Категории: ВидеоЭкономика

В Україні будують третю за потужністю в Європі сонячну електростанцію

У Дніпропетровській області будують третю за потужністю в Європі
сонячну електростанцію

— Потужність 200 МВт
— Площа 400 гектарів
Сонячних панелей 750 тис
Інвестиції 230 мільйонів доларів
Увійде в ТОП-3 найбільш потужних сонячних електростанцій в Європі
Найпотужніша сонячна електростанція в Україні

Будівництво станції ведеться біля села Старозаводське Дніпропетровської області
Завершення будівництва заплановано на середину 2019 року

P.S.

Майже 750 тисяч панелей загальною потужністю 200 МВт. У Нікопольському районі Дніпропетровської області зводять нову сонячну електростанцію. Після завершення будівництва вона обіцяє стати найпотужнішою в Україні та ввійти до ТОП-3 найбільших у Європі. «Зелений проект» вартістю 230 млн євро втілюють власним коштом український і китайський інвестори. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Енергонезалежність як основа національної безпеки країни – один з пріоритетів державної політики Президента України Петра Порошенка. У цю справу робить свій внесок і Дніпропетровщина, даючи «зелене світло» проектам альтернативної енергетики, – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Наразі в області вже працюють дві сонячні електростанції – у Підгородному й НікополіЇхнє будівництво – без жодної копійки бюджетних коштів, усе – за рахунок інвесторів.

Цього разу черговий об’єкт зеленої енергетики зводять у Нікопольському районі. 400-гектарний будівельний майданчик – поблизу села Старозаводське. Роботи ведуться на місці відпрацьованого кар’єру, землі якого непридатні для сільського господарства.

Загалом буде до 750 тис сонячних панелей. Також змонтують 80 інверторних станцій із силовими трансформаторами й розподільними пристроями.

Модулі китайського виробництва зможуть забезпечити електрикою 100 тисяч домівок та підприємств.

Крім того, інвестори обіцяють створити нові робочі місця – зростуть надходження до місцевих бюджетів.

Ще одна вигода – екологічна. Електростанція не завдаватиме шкоди довкіллю, а вироблена енергія буде чистою.

Створюємо безпечні умови, комфортний клімат і прозорі правила гри для бізнесу. З початку збройного конфлікту на Донбасі Дніпропетровщина не втратила жодного інвестора, бо кожен з них має можливість вільно працювати, – зауважив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. – Мріємо, щоб у нашому регіоні розвивалася альтернативна енергетика. Останнім часом у цій сфері з’являється все більше інвестпроектів. Ми раді, що у такі проекти вкладають кошти, що створюються нові робочі місця.

Будівництво нової сонячної електростанції стартувало весною 2018-го після підписання договору між інвесторами XCHARX українською компанією ДТЕК та китайською China Machinery Engineering Corporation (CMEC).

Об’єкт зводимо швидкими темпами завдяки нашим китайським партнерам – компанії яка повірила в цей проект. Дякую обласній владі, місцевій владі, мешканцям, які підтримали будівництво, – сказав генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. – Будівництво сонячної електростанції – це підтвердження того, що ДТЕК залишається найбільшим вітчизняним інвестором, який за останні роки вклав мільярди гривень в енергетику України.

Цей проект особливий. Це великі інвестиції, вкладені на українському ринку, XCHARX зазначив генеральний директор компанії China Machinery Engineering Corporation , керівник проекту будівництва сонячної електростанції Цао Цинь. XCHARX Наша компанія працює 10 років. Маємо досвід, силу та віру, аби втілити цей проект.

Завершення будівництва заплановане на початок 2019-го. Після цього станцію підключать до єдиної енергетичної системи України та введуть в експлуатацію.

Последние новости

Це Харків сьогодні. Харків, який обороняється

​​Напевно ви вже бачили це фото? Хлопчик у касці і бронику забирає замовлення у KFC. Це Харків сьогодні. Харків, який…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024 1. Українські безпілотники зупинили НПЗ у Краснодарському краї. - Слов'янський…

10 часов назад

Ти це розвів, ти і виправляй

Зеленський як тупа манда, яка боїться, що битимуть її, а тому зіштовхує всіх лобами, переводить увагу на інших, то на…

10 часов назад

На переговорах з РФ у Стамбулі Україна погодилась на відмову від НАТО та заборону “агресивного націоналізму”— Welt

На переговорах з РФ у березні-квітні 2022 року Україна погодилася дотримуватися нейтралітету, не вступаючи в жодні військові союзи, включно з…

10 часов назад

Дрони атакували Краснодарський край РФ: загорілися Ільський та Слов’янський НПЗ

У ніч на суботу, 27 квітня, безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Під ударом опинилися нафтопереробний завод ТОВ "Слов’янськ ЕКО" поблизу…

21 час назад