Категории: Политика

В Ірпені окупанти розстріляли кореспондента New York Times

Убит журналист The New York Times Brent Renaud.

Про це повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.
Внаслідок обстрілу загинув 51-річний кореспондент газети New York Times.

Як свідчать фото, загинув американський відеограф Брент Ренауд.

Ще один журналіст дістав поранення. Його намагаються вивести з зони бойових дій.

Раненому американскому журналисту уже предоставляют медпомощь:

«Окупанти цинічно вбивають навіть журналістів міжнародних ЗМІ, які намагаються показати правду про безчинства російських військ в Україні. Ще один журналіст поранений. Зараз потерпілого намагаються вивести із зони бойових дій. Звісно, професія журналіста передбачає ризик, втім громадянин США Брент Ренауд поплатився життям за спробу висвітлити підступність, жорстокість та безжальність агресора».

Є інформація, що, заради приховування воєнних злочинів, окупантам наказують відкривати вогонь по представниках ЗМІ. 

Про це в телеграмі повідомив журналіст Андрій Цаплієнко. 


Трагедія Маріуполя, окупація Херсона, криваві атаки на міста України та її столицю Київ, рахунок на тисячі загиблих серед мирного населення – все це «глибоко турбувало» наших партнерів, включаючи США. Але половинчастість санкцій, і нерішучість у повномасштабній допомозі озброєннями говорили про те, що занепокоєння поки що не перейшло у чітке розуміння масштабів війни росії з усім світом.
Проте сьогодні в Ірпені розстріляли групу американських журналістів. Троє поранених, а журналіст Брент Ренауд, на жаль, загинув. Україна висловлює співчуття сім’ям цих мужніх людей, котрі намагалися донести світові правду про цю війну. І рівень нашого співчуття значно вищий, ніж «відчуття глибокої стурбованості» політиків, які бояться визнати, що в центрі Європи розперезаний маніяк робить все, що забажає його психіка людожера. Ми відчуваємо цю війну на собі. І теж намагаємось достукатися до своїх партнерів щодня.
Проте. Я хочу нагадати фразу Президента США Джо Байдена, який сказав: «Якщо хоч один громадянин США постраждає від дій російської армії на території України, США вважатимуть це нападом на себе.»
Тепер я з відчуттям глибокого інтересу спостерігатиму, чого варті слова найвпливовішого політика світу, який очолює країну, яка позиціонує себе як наддержава та лідер цивілізованої спільноти.
Гліб Бабіч

Гальмування західних партнерів і санкції про заборону купівлі у РФ нафти, діамантів, ікри і іншій х…ні приводять к ще більшим смертям в Україні.
Я довго мовчала, поважаючи допомогу, яку демократичні країни надають Україні.
Але сьогодні під Києвом загинув американський журналіст Брент Ренауд, ще двоє поранені.
Я розумію, що РФ — не Ірак під Саддамом, а Мілошевич — просто цуценя по зрівнянню з х@йлом.
Але, альо, гайз, реверанси закінчилися.

Последние новости

Україну не можуть взяти до НАТО через корумпованість в країні, — The Telegraph

На саміті НАТО у Вашингтоні Україні скажуть, що вона занадто корумпована, щоб вступити до Альянсу. Про це пише видання The Telegraph із…

4 часа назад

США оголосили пакет допомоги Україні

Сьогодні Міністерство оборони (Міністерство оборони США) оголошує про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України в сфері безпеки та…

5 часов назад

Стало відомо, який план рф намагається узгодити у США

Довгий текст, в тому числі з моїми думками, але прошу ознайомитися. Віддати дві області та поділити Крим: стало відомо, який…

5 часов назад

Офіс президента дискредитує військових

Який разючий дисонанс між ставленням до ЗСУ, наших солдатів і командирів в міжнародних партнерів України і в шавок Банкової. На…

5 часов назад