Категории: ВидеоПолитика

Або Зеленський почне займатися армією, мовою, вірою і війною, або піде геть

Кремль повторює у ставленні до Володимира Зеленського ту ж модель поведінки, яка була апробована з Петром Порошенком у 2015-2016 роках, коли Україна вперше підтримала «формулу Штайнмаєра» і коли Росія сподівалася домовитися з тодішнім главою українськох держави.

Після того ж, як той не пристав на висунуті Москвою принизливі умови, його було оголошено «партією війни».

Про це 5 жовтня 2019 року заявив відомий журналіст, публіцист та громадський діяч Віталій Портников в програмі «Суботній політклуб» на телеканалі Еспресо.TV.

Тому якщо Зеленський, як і тоді Порошенко, не пристане на російські умови, «почнеться загострення ситуації на Донбасі і примус Зеленського до миру», зазначив він.

«Велика частина електорату Зеленського, яка є проросійською або обивательською, від Зеленського відразу ж відвернеться. Значить, Зеленському залишиться звернутися обличчям до того електорату, який за нього не голосував, до електорату Порошенка, стати Порошенком вже повністю, говорити про армію, мову віру і війну, або втратити владу. Тут нічого не поробиш», — пояснив Портников.

Окрім того, наголосив журналіст, у тому випадку, якщо Зеленський зрештою відмовиться від капітуляції України, він має бути готовим до того, що Москва оголосить його таким, що потрапив «під вплив націоналістів і радикалів», і почне шукати на заміну йому «нового президента», який все одно теж з часом змушений буде піти тим самим шляхом.

Портников переконаний, що політики повинні перестати казати неправду укранському народові й обіцяти їм «швидкий» мир з Росією, самі ж українці мають стати нацією тих, хто насамперед дбатиме про державу та її захист, зокрема ціною життя, а не про свою родину чи власний добробут.

Що ж стосується конфлікту на Донбасі, то, на думку Портников, його можна «заморозити» посиленням українського війська, спецслужб та розвідки.

P.S.

Karl Volokh:
Коли після палких рукостискань у Мінську щодо імплементації формули Штайнмайєра путінські шістки починають виступати на тему «Україна ніколи не отримає контроль за кордоном» (всупереч усім попереднім і новим домовленостям), то вказівка про це надійшла з Кремля.

І коли під барабанний дріб на весь світ про початок мирного врегулювання «війська ЛДНР» щодня обстрілюють позиції ЗСУ (при тому, що стале, від 7 днів, припинення вогню є попередньою умовою початку будь-якого процесу врегулювання), то на це є спеціальний наказ Москви — і ніяк не інакше.

Для чого це робиться, враховуючи, що «нормалізація» поки що йде по чіткому плану Путіна? Причин декілька, але я назву головну: він саме і добивається, щоб наше недолуге йому дзвонило і благало «вплинути на ватажків ЛДНР». Бо це (нарешті, після п’яти років титанічних зусиль!) ставить його в позицію не агресора, загарбника і сторони конфлікту, а мудрого і впливового посередника, без якого нерозумні малороси просто не здатні вирішити свої внутрішні проблеми. Як і взагалі керувати власною державою, зрештою.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 10-11.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 11.05.2024 1. Європейський союз (ЄС) погодив проект гарантій безпеки для України.…

2 часа назад

Велика Британія надає найбільший пакет військової допомоги Україні

У Міністерстві оборони Великої Британії повідомили, що вони передають Україні найбільший в історії пакет допомоги. Україна отримає понад 4 мільйони…

4 часа назад

Російський штурмовик Су-25 збили воїни 110-ї ОМБр на Донеччині

Сьогодні, 11 травня, українські бійці зі 110-ї окремої механізованої бригади знищили російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку. Про це повідомила 110…

4 часа назад

Безугла назвала Залужного ухилянтом, а Ліну Костенко слабкою старухою

Безугла назвала Залужного ухилянтом, а Ліну Костенко слабкою старухою. За те, що ті отримали від Кличка звання «Почесний громадянин Києва».…

8 часов назад

Історія підсудного Коломойського

Підсудному Коломойському цими днями згадують його фразу: - "Життя як супермаркет: можна все брати, але пам'ятай, що в кінці чекає…

8 часов назад

Окупанти на багі їдуть штурмувати українські позиції ВІДЕО

Воїни 71-ої окремої єгерсько-десантної бригади зупинили російський багі, який їхав з десантом штурмувати українські позиції. Окупанти спочатку потрапили під кулеметний…

9 часов назад