Категории: Украина

Прокурори САП провели обшуки у детектива НАБУ

До обшуків залучили ДСР Нацполіції — один з найкорумпованіших правоохоронних підрозділів, який контролює Олег Татаров

Спеціалізована антикорупційна прокуратура пояснила, чи дійсно 22 травня у НАБУ проводилися обшуки.

Як зазначається, САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро.

Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

«Зауважимо, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. У вказаному кримінальному провадженні здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів» — підкреслили у САП.

До обшуку було залучено Національну поліцію України через недостатність ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ. Працівники Національної поліції України не мають і не могли мати жодного доступу до матеріалів розслідувань Національного бюро.


Це дійсно безпрецедентна подія.

З санкції спеціального антикорупційного прокурора Клименка прокурори САП та співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції провели обшуки у одного з детективів спецпідрозділу НАБУ, який веде роботу під прикриттям.

Співробітники НАБУ відверто шоковані, що керівник САП Клименко, сам колишній детектив НАБУ, залучив до дій проти НАБУ ДСР Нацполіції — один з найкорумпованіших правоохоронних підрозділів, який виконує команди всесильного заступника голови офісу президента Олега Татарова — який свого часу був одним з підозрюваних у справі НАБУ.

Сьогоднішні дії САП продемонстрували конфлікт між двома антикорупційними органами, наслідки якого тепер будуть непередбачуваними.

Прикметно, що підрозділ агентів під прикриттям — найбільш таємний у НАБУ, і те, що Клименко фактично надав поліції та Татарову доступ до багатьох матеріалів роботи цього підрозділу, повинно мати дуже серйозні підстави.

——-
На фото слідчі дії САП і поліції у Георгія Біркадзе. Того самого, що недавно на телемарафоні обмовився «37 мільярдів ми вкрали…ой, вклали у фортифікації». Він відомий як колишній голова Броварської РДА, вигравач будівельних тендерів і нині є «політичним так економічним експертом», який на телемарафоні рекламує дії Офісу президента Єрмака.
Одночасно прокурори провели обшук у детектива з «секретного» підрозділу НАБУ Валерія Полюги. Це той самий підрозділ, який вже давно знаходиться у віданні замголови Бюро Гізо Углави.
Українська правда повідомила, що обшуки у цих прекрасних людей проводяться через «розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по «великому будівництву». Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ».
Простими словами це означає, що один співробітник НАБУ зрозумів, що по справі «великого крадівництва» біда — йдуть зливи інформації, що заважає добратись до голови спрута. Він звернувся в САП. Прокурори залучили до обшуків силовиків з поліції (ну хто б долучив представника НАБУ, коли якраз на тому боці і підозрюється виток?). І будь ласка — слідчі дії.
Я приблизно розумію до яких вершин дна може дійти розслідування, якщо воно зможе дійти до кінця. Нагадаю, мова йде про один з найбільших корупційних потоків в історії України. В останній рік перед вторгненням через «великих будівельників» пройшла кожна десята гривня державного бюджету. Тоді на армію витрачали у п’ять(!) разів менше. Навіть при Януковичу на вуглепром зливали менший відсоток бюджету.
Але розбор польотів по потоку Великого крадівництва постійно буксував. От не вдавалось детективам отримати доказову базу навіть під час раптових обшуків. Тому що для фігурантів вони виявлялись не раптовими.
Вам це може здатись якимись дрібними розборками. Але насправді це один з найбільших боїв в історії України. Між добром і злом. Я не шучу. Мова йде про те, що антикорупціонери заї*бались терпіти корумпантів, дахованих на вищому рівні, і підняли руку на корупційні скрєпи. Да-да. Саме з асфальтної маржі «слугам народу» роздавали щомісячний конверт вагою 20 тисяч безумовних одиниць, який тримав фракцію купи. Бо інакше Зеленський просто не розумів як змусити нардепів працювати. Вони тупо алкали грошей. Бо їх тупо на них підсадили на самому початку роботи («якщо їм не платитиму я — то їм платитиме Ахметов»). А коли під час вторгнення цей потік припинився (я вже стопіцот разів казав, що Кубраков позбавився Голика і той мігрував в Офіс Ємарка), то конверти зникли і «слуги» почали забивати на свого господаря. В общім, це реально одна з найкрутіших метаморфоз в історії України буде, якщо хтось зніме серіал)))))
Не маю жодних сумнівів, що піар-аси з НАБУ і ОП включать гамномьот і по детективу-викривачу, і по САП. Але це саме та криза, яка є для нас можливістю змінити країну. Від корумпованої Малороссії — до демократичної України. Я не шучу))

P.S. НАБУ та САП повідомли про підозру у незаконному збагаченні колишньому раднику ОП Смірнову🤷‍♂️

Пам’ятаєте цього кадра, який дружить з Портновим і в якості адвоката захищав Єфрємова у суді? Потім потрапив на борт президентської команди і довгий час опікувався різними тємками.

❗️Після звільнення з Банкової, чомусь за Смірнова взялись правоохоронці. За версією слідства, Смірнов незаконно збагатився і отримав у власність апартаменти в елітній новобудові у Львові, земельну ділянку в Карпатах, паркомісце у Києві, а ще Volkswagen Multivan, BMW і мотоцикл, які оформив на брата Ігоря.

🤷‍♂️Апартаменти, ділянка та паркомісце, згідно з офіційними документами, були придбані зі знижкою в декілька разів, зокрема, вартість квартири було занижено вшестеро.

‼️Питання декларування радників-порадників Офісу Зеленського заграло новими барвами. Цікаво, як там інші прибарахлились — ті, котрих ще не звільнили з Банкової?

Прозріваю

Теги: НАБУСАП

Последние новости

Порошенко розповів, про що домовляється на виставці озброєнь Eurosatory 2024

Петро Порошенко бере участь у міжнародній виставці передових систем наземної та повітряної безпеки Eurosatory 2024 та веде переговори із виробниками…

2 часа назад

Сдєлалі сєбя вмєстє

Homer: Українці так мріяли побороти кумівство Порошенко, що тепер мають на чолі країни незрозумілу хєрню без повноважень та відповідальності, куми…

3 часа назад

Вовчанськ — місто, якого більше нема

Вовчанськ - місто, якого більше нема. Оперативна ситуація там ніби й застабілізована, але місто вже фактично припинило існувати. Вражина там,…

4 часа назад

Російський удар по Харкову: кількість постраждалих продовжує зростати

Кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова 22 червня зросла до 37. Загинуло троє людей. Про це повідомив очільник Харківської ОВА…

4 часа назад