Категории: Украина

Лави Збройних Сил поповнили молоді лейтенанти — зв язківці, танкісти та хіміки

 27 лютого, у Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася знаменна подія — зі стін видового військового вишу випустилося близько двох сотень молодих офіцерів.

mil.gov.ua

На добру службу і мужній захист України лейтенантів благословили Єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ Преосвященний владика Михаїл Колтун, Митрополит Київський і Всієї України, Предстоятель Української Автокефальної Православної церкви Високопреосвященний Владика Макарій.

Почесним гостем свята став випускник Академії 2013 року, учасник антитерористичної операції, Герой України, командир 3-ї танкової роти танкового батальйону 92-ї окремої механізованої бригади старший лейтенант Василь Божок.

Нині сотні вихованців Національної академії є учасниками антитерористичної операції. Чимало з них за мужність та героїзм відзначені державними нагородами.

Так, Указами Президента України 5 колишніх вихованців військово-навчального закладу у Львові нагороджені найвищою державною відзнакою — званням Героя України. 158 офіцерів відзначені орденами Богдана Хмельницького різних ступенів та 44 — отримали ордени «За мужність» різного ступеня.

Попрощалися з рідною «альма-матер» спеціалісти бойового застосування та управління діями механізованих і танкових підрозділів, фахівці наземної артилерії та артилерійської розвідки, а також офіцери, що здобули військовий освітній фах спеціалістів виховної та соціально-психологічної роботи у підрозділах Сухопутних військ. Крім того, освітні сертифікати отримали офіцери інженерних військ та інженери-механіки, культурологи та військові диригенти.

Більше половини випускників Академії поповнять лави Сухопутних військ Збройних Сил України. Чимало офіцерів служитимуть у частинах безпосереднього підпорядкування Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, Високомобільних десантних військах, Повітряних та Військово-Морських Силах Збройних Сил України.

А в Одесі дипломи про здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр» і «магістр» під час урочистої церемонії на плацу навчального закладу отримали близько 150 випускників Військової академії. Серед них — 6 лейтенантів, які наполегливим навчанням та сумлінною службою здобули «золоті медалі» та дипломи з відзнакою.

Голова Державної екзаменаційної комісії, командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України Герой України генерал-майор Михайло Забродський у своєму виступі наголосив на тому, що навчання та випуск — це уже історія, а невдовзі багатьох молодих офіцерів чекає бойова робота.

— Завжди пам’ятайте, що від ваших рішень залежатиме не лише успішне виконання завдань, а й життя і здоров’я підлеглих. Тож поважайте простого солдата, постійно вдосконалюйтесь та черпайте досвід з повсякденного життя, — наголосив генерал-майор Михайло Забродський.

Серед випускників навчального закладу — 8 Героїв України, сотні за героїзм і самовідданість під час захисту суверенітету та територіальної цілісності країни нагороджено державними та відомчими відзнаками.

Варто зазначити, що серед цьогорічних випускників Військової академії понад 80 уже мають практичний досвід виконання завдань на сході країни. Дипломи про здобуття вищої освіти також отримали 6 майстрів спорту, 2 чемпіони світу з рукопашного бою, близько двох десятків лейтенантів підуть у війська зі спеціальним званням «Інструктор з повітрянодесантної підготовки».

Під час урочистої церемонії випускники отримали дипломи, поклялись дотримуватись Кодексу честі офіцера Збройних Сил України, попрощались з Бойовим прапором академії та востаннє у складі своїх підрозділів пройшли урочистим маршем.

mil.gov.ua

 

Последние новости

Данія оголосила про пакет допомоги Україні на €750 млн

Сьогодні, 16 травня, міністерство оборони Данії оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на €750 млн, який передбачає внески…

8 часов назад

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

8 часов назад

Народ підтримує збільшення тарифів на електроенергію

Одночасно з інформацією про отримання фірмою сценариста "Слугі народа" 750 мільйонів за поставку електроенергії - виходить соціологія, згідно якої народ…

11 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 16.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

18 часов назад

Замах на Фіцо: нападник пояснив, що він не згоден з політикою уряду

Як пояснив чоловік, що напав сьогодні на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він не згоден із політикою уряду. Про це повідомляє…

1 день назад