Категории: Мнение

Як можна коротко описати стиль Зе-влади?

Як можна коротко описати стиль Зе-влади?
Політичний газлайтинг.
Цей термін подарувала людству класична кінострічка Gaslight 1944 року, де чоловік екранної Інгрід Бергман намагається переконати її, що вона божевільна, безтолкова дурепа і забрати всі її гроші.
Політичний газлайтинг нинішньої Банкової — це форма «промивання мізків», яка змушує жертву сумніватися в адекватності свого сприйняття реальності.
Як це робе?
Суспільство у 2020 рішуче проти інфільтрації ОРДЛО — розказують про радикальних націоналістів, які заважають організувати мир і подивитись в очі Путіну.
Суспільство і ЗМІ — наші та закордонні збирають по крихті інфу про справу вагнерівців — цілий рік Арестович, Єрмак, Безугла і Зеленський брешуть, що нічого не було. І лише влітку 2021 Зеленський у Мосейчук дізнається, що таки було. «Але ідея її не належала Україні і що вона не відбулась, то позитивно».
Багато місяців поспіль верховний головнокомандувач приховував попередження західних партнерів і розвідок про підготовку РФ великої війни проти України. Бо «боявся паніки», «бо суспільство би вимагало зміни уряду» (так вимагало би — на більш професійний», «Єрмак телефонував Буданову на світанку 24 лютого і питався, може, все якось мине»…
Зеленський не чує реальні запити суспільства на звільнення Татарова, Єрмака та Шурми. Натомість націлений вирвати із армії Залужного і Шапталу — двох професіоналів, які на війні з РФ 10 років.
Багато місяців поспіль кожному, хто говорить про ці проблеми — влаштовують атаки, цькування, витрачають сотні тисяч доларів на накидання лайна в анонімних телеграм-каналах. «Та подивіться на цих журналістів? Одні наркомани, алкоголіки і в кружевних трусах сплять».
Для того, аби зламати психіку слабших — починаються стеження, обіцянки обмалювати двері, крики про те, а хто ж нарешті заткне рот цим журналістам.
Це ніщо інше, як класничний газлайтинг — форма психологічного насильства, спрямована на те, щоб навмисно вивести мета з рівноваги і пошкодити її самооцінку, щоб отримати владу і контроль над нею.
Багатомісячні танці довкола Залужного ж єрмаками і безуглими — це свідоме доведення мільйонів людей до тривожних розладів, депресії і посттравматичного стресового розладу. Коли кожен перегляд новин — нова порція психологічного стресу, який з часом б’є і по фізичному стану.
Газлайтери ніколи не вибачаються.
І ми це бачили багато разів.
Натомість остання кампанія щодо дискримінації ЗСУ — дуже цікавий прийом переносу проекції. З цікавістю послухала інтерв’ю одного валютного політолога на час, який розказав, що у поганій підготовці до 24 лютого винуваті «фермери та ЗСУ, яким треба було прорубувати стіни в 15-поверхівках для лінії оборони». І хотілось спитати: а де блять, щільна забудова десь в зеленій зоні ЧАЕС? Чи в чистому полі за Чонгаром?
Газлайтери неодноразово заявляють, що у них немає ніяких проблем, а причина всіх бід – ви.
Газлайтерам не цікаво спілкуватись із вами. Але вони із задовленням поспілкуються з іншим людьми про те, що з вами не так. Власне, тому Зе спілкуєтесь з німцями про бабки українських біженців, а про Залужного з італійцями.
На роботі газлайтери можуть виключити вас з важливих зустрічей або електронних листів, а потім заперечувати, що вони це зробили. Десь так Банкова робить із делегаціями опозиції, громадянських діячів та ветеранів, які хочуть поїхати поговорити про Україну.
Коли ви протистоїте газлайтерам, вони звинуватимуть вас у параної або заздрощах. «Що? Заздриш, тупа сука, що ти не депутат/на Мальдівах/у владі?»
Газлайтери зациклені на грошах. Вважають, що їх треба віддати їм, бо вори краще вміють ними розпоряджатись. Класичний приклад — в’ю Зеленського про соцдопомогу біженцям для ARD.
Тому — всіх вітаю.
Ми у кіно. Але не в «Слузі народу».
А скачемо між сеансами «Воно» і «Газового світла». З єдиною поправкою, що Пеннівайз і є чоловіком Інгрід Бергман.
Тепер того мужика треба впіймати в каналізації і якось відправити на відпочинок.

Последние новости

Голий російський окупант конає в районі Новомихайлівки ВІДЕО

Окупанти залучили для атаки в районі Новомихайлівки одночасно 17 одиниць бронетехніки, однак бійці 79 ОДШБр знищили одразу 11 одиниць ворожої…

15 минут назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 13-14.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.05.2024 1. Відтік капіталу з росії за легальними операціями в I…

1 час назад

Бійці 3 ОШБр зачистили ворожі позиції та ліквідували сотню окупантів. ВIДЕО 18+

Кадрами заходу на ворожі позиції після зачистки поділилися воїни нещодавно сформованого взводу "Фрост", 3-ї роти, 2-го батальйону 3-ої окремої штурмової…

2 часа назад

В Росії заявили, що дрон поцілив у потяг, який перевозив паливо

У Волгоградській області Росії вночі зійшов з рейок і загорівся вантажний потяг, який, зокрема, перевозив паливо. Російські телеграм-канали повідомляють, що…

2 часа назад

Порошенко приїхав у Вовчанськ – привіз військовим дрони і техніку

П’ятий президент та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко з командою волонтерів сьогодні, 14 травня, приїхав на Харківщину. На околицях Вовчанська…

3 часа назад

Уряд призначив тимчасових керівників двох міністерств. Мінагро керуватиме заступник із підозрою від НАБУ

Кабмін призначив тимчасових керівників міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та міністерства агрополітики.  Мінфінфраструктури керуватиме Василь Шкураков. Мінагрополітики – Тарас Висоцький, повідомив представник…

3 часа назад