Категории: Политика

Відбувається остаточна узурпація влади в країні

Зеленський готує справжній антиконституційний переворот: чому «законопроект» про розпуск КС — це правова катастрофа для України.

1. Судді КС приняли абсолютно антидержавне рішення щодо скасування декларування та відповідальності за брехню в декладараціях. По суті — кради скільки хочеш. Проте, основними бенефіціаріями цього дійства є Коломойський та Медведчук, депутати яких і були ініцваторами подання. Запам‘ятайте це.
2. Зеленський вночі подав свій «законопроект» про «відновлення довіри до конституційного судочинства», яким передбачає «визнати рішення КС «нікчемним» та фактично розпустити КС.
От тільки таких повноважень Рада НЕ МАЄ!
Рада не може скасовувати рішення КС і не може нікого розпускати. Таке рішення буде суперечити Конституції та взагалі розумінні правової держави.
3. Тобто таким чином Зеленський замість того щоб зайнятися прямими замовниками розвалу держави — Коломойським та Медведчуком — фактично намагається зламати конституційний лад та створити повністю новий — РУЧНИЙ Конституційний Суд. Ви ж розумієте, що будуть звільнені всі судді, і навіть ті хто не голосував за це антизаконне рішення. Тобто «новий» суд буже повністю набраний з представників Зеленського та «слуг народу». Хочете такого? А так буде. Зате ЖОДНОГО депутата ОПЗЖ чи «За майбутнє», не викликали на допит.
4. Вся ця ситуація насправді дуже погано смердить. Враження — ніби все це було давно продуманим планом з перетворення країни в повний хаос та безвладдя, адже виграють від цього виключно олігархи та кремлівські сили:
— Україна остаточно стає антиправовою
державою;
— КС повністю контролюється Зеленським та групами впливу (а це відомо хто);
— Відбувається остаточна узурпація влади в країні.
Хто сьогодні біжить пікетувати Конституційний Суд? Люди Коломойського — Парасюк, Семенченко та інші, які пів ора року зникли і сиділи як миші. Отже, депутати Коломойського-Медведчука протиснули антидержавне рішення, а тепер люди Коломойського пікетують КС та вимагають його розпустити. Вам теж здається що тут щось не сходиться?
Україна впевнено рухається до fail state. І локомотивом цього руху є Зеленський, його команда, Коломойський та Медведчук.
Я думаю, після знакових подій останніх днів інтелектуали будуть ще довго сперечатися, що гірше:
— така деградація державної влади, коли судді Конституційного суду зухвало приймають відверто корупційне і дуже небезпечне (аж до втрати безвізу) для країни рішення?
— чи остаточне добивання державних інституцій Радою НБО та Кабміном, котрі проголосили, що свідомо порушують судове рішення (а це конкретна стаття КК)?
— чи внесення президентом законопроекту, де рішення КС визнається нікчемним, а повноваження його суддів припиняються — всупереч Конституції України?
Хоча, якщо не мудрувати з логікою, правом та філософією, то відповідь проста: найгірше — влада ідіотів, дилетантів і олігархічних блазнів, котру нам наголосували минулого року
Бурная деятельность Зеленского вокруг решения КСУ — прекрасный способ отвлечь внимание от итогов выборов и заработать себе баллы.

Об этом на своей странице в Facebook написал глава парламентской фракции «Голос» Сергей Рахманин.

«1. Решение Конституционного суда не выдерживает критики. Президентская инициатива-тоже. 2. Если можно распустить КС законом, тогда можно отменить результаты президентских выборов решением Жэка. 3. Восстановить полноценное действие антикоррупционного законодательства можно принятием соответствующего закона. И в этой ситуации он легко наберет необходимое количество голосов. 4. Права и полномочия Конституционного суда, а также принципы его формирования следует уточнить. Но для этого нужны консенсус и соблюдение процедур», — подчеркнул нардеп.

«5. Для того, чтобы мир не удивлялся решению наших судов, надо было навести порядок в системе. В частности, создать нормальные Высший совет правосудия и Высшую квалификационную комиссию судей. Что было обещано, но не сделано. 6. Безнаказанность побеждается неотвратимостью наказания. Силовых органов как навоза, реальных расследований и оправдательных приговоров — нет. 7. Бурная деятельность Зеленского вокруг решения КСУ — прекрасный способ отвлечь внимание от итогов выборов и заработать себе баллы. 8. Попытка восстановить право, нарушая право, называется бесправием», — резюмировал Рахманин.

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

7 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

7 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

8 часов назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

14 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

16 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

17 часов назад