікації, вступ до ЄС та НАТО, фінансування ЗСУ, програму Safe Soldier – велике інтерв’ю Петра Порошенка

У чому полягає і як Можна вирішити проблему з побудовою фортифікацій для ЗСУ; чи справедливо влада звинувачує у невдачах на…

11 часов назад

Росія каже про контроль над 9 селами північної Харківщини. У ЗСУ відповідають, що там тривають «оборонні бої»

Вдень у неділю, 12 травня 2024 року, міноборони РФ заявило про розширення російського контролю на ще 4 села північної частини…

14 часов назад

«Надзвичайно небезпечний момент»: Кемерон про бої на півночі Харківщини

Голова МЗС Великої Британії Девід Кемерон заявив, що просування росіян у північній частині Харківської області лише підкреслює, що це невиправдане,…

16 часов назад