Категории: Мир о нас

ВДК «Мінськ» в окупованому Севастополі було знищено, а не просто пошкоджено, — Oryx

Великий десантний корабель «Мінськ», який сьогодні було уражено в окупованому Севастополі, було знищено, а не просто пошкоджено.

Світлину оприлюдни нідерландський портал Oryx, який документує втрати армій з фотографій та відео в інтернеті

«Візуальне підтвердження тепер вказує на те, що десантний корабель типу «Ropucha» «Мінськ» було знищено, а не просто пошкоджено», — йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, вночі 13 вересня було завдано удару по суднобудівному заводу в окупованому Севастополі. Згодом стало відомо, що було пошкоджено десантний корабель класу Ropucha і субмарину Kilo. 


Севастополь. Чудова операція українських ВПС

Сили оборони України уразили південний майданчик судноремонтного заводу імені С.Орджонікідзе в Корабельній бухті Севастополя.

Чудова ціль – підприємство просто в центрі міста, навколо – причальні стінки флоту, 700 метрів, пожежі та детонації можуть завдати додаткових збитків.

Судячи з вибухів, прийшло щось потужне, з головою понад 300 кг, із досить точним круговим ймовірнісним відхиленням.

Якщо ВПС України заявили про ураження цілей, то тут без варіантів – це західні крилаті ракети повітряного базування.

Коричневі лінії кремлівського режиму щодо неприпустимості атакувати Крим укотре пройдено.

Альянс уже напружився і чекає на розгромний пост від Дмитра Медведєва.

Що характерно, в день переговорів із Кім Чен Ином такий товстий натяк на делікатні обставини, що не треба ділитися з лузерами важкою зброєю та ракетами. Не варто цього робити, і все тут.

Противник уже почав традиційно бурмотіти свої мантри про тероризм.

Ні, хлопці, тероризм – це вдарити “Шахедами” по стоянці вантажних автомобілів у Рені і відправити водіїв фур до лікарні.

Спалити зерно, призначене для Африки та Близького Сходу, пошкодити та спопелити вантажівки, поранити людей.

Оце і є терор та війна голодом, як робили ваші діди-енкавеесники з українським, кубанським, казахським селом свого часу.

А опрацювати інфраструктуру ЧФ, де в сухому доку стояли носій “Калібрів” і великий десантний корабель – це влучило куди слід, легітимна ціль. Ми не втомимося пояснювати кремлівським дикунам основи гуманітарного права.

За 18 місяців мало б нарешті дійти.

Фото: ЗМІ окупантів

ВДК ‘Мінськ’

Поки що, попередньо, йдеться про ВДК “Мінськ” проєкту 775 – він став на ремонт 23 червня, заведений у сухий док. (За іншими даними уразили ВДК “Георгій Побідоносець”).

Природно, навіть у таких умовах на кораблі є чергова зміна, різні електрики й охорона – там однозначно втрати в людях серед екіпажу, можливо, тривожні служби.

На судні важка пожежа, якій присвоєно найвищу категорію складності. З великою часткою ймовірності, після удару “головою” всередину і пожежі це – брухт.

Третій ВДК, по суті, знищено, або ж він вибув з ладу на місяці – ми явно цікавимося цими суднами.

По-перше, нам не потрібна загроза висадки на пляжі будь-де – протидесантні та протидиверсійні заходи відволікають сили, які потрібні в наступі до перешийка та Мелітополя.

Нехай шанс примарний, але навіщо Москві мати навіть можливість.

По-друге, росіяни на ВДК ганяють фури МО РФ на півострів, вантажі подвійного призначення, продовольство для гарнізону. Різати логістику не тільки приємно, але й вкрай необхідно.

Фото: Twitter / MT Anderson

ВДК проєкту 775 і підводний човен проєкту 636.3 у сухому доку в окупованому Севастополі

.

Також маємо влучення по дизельному підводному човну – є версії, що це може бути “Ростов-на-Дону” або ж “Великий Новгород”. Мінус чотири пускові установки “Калібрів”.

Загалом мінус вісім пускових різних ракет через торпедні апарати – протикорабельні, протичовнові.

За це ВПС окреме спасибі – вони задовбали піднімати ніс, бити з короткої дистанції і забиратися, доки крилата ракета приходить до Одеси за лічені хвилини.

Тепер це відбуватиметься трохи рідше.

Підводний човен – найновіший, спущений на воду 2014 року, проєкт 636.3. Це важкий удар для ЧФ РФ і великий успіх для нас.

Щоправда, ми не знаємо тяжкості пошкоджень, пожежа могла бути тільки на ВДК, а субмарина – постраждати від близького приходу. Треба зачекати на дані об’єктивного контролю з комерційних супутників.

Фото: Фокус

підводний човен ‘Ростов-на-Дону’.

.

Перенесення зусиль – росіяни поставили в Керчі 7 барж із ланцюгами та тросами, забиті дипольними відбивачами, сконцентрували ППО малого та середнього радіусу захищати улюблений міст дєдушки.

Але міст ми не чіпатимемо поки що – тягніть ППО до Севастополя і під Москву, і, до речі, не забудьте про завод “Кремній Ел”.

ЧФ РФ оперативно підпорядкований Південному командуванню ЗС РФ.

Це ті, що в Ростові зустрічали нині покійного Пригожина хлібом-сіллю.

Фото: скріншот

Вибухи у Пскові, 30 серпня 2023

.

Замість наступальних дій зараз обороняють Роботине і ховаються на своїх базах від приходів крилатих ракет.

А це, як відомо, і було завданням СВО.

Пошкоджено містотворче підприємство – колись завод належав Порошенку, його віджали і націоналізували, дуже пишалися цим фактом.

Сухий док – складна технічна будова, з гідравлічними воротами, електрикою, кранами та лебідками. Багатогодинна пожежа абсолютно точно йому не на користь.

Ремонт розписаний на місяці вперед – свого часу “Сирійський експрес” (постачання угруповання РФ у Сирії через Босфор) пошарпав суднам ресурс, зараз доводиться тягнути на півострів вантажі, розвантажувати Керченський міст, щоб знову не завели фуру з вибухівкою.

Фото: Сухопутні війська ЗСУ
.

Загалом можна окупувати 28% нашої території, перетворити на руїни кілька міст, зробити біженцями мільйони, але ні на день не наблизитися до цілей війни – змусити Україну визнати свою волю, нав’язати нам принизливий мир, щоб продовжувати виривати регіон за регіоном за результатами “референдумів” після окупації.

І весь цей “план СВО” дійде ще до того, що успіхом для росіян буде утримання фронту від падіння і гра в хованки ЧФ РФ з нашими ВПС.

Последние новости

На Бєлгородщині знищено частину ЗРК С-300/С-400

У соцмережах повідомляється про знищення частини російського ЗРК С-300/С-400 на території Бєлгородської області РФ. У мережі опублікований відеозапис, на якому…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.06.2024 1. Мінфін росії продовжує шукати можливості поповнити бюджет за рахунок…

21 час назад

Росіяни катують українських військових, які потрапили в полон на Харківщині

Окупанти захопили в полон українських військових на Харківському напрямку і знущаються з них. Про це повідомляє телеграм-канал БУТУСОВ ПЛЮС. "Невиліковно хвора нація,…

21 час назад

У Мінсоцполітики порадили українцям самостійно відкладати гроші на старість і готуватися працювати, скільки зможуть

Через демографічні проблеми держава не зможе платити високі соціальні пенсії, тому українцям варто вже зараз відкладати кошти на життя у…

1 день назад