Категории: Мир

Американський штат Вайомінг визнав Голодомор геноцидом

Вайомінг став 32-м американським штатом, який визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу та проголосив листопад місяцем пам’яті про цю подію.

Про це написала в неділю у Фейсбуці посол України у США Оксана Маркарова.

Вона також подякувала губернатору штату Марку Гордону «за солідарність з Україною», та українській громаді «по всіх штатах за активну кампанію зі вшанування пам’яті про жертв Голодомору шляхом організації просвітницьких заходів про цей жахливий злочин радянського режиму проти українців, скоєний 90 років тому».

Вона нагадала, що традиційно останньої суботи листопада українці по всьому світу запалюють свічки у пам’ять про загиблих від Голодомору.

У Вашингтоні церемонія вшанування пам’яті відбудеться 25 листопада біля Меморіалу жертвам Голодомору.

У Нью-Йорку, цьогоріч панахида за жертвами Голодомору, що традиційно проходить у головному католицькому храмі міста соборі Святого Патріка, відбудеться 18 листопада.

Загалом у США 50 штатів. 


Голодомор визнали геноцидом українського народу парламенти Британії, Люксембургу, Словенії, Франції, Хорватії, Нідерландів, Італії та інші: загалом — майже 30 країн світу, а також Європейський парламент та Парламентська асамблея Ради Європи.

Втім, не всі цивілізовані країни проявляють співчуття до історичної трагедії українців. «Останній Бастіон» нагадує, що державне утворення Ізраїль не визнає Голодомор геноцидом українців через причетність євреїв до цієї трагедії.

Держава Ізраїль не визнає Голодомор геноцидом проти українського народу, оскільки в Ізраїлі немає практики визнання чи невизнання будь-яких національних трагедій, окрім власної.

Але в самому Ізраїлі, звичайно, особливий статус має Голокост, це наша національна трагедія, зазначив посол Ізраїлю Михайло Бродський.
Ізраїль не визнає Голодомор також тому, що саме завдяки Сталіну та СРСР було створено Ізраїль у 1947 р.
bastion.tv

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

51 минута назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

6 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

7 часов назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

14 часов назад