Категории: Политика

«Слуга народу» Радіна чекає Резнікова з документами щодо скандальної закупівлі курток для ЗСУ

Нардепка «Слуги народу», голова Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна запрошує міністра оборони Олексія Резнікова з’явитися 23 серпня на засідання комітету та продемонструвати документи щодо закупівлі літніх курток для ЗСУ, які на митниці раптово стали зимовими і значно дорожчими.

Про це вона зазначила у фейсбуці, коментуючи скандальну закупівлю Міноборони літніх курток для військових, які на митниці раптово стали зимовими і втричі дорожчими.

«Міністр оборони заявив у медіа, що вже надав народним депутатам оборонного комітету документи про цю закупівлю, і у них «не було питань». Ні я, ні мої колеги з комітету з питань антикорупційної політики ці документи не бачили, хоча як голова комітету я публічно ставила міністру це питання. Крім того, за моєю інформацією, у цих документах не було вказано вартість курток, тож ці документи нічого не спростовують», — зауважила вона.

Тому Радіна запрошує Резнікова продемонструвати усі документи антикорупційному комітету, а також колегам з ТСК з питань розслідування економічних злочинів та податкового комітету цієї середи, 23 серпня, о 10:00.

Вона наголошує, що засідання комітету буде відкритим. Місце засідання буде повідомлено зареєстрованим журналістам після підтвердження їхньої участі. Кількість учасників буде обмежена.

«Якщо ж пан міністр проігнорує засідання комітету, це виглядатиме як явка із повинною», — додає народна обраниця.

Нагадаємо, 11 серпня було повідомлено про підозру директору приватної швейної фабрики, яка поставила ЗСУ неякісні зимові куртки та польові літні костюми. Сума завданих збитків — понад 35 млн грн. У Міністерстві оборони заявили, що не здійснювали закупівлю форми для підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ, стосовно якої наразі триває розслідування.

Журналіст Юрій Ніколов раніше повідомив, що закуплені Міноборони літні куртки для воїнів перетворились на «зимові» і подорожчали втричі. 


Що ж. Міністр-корупціонер Рєзніков назвав у своєму інтерв’ю журналіста-розслідувача Юрія Ніколова маніпулатором та брехуном.
Ось і весь рівень аргументації та наведення фактів міністром.
З однієї сторони його підтримав комітет Верховної Ради з нацбезпеки з Безуглою, Арахамією, Веніславським та іншими особами, які гратимуть на дудці ОП до кінця.
З іншої сторони тимчасова слідча комісія із депутатом Железняком стверджує, що бачили докази правдивості розслідування Ніколова: митні інвойси, за якими літня форма зростала втричі в ціні та магічним помахом палички чи лисини корупціонера Рєзнікова перетворювалася на зимову форму.
Рєзніков не має піти в тепле крісло посла України у Великобританії, він має відповідати за скоєне на чолі міністра оборони, інакше ми ніколи не виберемося з цього корупційного лайна.
Це все відбудеться після зміни влади. А до цього ми споглядатимемо шоу «Бурутьба з корупційов»…

Последние новости

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

3 минуты назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

14 минут назад

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

12 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

12 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

12 часов назад