Категории: Политика

«Шкода, якої завдає Україні Зеленський та його команда, стала більшою, ніж користь», — Арестович

Ексрадник Офісу Президента заявив, що президент Володимир Зеленський та його команда шкодять Україні.

Про це він повідомив у Facebook.

«Як тільки шкода, яку Зеленський та його команда завдає Україні, стала більшою, ніж користь, яку вони ж приносять, я почав вас про це інформувати. … Основний обсяг чорної пропаганди проти мене замовляє Офіс Президента. Причому перші матеріали пішли в кінці березня 22 року, коли Київ ще був в облозі, а я був учасником стамбульської переговорної групи, розмовляв з трибуни Офісу і разом з ними сидів в одній кімнаті, ламав хліб за одним столом і чекав ракет на голову. Причина проста — особистий рейтинг, що різко зріс, розмір якого вважали небезпечним для великого і славетного», — зазначив Арестович.

Колишній радник ОП заявив, що «мовчав, бо чіпали лише мене».

«А от коли вони почали ламати Україну, коли шкоди від них побільшало, ніж користі, настав час говорити. Але ще нічого не було сказано, а адміністраторам моїх курсів поставили прослуховування в машини і додому, і почали ламати телефони. Ще не було жодної серйозної критики, а навколо них замиготіли автобусики із затемненим склом, причому, найбільше — навколо мами дев’ятимісячної дівчинки. На місце мого проживання з’явилися товариші із СБУ, переодягнені поліцією. І уповноважені дядьки, які раніше просили мене записати привіт їхнім дружинам, почали дзвонити мені та обіцяти кримінальні справи. Я ще нічого не сказав, як мене почали рядити в московські шпигуни і пхати в «нішу ОПЗЖ», — додав Арестович.

Арєстовіч відкрито заявив, що «чорнуху проти нього» замовляє Офіс Президента.
Даруйте, що тягну це лайно, але є декілька важливих, як на мене, моментів, які я хочу зафіксувати.
По-перше, я не вірю в цю шекспірівську драму між Арєстовічєм і ОП. Актор-драматург з Альоши — ще гірший, ніж психолог-розвідник.
Думаю, що совєтскій школьнік продовжує працювати на ОП (або на конкретних людей з ОП), просто відтягуючи на себе проросійсько-ватний електорат. А цього електорату — чимало, на жаль, і досі, в Україні, подивіться, скільки людей досі ходить до рпц та сумує за памʼятниками пушкіну. Додайте до цього електорату ще мільйони з тих, хто виїхав за кордон, трохи відірвався від української реальності й розчинився в русофільському, а іноді — конкретно в російському середовищі в умовній Німеччині — вони слухають Арєстовіча і захоплюються ним, разом зі своїм російським оточенням.
Тепер по тексту. Арєстовіч, «критикуючи» ОП, свідомо пише не про серйозні речі, за які дійсно варто критикувати: провалена підготовка до оборони України та мобілізації, нестворення під час війни уряду національної єдності та тяжіння уряду Зеленського до автократії, саботування важливих реформ, провалена культурна та інформаційна політика, непритягнення до відповідальності баканових та сидіння і досі в ОП татарових, зрадники й колаборанти у вищих ешалонах влади тощо тощо.
Натомість, Альоша пише загальні банальні речі, які не так критикують ОП, як стовідстодково працюють на розʼєднання українського суспільства. Найзаюзаніші наративи і штампи політтехнологів, якими розколюється суспільство, втрачається віра, і утворюється порожнеча, яку можна далі заповнювати потрібними тобі словами, обіцянками тощо. Розглянемо деякі з них:
«Убіваємиє солдати» — надавити на найболючіші місця людей у воюючій країні, де майже в кожній родині є хтось, хто зараз у силах оборони України — це не «расчєловєчіваніє» — не переплутайте. Це просто цинічна, аемпатична технологія — не більше.
«Коррупция» — коли ви читаєте чи чуєте просто слово «корупція», не підкріплене конкретним кейсом, знайте, з вами банально відпрацьовують політичну технологію. Як малу дитину лякають привидами, так популісти лякають свій електорат порожніми, але дуже страшними словами. (Корупцієй треба не лякати, а говорити про конкретні кейси та вимагати притягнення конкретних людей до відповідальності за них).
«Забіваємий сіловікамі» — по-перше, називати «сіловікамі» представників права та закону — це чисто російська риторика. По-друге, поєднання зі словом «забіваємий» — це створення нерозривної асоціації, що «сіловікі» все вирішують силою не закону, а фізичною розправою. Так, як відбувається на росіі.
«Развалєнная економіка» — моє улюблене.)) Я вже писала колись — як чуєте істеричні лозунги про «економіку!», особливо під час геноцидної війни на знищення, коли вся економіка — на штучному диханні, завдяки західним партнерам, — знайте, це популізм чистої води, щільно заправлений кремлівськими методичками (риторика про «3-ю економіку в Європє/СНГ, слоган Януковіча «Насамперед економіка!», «Страна разрушила свою економіку» від Азарова, «Економіка» як національна (sic!) ідея України від Мураєва тощо).
«Ізбіваємиє в воєнкоматах гражданє» — вже бачу заголовки російських помийок з цією фразою. Це критика ОП на 10 році війни та 20-му місяці повномасштабного вторгнення? Ні, це «мʼясо» для російської пропаґанди та залякування українців — методами російської пропаґанди.
«Морякі, нє випущєнниє на работу» — по перше, я ржу!)) По-друге, як дружина моряка, який приїхав з роботи, щоб стати до лав ЗСУ, звісно, маю, що сказати. Справжні моряки, які закінчували морські виші, майже всі мають військову кафедру і є офіцерами запасу. Чим вони кращі чи гірші за інших офіцерів запасу, які давали присягу українському народові: у разі війни — йти захищати країну? Тим, що в середньому більше заробляють і треба комусь скупляти та здавати квартири в кадорах? Чи може тим, що не платять в Україні податки? Чи тим, що була добре налагоджена корупційна схема (під патронатом Єрмака) оновлення-видачі документів морякам, а тепер вона не працює?
З нашого з чоловіком оточення, наприклад, виїхало (або не повернулися, якщо були за кордоном під час вторгнення) 99,9% моряків. (Так, гниле оточення було, визнаю). Одні виїхали через хабарі на кордоні, інші — у військкоматі, ВЛК (військово-лікарська комісія) тощо. Багато моряків (особливо з Херсона) виїхало незаконно до країн Європи через окупований Крим і росію. Знаю і таких, які виїхали по гуманітарці, як волонтери (дружини з дітьми сидять під шахедами в Одесі, а вони «волонтерити» в море пішли, сюр).
Тож не варто перейматися за моряків, як Льоша, всі, хто хотіли виїхати, вже знайшли способи та зробили це. Але він їм обіцяв дуже довго виїзд, знаю таких, які сиділи, слухали Арєстовіча перші півроку повномасштабної війни, і вірили йому, що їх випустять. Тож тепер, коли їм довелося виїхати в незаконні способи, Льоші треба перед ними якось виправдатися, що він не забув про них.)
«Богатиє» і «бєдниє» — тут психолог-любітєль вдається до риторики, яка безвідмовно, на жаль, працює на розкол суспільства.
«Страна, посаженая в клєтку» — а тут совєтскій льотчік страной помилився, буває. І, вочевидь, не тільки тут.
Oksana Bailo

