Категории: Мир

Путін розказав Байдену, що хоче гарантій нерозширення НАТО, — Кремль

Президент РФ скаржився лідеру США, що Україна буцімто не виконує Мінські домовленості та звинувачував НАТО у нарощування військового потенціалу біля кордонів Росії.

Про це йдеться в повідомленні Кремля за результатами переговорів у відеоформаті президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна.

«Президент Росії на конкретних прикладах проілюстрував деструктивну лінію Києва, спрямовану на повний демонтаж Мінських угод та домовленостей, досягнутих у «нормандському форматі», висловив серйозне занепокоєння з приводу провокаційних дій Києва проти Донбасу», — проінформували у Кремлі.

Байден зі свого боку говорив про загрозливе пересування російських військ біля українських кордонів. Путін у відповідь заявив, що саме НАТО нібито «вживає небезпечних спроб освоєння української території та нарощує військовий потенціал у наших рубежів».

«Тому Росія серйозно зацікавлена у отриманні надійних, юридично зафіксованих гарантій, що виключають розширення НАТО у східному напрямку та розміщення у суміжних з Росією державах ударних наступальних систем озброєнь», — підкреслили в Кремлі.

Там також повідомляють, що Путін та Байден домовилися доручити своїм представникам почати предметні консультації з цих чутливих питань.

P.S. Президент США Джо Байден после сегодняшнего онлайн-саммита с лидером России Владимиром Путиным позвонит президенту Украины Владимиру Зеленскому. Телефонный разговор президентов состоится на этой неделе.

Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на брифинг советника президента США по национальной безопасности Джейка Салливана.

«Байден и Зеленский проведут беседу в четверг (9 декабря — ред.), в развитие переговоров между Зеленским и (госсекретарем США — ред.) Блинкеном», — сказал представитель Белого дома.

Кроме того, по словам Салливана, Байден как до, так и после беседы с Путиным провел переговоры с лидерами Германии, Франции, Британии и Италии.


Президент США Джо Байден перед відеоконференцією з Путіним обговорив ситуації на кордоні України із лідерами Італії, Франції, Німеччини та Великої Британії. Голови держав не лише висловили підтримку суверенітету України, але й заторкнули цілком конкретні питання переговорних форматів, безальтернативності на даний час Мінських угод, порядку їх виконання тощо. Домовилися перебувати з цього приводу на постійному зв’язку . Вони обговорювали загрози Україні та ситуацію в нашій країні, вони й далі будуть консультуватися з цього приводу. Але без участі України… І, на жаль, вони праві, бо в українській владі нема з ким розмовляти, є, звісно, Порошенко, але він в опозиції. А безпека великої держави в центрі Європи — занадто важлива річ, щоб залишити її на розсуд якогось вічно обкуреного зеленого наркомана.
Не думав, що діждуся такої ганьби для своєї держави…
Стало известно, что президент США, после общения с президентом РФ, свяжется только лишь в четверг с президентом Украины. Так вот то, что Байден позвонит Зеленскому только в четверг не страшно. Хуже, что это произойдёт не только спустя пару дней после переговоров с Путиным, но происходит и после очередного общения с лидерами ЕС.
В общем, говорят про Украину без Украины. Зеленского, похоже, поставят перед фактом. Что он там про субъектность рассказывал? Кстати, перед встречей с Путиным Байден так же пообщался с лидерами европейских стран без участия величайшего политического лидера современности.
Зедипломатия и Ермакотиматия в действии. И давайте будем честными — они к этому шли два с половиной года. И это провальный результат их общей внешней политики. Но Арестович с Лещенко расскажут публике, что это иное и все не так.

Последние новости

Орбан прибув до Києва

Зранку 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші, інформує Суспільне.…

9 часов назад

Міськраду Горішніх Плавнів можна обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого

Міськраду Горішніх Плавнів можна завтра обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого Volodymyr Omelyan КОЗАЦЬКА, ЧУМАЦЬКА, ГЕТЬМАНСЬКА, БЕЗ…

9 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

9 часов назад

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

20 часов назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

21 час назад