Категории: МирФОТО

З’явилися перші фото та відео російського крейсера «Москва» перед затопленням

З’явились, імовірно, перші справжні фото підбитого флагмана Чорноморського флоту РФ, крейсера «Москва».

У мережі опубліковані фотографії, на яких, за даними авторів, зображений російський ракетний крейсер «Москва» після попадання українських протикорабельних ракет «Нептун».

Фотографії пошкодженого корабля опублікував сайт Oryx, який веде статистику втрат російської армії у війні з Україною.

Судячи зі зроблених очевидцями знімках, перш ніж піти на дно російський ракетний крейсер іще боровся з пожежею всередині приміщень.

На одному з фото зроблених з корабля, який, ймовірно прибув на допомогу «Москві» видно, що палаючий крейсер накренився на лівий бік.

Також видно, що перш ніж затонути, «Москва» горіла всередині, бо з більшості видимих ілюмінаторів видно сильний дим, що дозволяє припустити великий масштаб пожежі внутрішніх приміщень.

Палаючий крейсер «Москва». Квітень 2022. Фото: oryxspioenkop.com

Нагадуємо, що 14 квітня 2022 року, міноборони РФ заявило, що затонув російський крейсер «Москва», який напередодні отримав пошкодження корпусу.

За даними російського оборонного відомства, пошкоджений корабель втратив стійкість за умов шторму та затонув під час спроби буксирування в порт призначення.

Українські ЗМІ та політики заявили, що російський крейсер ввечері, 13 квітня, був уражений двома ракетами «Нептун» українського виробництва.

Вночі 14 квітня про пожежу на борту крейсера оголосило Міноборони РФ. У повідомленні йшлося, що через пожежу на борту крейсера здетонував боєзапас.

Причини спалаху в міноборони не назвали, заявивши лише, що вона “встановлюється”.

Ракетний крейсер «Москва» – корабель, що брав участь в атаці на гарнізон українського острова Зміїний. Саме під час радіопереговорів з Москвою народився мем “Рускій воєнний корабль іді на хуй”.

Флагман Чорноморського флоту – ракетний крейсер «Москва», корабель проєкту 1164 «Атлант».  Спущений на воду у Миколаєві в 1979 році. Брав участь у війні проти Грузії в 2008 році та в Сирії.

«Москва» був носієм шістнадцяти важких протикорабельних ракет П-1000.

mil.in.ua

P.S.

Фотографія ракетного крейсера Москва перед затопленням. Перша об’єктивна інформація щодо обставин знищення одного з найбільших бойових кораблів Росії.
.
По-перше, очевидно, що крейсер затонув на ранок 14 квітня, шторму на той момент на морі не було взагалі.
Добре видно характер ушкоджень. Судячи за все, дві ракети або одна ракета уразили центральну частину крейсера. Знищено зенітні-ракетний комплекс С-300Ф, боєкомплект якого — 68 ракет, майже усю надбудову, командний пункт, частину систем озброєння. Не видно у якому стані торпедні апарати — можливо теж вибух.
Очевидна підводна пробоїна та затоплення та крен ні лівий борт. Екіпаж вів боротьбу за живучість, але врятувати крейсер не зміг. Очевидно, саме це затоплення призвело до знищення крейсера. Чому за такого спокійного моря крейсер все ж таки затонув?
Можемо зробити такі висновки. Внутрішня пожежа, вибух частини ракетного озброєння, і через пожежу порушена герметичність внутрішніх приміщень, та виведено з ладу електрообладнання, яке б дозволяло продовжувати боротьбу за живучість.
Фотографія підтверджує високу ефективність ракет Нептун. Зрозуміло, що екіпаж боровся за живучість, але не зміг подолати наслідки вибухів. Море дозволяло врятувати крейсер, але Нептуни знищили Москву та не залишили шансів на спасіння.
Внаслідок вибухів боєкомплекту втрати екіпажу мають бути дуже високими, хоча зрозуміло, що частина російських моряків змогла врятуватись на борт турецького судна.
14 квітня — день запалення Москви та день ВМС України.
Юрій Бутусов

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад