Категории: ВидеоПолитика

ЗЕЛЕНСЬКИЙ НАГОРОДИВ ОРДЕНОМ АРХІЄПИСКОПА РПЦВУ, ЯКИЙ ГОТУВАВ НА ЗАКАРПАТТІ ЗАКОЛОТ

На Банковій мають цілий арсенал технологій, аби хоч якось пом’якшити розгром на місцевих виборах. Відправили Зеленського на агітаційні гастролі в регіони, вигадали фейкове опитування, аби мобілізувати електорат.

Хоча ці технології й сумнівні, але справжнім замахом на безпеку держави експерти називають політичний союз Зеленського та Московського патріархату, передає проєкт «СтопРеванш».

«Московський патріархат мав відверто свою квоту в списках «Слуги народу» і вони могли запропонувати своїх бізнесменів, своїх благодійників», – каже експерт із питань релігії Андрій Ковальов.

Лобістом цього альянсу посвячені називають такого собі Трофімова – заступника голови Офісу президента.

«Трофімов засвітився навесні своїм інтерв’ю і компліментами величезними на адресу Московського патріархату, митрополита Онуфрія. У той конкретно момент, коли вони повністю саботували державну політику боротьби з коронавірусом», – нагадує політолог Олександр Палій.

Раніше співпраця Зеленського та РПЦ була таємною. Хоча чиновники знали: щоб отримати посаду голови ОДА, РДА чи їх заступників – треба мати погодження московської церкви. Проте на День Незалежності цей альянс став явним: президент нагородив архієпископа Ужгородського та Мукачівського РПЦ Федора Мамасуєва орденом «За заслуги» II ступеня.

Олег Куцин – ветеран російсько-української війни, був тяжко поранений під Пісками. А ще він родом із Закарпаття, тож добре пам’ятає, що витворяв Мамасуєв у 2014 році.

«РПЦ під проводом Мамасуєва, отця Феодора, організувала акції бойкоту, закликала не йти на мобілізацію. Організовувала цілі жіночі бунти, перекривали дорогу з вимогою припинити мобілізацію, не брати наших дітей до армії. Це був повний саботаж», – розповідає засновник та командир добровольчого батальйону «Карпатська Січ» (2014-2016).

Мамасуєв тоді сколотив цілу армію, яка готувала на Закарпатті заколот, пригадує Куцин: «З’явилося багато монахів… так званих «монахів». Високих, струнких, у рясах. І з нього знімай рясу, поголи бороду і маєш ростовського десантника».

Тоді СБУ та активістам вдалося ліквідувати загрозу, але тепер голова спецслужби Баканов – сам прихожанин Московського патріархату. Сепаратисти в рясах – більше не профіль Служби безпеки, а кандидати на державні нагороди.

Последние новости

Наслідки атаки дронами на Харків

4 травня близько 01:17 ночі війська РФ атакували Харків "Шахедами". Через падіння уламків ворожих дронів горіли двоповерхова офісна та складська…

33 минуты назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

46 минут назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 03.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 03.05.2024 1. Росія постачає нафту до Північної Кореї понад встановлений ООН…

12 часов назад

Інтерв’ю заступника голови ГУР Скибіцького The Economist. Основні тези

Заступник голови ГУР МО України Вадим Скибицький для The Economist про поточну ситуацію. По порядку, як це було в інтерв'ю, без вирваних із контексту…

12 часов назад

Юрій Бутусов: Безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та…

13 часов назад

НЕВЕСЕЛИЙ КЛОУН-ЗАЛІЗНИЧНИК

Існує така теорія, що російський диктатор владімір путін вдало зміг залякати українського недодиктатора Віктора Януковича. Начебто, коли Янукович і його…

13 часов назад