Категории: Мнение

Чем же запомнился министр Таран

Вроде недавно Таран только принимал должность и обещал реформы стремительным домкратом. А еще месяц назад Шмыгаль говорил, что это профи, который находится на своем месте. И вот то, о чем так долго говорили большевики, свершилось (с).

Чем же запомнился нам этот министр? Ну кроме судов и игры в молчанку с Хомчаком, что выплеснулись в СМИ, а еще знаменитой прессухи, где прозвучало крылатое –«Нет денег, значит обращайтесь в МВФ».
А ведь было масса всего – и крупные учения с партнерами, и высадка американских и британских десантников в Украине, и новые «Байрактары» с бакланами морской авиации, и кредиты от Лондона на флот. И в США Таран летал, и в Британию.
Но открываешь СМИ –«Хомчак и Таран не разговаривают – как это сказывается на фронте».
Что у нас есть вспомнить?
Войну за «Даны и «Богданы» – в итоге первые зависли на производстве, а вторые до сих пор на испытаниях. Лоббисты своего производства и лоббисты закупок затихли, получив это прекрасное нихрена.
Конец эпохи бедности – надо увеличить довольствие военным, добавим 10%, хоть бы сохранить то, что есть.
Долговой кризис с поднаемными, оздоровительными и прочими выплатами, который был решен тем, что сняли деньги с закупки вооружения и строительства недвижимости. Глубина кризиса понятна из того, что экономили на закупках топлива в войска в преддверии зимы.
Монополизацию питания одним поставщиком, несколько громких скандалов в социальных сетях с пруфами из столовых, и дело с продовольствием и замами Тарана дошло уже до ДБР.
На восьмой год конфликта не решен вопрос с заводом боеприпасов, большая часть основной номенклатуры (выстрелы к РПГ-7, 60-мм мины, целевые патроны, ВОГ) импортируются. А местные производители перебиваются фоточками про открытие очередной мелкосерийной линии как было с ВОГ. По 40-мм и 30-мм отчитались трижды об создании, а в итоге Болгария и партнеры.
Возней за ГОЗ в СМИ, когда КБ «Луч» заявляет, что впервые не заказали ПТРК, а судостроители тянут на себя одеяло с локализацией турецких корветов, пописывая, что они не в курсе. Как минимум, такие вещи в особый период не должны бы всплывать в принципе.
В общем, ожидаемое «по собственному желанию» и дякую, дуже дякую, что не Верещук. Ну и видим как оно у нас бывает — все на своем месте, нет никаких претензий и на мороз в один прекрасный вечер.
Кирилл Данильченко
Міністр оборони Таран подав у відставку.
Міністр робив все щоб догодити «найвеличнішому» і тому йому та його оточенню доводилось брехати, перекручувати факти та хамити всім хто не був згодний з такою політикою.
Всі кого призначав за останні два роки Зеленський не можуть прозвітувати про успішні досягнення та проєкти, бо їх основна місія на посадах була казати та робити «правильні речі».
.
Ставлення органів державної влади до Захисників України значно погіршилося за президенства Зеленського та таких осіб як Таран. Почався відтік кваліфікованих, підготовлених фахівців із ЗСУ.
Рівень заробітної плати в ЗСУ, на 30% нижче за рівень середньої зарплати в державі, при тому що в 2016 зарплата військового становила 160% від середньої зарплати по Україні.
.
Відомий Таран не тільки зривом ДОЗа та випробовувань ракетної програми а й тим, що обидва його заступники – Халімон й Миронюк, втратили посади через триваючі розслідування їх корупційних діянь. Загальна сума нанесеної шкоди під час закупівель вже перевищила 2 млрд грн.
.
НАБУ й ДБР завершують комплекс слідчо-розшукових дій в провадженнях щодо закупівель Міноборони, тут такі важливі справи як :
— закупівля «Козак-2», «Козак-2м» за завищеними цінами. Збитки бюджету близько 400 млн грн
— закупівлю «старих» пострілів УОФ12 для 100-мм протитанкової гармати МТ-12 («Рапіра») по ціні «нових» – нанесення шкоди в 80 млн. грн
— спроба купити з корупційним наваром в 500 млн грн. застарілі чехословацькі гармати на колесах «Дана»
Таран був прикладом як не треба робити! Сподіваюсь новий міністр не хоче таких самих корупційних розслідувань або справ по підриву обороноздатності держави!

P.S.

Верховна Рада України призначила нового міністра оборони. Ним став колишній міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Новим міністром оборони став Олексій Резніков. Його призначення підтримали 273 народних депутати.

Як проголосували фракції:

«Слуга народу» — 229 за.
ОПЗЖ — 0 за.
«Європейська солідарність» — 0 за.
«Батьківщина» — 0 за.
«Голос» — 0 за.
Група «За майбутнє» — 16 за.
Група «Довіра» — 19 за.

rbc.ua

Последние новости

Під вогнем Харків та 17 населених пунктів Харківщини, є пошкодження і жертви

У Великодню ніч ворожі війська атакували Харків "Шахедами". Внаслідок ударів горів будинок та господарчі споруди в Основ’янському районі міста. Про…

5 часов назад

​​ПОРОШЕНКА ДЕМОНІЗУЮТЬ СВІДОМО

Російське МВД оголосило в розшук в один день Володимира Зеленського і Петра Порошенка. Іронія долі неймовірна. П'ять років ЗЕ силиться…

5 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 05.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

5 часов назад

Том Купер: звіт про війну в Україні за 4 травня 2024 року

Всім привіт! Короткий огляд найважливіших подій за останні кілька днів. DEAD – українською Оскільки я захоплююся повітряною війною, однією з…

17 часов назад

Чому на Банковій хочуть знищити «Суспільне»?

Чорний рот Марʼяни Безуглої озвучив нову ідею Зе-Банкової. Знищити "Суспільне" і подати це під виглядом економії грошей. Руда помилка природи…

21 час назад

Українські воїни на сході отримали 1200 FPV-дронів, детектори та пересувний шиномонтаж, а військові будівельники — два екскаватори

Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину зустрівся з представниками бригад ДШВ, артилеристами та військовими інженерами та допоміг військовим із…

21 час назад