Категории: Мир

Сенат США проголосував за допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

Верхня палата Конгресу США у вівторок ухвалила проєкт закону, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також відповідь на інші виклики національній безпеці США.

Про це повідомляє Укрінформ.

Законопроєкт про виділення фінансування союзникам США набрав 79 голосів «за». «Проти» проголосувало 17 сенаторів.

Таким чином, обидві палати американського конгресу схвалили законопроєкт.

Для набуття чинності законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.

Нагадаємо, минулого тижня Палата представників США ухвалила законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Також у Конгресі підтримали конфіскацію заморожених активів РФ у США для Україн та  проголосували за розширення антиросійських санкцій.


Пакет допомоги США доставлять в Україну протягом днів, — Пентагон

Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами створили потужну логістичну мережу. Вона дозволить доправити наступний пакет оборонної допомоги в Україну впродовж днів. Робота на певних напрямах уже проводиться.

Про це журналістам заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, повідомляє Укрінформ.

«Завдяки таким організаціям, як Група сприяння безпеці в Україні, а також нашим зусиллям із міжнародними союзниками та партнерами, ми створили дуже потужну логістичну мережу, щоби забезпечити доставку допомоги в Україну», — підкреслив Райдер.

Він підтвердив, що наразі докладаються зусилля на окремих напрямах, аби забезпечити доставку оборонної допомоги в Україну швидше.

«Ми зробимо все можливе, щоби просуватися далі, задіяти потужну мережу логістики, задіяти відносини, які ми побудували з нашими міжнародними союзниками та партнерами, аби швидко доправити туди допомогу», — наголосив Райдер.

Він також підтвердив, що, за оцінками Пентагону, доправити допомогу в Україну можна буде «упродовж днів». 


В новому пакеті допомоги Сполучені Штати передадуть Україні далекобійні ракети ATACMS.

Про це повідомляє CNN. Телеканал посилається на трьох неназваних співрозмовників у керівництві США.

За його даними, ймовірно, у новому пакеті допомоги США вперше надішлють Україні ракети ATACMS великої дальності або армійські тактичні ракетні системи.

У матеріалі йдеться, що минулої осені США вперше відправили в Україну варіант ракетної системи ATACMS з радіусом дії близько 160 км. При цьому версія більшої дальності може вражати цілі на відстані понад 300 км. 


Про це повідомило Reuters з посиланням на джерела.

Як зазначили два американські генерали у коментарі агентству, відповідна допомога стане першою із нового законопроєкту, за який Сенат США голосуватиме найближчим часом.

До пакета підтримки ввійдуть:

  • транспортні засоби;
  • боєприпаси для ЗРК Stinger;
  • снаряди для HIMARS;
  • артилерійські боєприпаси калібру 155 мм;
  • протитанкові ракети для TOW і Javelin;
  • інша зброя, яку «можна негайно використовувати на полі бою».

Последние новости

Коломойському оголошено підозру в організації замовного вбивства

Українському бізнесмену Ігорю Коломойському, якого підозрюють в легалізації майна отриманого шахрайським шляхом, оголошено про нову підозру -  в організації та…

4 часа назад

Як проти нас ведеться інформаційна війна

Удар в спіну Зеленському звідки не чекали: ізраїльська проурядова Jerusalem Post випустила про Зеленського розгромний матеріал: "Зеленський у скрутному становищі…

8 часов назад

Війська РФ атакували 7 регіонів України, під ударом енергооб’єкти, 30 будинків

8 травня 2024 року над ліквідацією наслідків сьогоднішніх масованих обстрілів України працюють 350 рятувальників, також залучено 100 одиниць спеціалізованої техніки.…

8 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 08.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

8 часов назад