Категории: Украина

Росіяни з вечора атакували Нікополь та околиці

Російські війська продовжують вогневий терор Нікополю Дніпропетровської області – з вечора по місту била артилерія та атакували безпілотникики, постраждали дві жінки.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

“Не припиняються атаки на Нікопольщину. Ворог застосовує і артилерію, і дрони-камікадзе. Від вечора найбільше потерпав сам Нікополь”, – написав посадовець у Telegram.

За його словами,  у результаті ударів постраждали дві жінки – 70 та 61 років, вони лікуватимуться амбулаторно.

Також у місті сталися пожежі. Ппошкоджено з півтора десятки приватних будинків, гараж. Зруйновані 2 господарські споруди й 10 – понівечені. Знищені або побиті кілька авто. Крім того, зачепило лінії електропередач.

Поцілили росіяни і по Мирівській та Марганецькій громадах. Там люди не постраждали.

Харківщина, 7 червня

▪️ 02:06 Харківській р-н, Безлюдівська ТГ, с. Лизогубівка. Внаслідок потрапляння БПЛА Шахед в землю пошкоджено дах будинку, скління вікон, дві господарчі споруди.

▪️ 00:40 м.Чугуїв. Внаслідок потрапляння БПЛА в землю пошкоджено автомобіль, паркан, водопровідну трубу, вікна дев’ятиповерхового та п’ятиповерхового будинків, амбулаторію, магазин, відділення Укрпошти, приміщення СТО.

▪️ 7 червня 00:30 смт Малинівка Чугуївського району. Обстріл БПЛА та С-300 території бази відпочинку. Пошкоджені будинки та майно.

▪️ 15:50 с. Білий Колодязь Чугуївського району. Обстріл КАБ на відкритій території, інформація про руйнування та постраждалих не надходила.

▪️ 11:20 с. Томахівка Чугуївського району. Ворожий  обстріл КАБ населеного пункту, внаслідок якого зруйновані будівлі приватного господарства.

🔻 11:00 Чугуївський район, Чкаловська ТГ, с. Нова Гнилиця, наїзд трактором на міну «пелюстка», водій отримав поранення та був доставлений до медзакладу.

🔻 08:50 м. Ізюм, на території міського цвинтаря під час копання ями для поховання чоловік підврвався на невідомому вибуховому пристрої, госпіталізований.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов

Впродовж доби окупанти 434 рази вдарили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 11 населених пунктів.

▪️ Ворог завдав авіаційний удар по П’ятихаткам та Новодарівці.

▪️158 БпЛА різної модифікації атакували Червонодніпровку, Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

▪️ 21 обстрілом з РСЗВ накрили Роботине, Малу Токмачку, Левадне, Новоандріївку.

▪️253 артобстріли завдано по території Червонодніпровки, Гуляйполя, Оріхова, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки, Степногірська.

Надійшло 8 повідомлень про руйнування житла.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров

Оперативна інформація з 06:00 06.06.2024 по 06:00 07.06.2024

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Новотягинка, Антонівка, Садове, Кізомис, Приозерне, Білозерка, Ромашкове, Станіслав, Берислав, Тягинка, Гаврилівка, Тараса Шевченка, Михайлівка, Милове та місто Херсон.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 3 багатоповерхівки та 14 приватних будинків. Було зафіксоване влучання в торгівельний гіпермаркет та гаражне приміщення, пошкоджені автомобілі.

Через російську агресію 4 людини дістали поранення.

Прокудін Олександр

Сумщина

Ситуація на прикордонні станом на 8.00

07 червня 2024

💥Вночі та зранку росіяни здійснили 8 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 27 вибухів. Обстрілів зазнали, Хотінська, Шалигинська, Есманьська, Великописарівська громади.

◼️Хотінська громада: здійснено мінометні обстріли (2 вибухи).

◼️Шалигинська громада: завдано атаку FPV дроном (1 вибух) та мінометні обстріли (10 вибухів).

◼️Есманьська громада: 8 мін скинув ворог на територію громади та здійснив атаку FPV дронами (2 вибухи).

◼️Великописарівська громада: був артилерійський обстріл (4 вибухи).

Сумська ОДА/ОВА

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад