Категории: Мир о нас

Помощник Путина: Верховная Рада скорректирует местные выборы

Заместитель руководителя администрации президента России Дмитрий Козак утверждает, что во время переговоров в Берлине украинская сторона согласилась пересмотреть постановление о назначении местных выборов в Украине. Верховная Рада якобы в ближайшее время рассмотрит вопрос корректировки уже принятого постановления.

Об этом Козак заявил во время пресс-конференции по результатам встречи политических советников «нормандской четверки» в Берлине, сообщает РБК-Украина.

По словам Козака, принятие украинским парламентом постановления о назначении местных выборов ухудшило ситуацию с урегулированием конфликта, поскольку указанные в постановлении условия проведения выборов противоречат минским договоренностям.

«Договорились о том, что в ближайшее время Рада рассмотрит проект постановления, корректирующий то постановление, которое было принято 15 июля», — заявил российский чиновник.

Напомним, 15 июля Рада назначила местные выборы в Украине на 25 октября. В постановлении парламента речь шла о том, что местные выборы в ОРДЛО могут быть проведены только после получения Украиной контроля над границей и вывода оккупационных войск с территории Донбасса. В России сразу же заявили, что постановление Рады противоречит минским договоренностям, где заложены иные условия проведения местных выборов на Донбассе.

P.S.

«Слуга народу» пропонує зміни до постанови про місцеві вибори. Про це в коментарі LB.ua повідомив народний депутат фракції «Слуга народу» Олександр Качура.

«Я запропонував зміни до постанови про проведення місцевих виборів. А саме, внести зміни до пункту 3 постанови в частині проведення місцевих виборів в облради на підконтрольних територіях … Про зміну дати виборів мова взагалі не йде. Як і про скасування місцевих виборів. Скасування виборів можливо тільки у разі введення надзвичайного або воєнного стану. Тому не слід шукати якусь «зраду» у запропонованих мною змінах до постанови», — заявив він.

Також, з його слів, пропонується внести зміни в 4 пункт постанови про те, що місцеві вибори на Донбасі можливі тільки після повноцінного завершення процедур демілітаризації, роззброєння та прийняття окремого закону.

«Тобто, зараз взагалі мова не йде про проведення виборів на непідконтрольних територіях. І на цьому не варто спекулювати».

Блогер Роман Шрайк обратил внимание на ряд моментов в этом постановлении. В чем их суть:

«Сейчас выборы в Луганский и Донецкий областные советы проводиться не должны, потому что значительная часть этих областей оккупирована. Проектом предлагается выборы в облсоветы все равно провести. Кроме оккупированных территорий, где устанавливается «особый порядок» местного самоуправления.

Пункт 4 переформулируется ровно так, как хотел советник Путина Козак. Убирается упоминание про российскую агрессию и то, что выборы в ОРДЛО могут быть проведены только после выведения оккупационных войск, установления контроля над границей, разоружения боевиков и т.п.
Вместо этого предлагается соответствие стандартам ООН и ОБСЕ.

Этот проект еще не зарегистрирован в Раде. Но, судя по всему, это тот самый проект, который упоминали Андрей Ермак и Дмитрий Козак. Первый говорил, что показал его российской стороне, второй — что проект будет рассмотрен в Раде«, — пишет он.

Представитель Украины в политической подгруппе ТКГ Андрей Костин сообщил, что украинская делегация допустила возможность внесения изменений в постановление Рады о назначении местных выборов.

P.P.S.

При Порошенку в нормандському форматі на рівні радників президентів вів переговори Костянтин Єлісєєв- зовнішньополітичний радник, кадровий дипломат, наш Посол в ЄС, жорсткий переговорник , людина з чіткими євроатлантичними переконаннями. До делегації також час від часу долучалися учасники мінських груп, експерти. Літали до Берліну і Парижу виключно рейсовими літаками, економ-класом. І я навіть не уявляю, який справедливий скандал влаштували б антикорупціонери, якщо б відбувалося нецільове використання борту номер один.
Але головне, це позиція, яку відстоювала наша група, чи в Мінську, чи Берліні, чи Парижі. 1. Дорожня карта, яка передбачає почерговість виконання угод. Спочатку безпековий блок , і це не кілька тижнів тиші, повної і безумовної, а не з тисячами порушень і скинутими з дронів мінами. А повна тиша і виведення зброї і техніки.
2. Розведення важкої техніки поблизу лінії зіткнення, а не відведення наших військ вглиб .
3. Виконання гуманітарного блоку, звільнення всіх утримуваних і допуск МКЧХ до тюрем.
І тільки після цього можна переходити до політичного блоку.
Офіс Зеленського забув про дорожню карту і ставить воза попереду коня. Нечувано набирати на Україну все нові і нові зобов’язання і виводити за рамки відповідальність РФ.
Нечувано, щоб РФ диктувала ВР України , що і в якій редакції нам приймати. І все це нахабно озвучували представники вбивці- Путіна.
Ще більш нечуваною є мовчанка керівництва ВР. Щебетун Разумков, який був говорящою головою Зеленського під час виборчої кампанії, раптом і різко замовк. Відмовчатися не вийде. ВР не прийматиме законів під диктовку Кремля, в інакшому випадку ця ВР піде геть.
Наша політична команда ставила питання про миротворчу місію ООН, в складі якої не буде росіян. Ми зробили все, аби до мінімуму зменшити присутність росіян в СММ ОБСЄ. А зараз росіянам на блюдечку все приносить Банкова.
Всі канали, які попередні 5 років роздирали нас по темі Мінська, і всі ми щотижня звітували, відповідали, пояснювали, зараз замовкли. Будь яка спроба задати владі питання по вагнерівців, ТКГ, спільним з бойовиками патрулям, відразу коригується і піддається маніпуляціям. Відчула це на Плюсах, де навіть не мала 5 хвилин біля мікрофону. Зникли всі «комбати», « торгівля на крові». Але є українська Армія . І ми не дамо жодного шансу її зрадити в парламенті. Ніякі закони не будуть відкореговано на угоду Кремлю. « Європейська Солідарність» цього не допустить.

Последние новости

Командир роти ЗСУ звернувся до «слуги» Безуглої: «Мізки вмикати не пробували? Що ви творите?»

Командир роти ударних БПЛА "Люфтваффе" 129-ї бригади ТРО Микола Колесник порадив "слузі народу" Мар’яні Безуглій зважувати свої заяви, оскільки це може…

10 часов назад

Порошенко передає ЗСУ 2 тис. дронів

Петро Порошенко везе на фронт чергові 2 тисячі дронів. Вартість цієї партії техніки – 40,9 млн грн, або понад мільйон…

10 часов назад

Чотири окупанти летять високо у повітрі після вибуху свого човна. ВIДЕО

Українські воїни ліквідували ворожу штурмову групу, яка рухалася водою на човні поблизу острова Нестрига на Херсонщині. На запису, який опублікований…

21 час назад

Генерал Кривонос пояснив, чому вважає президента некомпетентним у питаннях війни

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос висловив свою думку щодо президента України, який не володіє реальною інформацією щодо подій на фронті…

21 час назад

ВОНИ ШУКАЮТЬ БОНАПАРТА

Той факт, що Мар'яна Безугла накинулася на військових, більшість аналітиків оцінили вірно. Так, так за погіршення ситуації на фронті суспільство…

22 часа назад