Категории: ВПК

Норвегія передала Україні 22 САУ M109

Україна отримала від Норвегії 22 гусеничні самохідні гаубиці M109A3GN калібру 155 мм.

Про це повідомили у Міністерстві оборони країни.

Окрім самохідних установок, пакет допомоги також включає спорядження, запасні частини та артилерійські боєприпаси.

«Збройні сили України залежать від підтримки Заходу і потребують озброєння та техніки, щоб протистояти атакам росії. Україна спеціально запросила цей вид зброї. Розвиток війни в Україні нині передбачає, що необхідно також жертвувати більш важку артилерію та системи озброєння», – заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

Норвегія також навчила українських військових, як використовувати цю артилерійську систему, навчання проходило у Німеччині.

З міркувань безпеки норвезький уряд дочекався публічного оголошення, перед тим як повідомити про передачу Україні озброєння.

На озброєння Збройних Сил України надійшли гусеничні самохідні артилерійські установки у модифікації M109A3GN.

На початку травня повідомлялось, що військові України можуть отримати близько 20-ти одиниць самохідних гаубиць M109 від Норвегії.

ЗСУ продемонстрували у дії самохідні артилерійські установки M109A3.

САУ M109A3GN – норвезька версія 155-мм самохідної гаубиці американського виробництва M109 на гусеничному броньованому шасі.

Норвезька версія САУ є німецькою модернізацією американської M109A3, озброєною новим стволом з довжиною у 39 калібрів, що дозволяє стріляти на більшу дальність.

Заявлено, що САУ має максимальну дальність 24700 метрів. Снаряди збільшеної дальності можуть бути випущені на дальність до 30 кілометрів.

mil.in.ua

P.S.
Нема розслідування про зрив оборонних замовлень 2019-2021.
І про винних в зливі вагнерівців теж досі нема, як і про фактичний розгром військової розвідки за вказівкою когось з ОП напередодні чергового вторгнення.
Ніхто не рослідує системне переслідування військових на замовлення колективного Портнова-Коломойського, і закатування модернізації ЗСУ та ракетних програм в асфальт не розслідується.
Розслідувань про наслідки «розведень» та відновлення Україною в 2019 році імпорту російської електрики вперше з 2015 теж нема.
Розмінований Чонгар, здана в один день Каховка, окупований без бою Херсон, оточений за тиждень Маріуполь — реєстрових розслідувачів не цікавлять.
… зато є «розслідування» про зустріч Порошенка з донькою під час його закордонної поїздки на Європейський фінансовий конгрес та з’їзд Європейської НП.
………….
Я вже не впевнений яка окупація страшніша — бо скоріше за все це складові єдиної спецоперації проти української держави, і агенти впливу в тилу діють не менш смертоносніше за російські війська на фронті, тільки без «отвєткі».

Последние новости

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

2 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

3 часа назад

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

14 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

15 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

15 часов назад