Категории: Украина

Віталій Ярема представив новопризначеного в.о. Міністра оборони України Ігоря Тенюха

 Перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема представив керівному складу Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України новопризначеного в.о. Міністра оборони України Ігоря Тенюха.

Ігор Тенюх, mil.gov.ua

Звертаючись до присутніх, Перший віце-прем’єр-міністр ознайомив військовослужбовців та працівників оборонного відомства з біографією новопризначеного в.о. Міністра оборони та зазначив, що Ігор Тенюх має необхідну освіту та надзвичайно великий досвід військового управління, які дозволяють йому виконувати завдання у повному обсязі.

У своєму виступі Віталій Ярема дав оцінку політичним протистоянням, які відбуваються в Україні.

— За останні місяці наша країна пережила один з найтрагічніших періодів своєї історії. 82 людини загинули, більше 700 поранені. Багато людей зникли безвісти. Загинули 16 правоохоронців, — зазначив Віталій Ярема.

— Сьогодні перед нами постають нові виклики. Це, в першу чергу, надзвичайно складна і напружена ситуація в Автономній Республіці Крим, де зараз відбуваються провокаційні акції радикально налаштованих осіб. Ці дії мають на меті дискредитувати новий Український уряд та відокремити півострів від України, — підкреслив Перший віце-прем’єр-міністр України.

За його словами, головним завданням для правоохоронних органів України сьогодні є зосередження всіх зусиль задля того, щоб залишити Україну у своїх кордонах.

— Від імені Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка закликаю вас підтримати нинішню владу та відчути всю відповідальність, яка покладається на Збройні Сили України, — наголосив Віталій Ярема. — Сьогодні люди прагнуть жити в новій країні. В країні, де немає корупції, де на першому місці стоїть верховенство права та повага до людей.

У свою чергу, виконуючий обов’язки керівника оборонного відомства Ігор Тенюх запропонував присутнім вшанувати пам’ять «Небесної Сотні» хвилиною мовчання.

— Шановні генерали, адмірали, військовослужбовці та працівники Міністерства оборони та Збройних Сил! Ми повинні усвідомити, що ніхто крім нас не зможе забезпечити захист нашої держави, її територіальну цілісність і недоторканність, — наголосив Ігор Тенюх. — Сьогодні ми маємо визначити головні пріоритети військового будівництва. Нам необхідно переглянути заходи щодо реформування Збройних Сил України, стратегію військової науки, реформувати оборонно-промисловий комплекс, який має задовольняти потреби Збройних Сил, а не працювати заради свого виживання. Треба підвищити боєздатність військ, яка залежить від патріотизму та професіоналізму наших військовослужбовців. Викорінити корупцію та зловживання.

— Я повністю володію ситуацією у Збройних Силах України. Ми не заплямували себе ганебними діями, які чинилися в державі, зберегли свою честь. Зараз ми повинні об’єднати свої зусилля і працювати як одна велика сім’я, щоб забезпечити захист нашої держави, — підкреслив виконуючий обовязки Міністра оборони України Ігорь Тенюх.

Після завершення заходу новопризначений в.о. глави оборонного відомства заслухав керівний склад Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

mil.gov.ua

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

4 часа назад

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

14 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

15 часов назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

17 часов назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

21 час назад