По Арестовичу.

🤴🏼В сети гуляет две версии его непомерной активности. Первая — он продолжает работать на офис Ермака и должен возглавить пророссийский проект, который в ВР войдет в коалицию с партией Зеленского — это может быть и не «Слуга народа».

🤪Вторая версия — публичность, это хлеб Арестовича. Он проводить некие трененги. Он ведет блог. Ему нужно изображать легкого неадеквата, чтобы привлекать к себе внимание.

🙄Кстати, легкого (и не только) неадеквата Арестовичу изображать не нужно. Играет он самого себя. Сотрудники офиса президента успели заметить у Арестовича все признаки легкой формы биполярного расстройства, равно как и то какие таблетки Арестович принимает регулярно. В принципе, не нужно быть психотерапевтом, чтобы убедиться, что этот тип явно неадекватен. Достаточно вспомнить все его «закидоны».

🇷🇺Тем не менее. Єто правда, в офисе президента действительно делали ставку на Арестовича, как на потенциального кандидата для «умеренно- пророссийских сил».

🤷🏻‍♂️Однако. Исследования политтехнологов ОП показали, что да, Арестович имеет влияние на часть общества. Однако часть эта — мизерно мала. В основном, это фанклуб самого Арестовича.

😁Расширить свой электорат Арестович явно не сможет. Ему слишком хорошо запомнили фразу «две-три недели, максимум — месяц». Арестович слишком много наобещал такого, чего он физически был не в состоянии выполнить. А у украинцев в этом месте все категорично. Либо не обещай, либо выполняй.

🤗Офис президента в Арестовиче разочарован и сейчас пытается вывести его из политической игры. Арестовичу оставили окно для свободного выезда за рубеж. Внутри Украины против него возбудили уголовное дело. Намек более чем прозрачный.

🤭Однако Арестович в очередной раз доказывает, что «бешенной собаке семь верст — не крюк». Арестович ударно привлекает к себе внимание скандальными заявлениями. Арестович уже открыто критикует Зеленского.

😤Арестович пытается шантажировать офис Ермака. Арестович намекает: «Играйте со мной, а то как уйду к опозиции!..»

😎Офис президента пока удерживает только один фактор, у них нет для пророссийского избирателя фигуры более скандальной и узнаваемой, чем Арестович. Однако ОП работает над этим. А вот что делать с Арестовичем, в ОП единого мнения пока нет. Но будет.

Печерский холм

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

1 день назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

1 день назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

1 день назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

2 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

2 дня назад