Категории: Политика

Завтра планується вручення підозри генералу Наєву

Тут мені «злі язики» з ДБР розповіли, що завтра планується вручення підозри генералу Наєву. І начебто за Херсонщину. Ті ж самі «злі язики» кажуть, що Наєв — це перше прізвище, а потім замовники хочуть побачити ще підозри на генерала Соколова та… генерала Залужного. І навіть вже є готова експертиза від Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ). Але я не вірю в подібне. Брешуть.Так? Чи ні? Чи хтось поплавився і хоче так на військових списати свої помилки, а також дискредитувати ЗСУ? Та, ні! Брешуть!

Ну, не можуть же якісь йолопи зараз атакувати генерал-лейтенанта Наєва, який займається обороною України по кордону з Білоруссю? Чи можуть? А як це повпливає на військових, якими керує Наєв і на обороноздатність країни? Чи хтось навпаки вирішив зайнятися деморалізацією військових на тлі активізації оккупантів? Чи все це напередодні чогось ще? Та ні, брешуть «злі язики». Брешуть.

А про Соколова та Залужного теж брешуть? От і побачимо. Якщо все правда, то Наєв — стане першим доказом того, що все саме так, як кажуть «злі язики». Сподіваюся, що якщо така стратегія навіть і була у чиєїсь хворій голові, то зараз від неї відмовляться. Але я хочу вірити, що то «злі язики» з ДБР брешуть. Згодом дізнаємось. І краще, щоб все це так і залишилося чи то хворою фантазією чиїхось горячих голів з Печерських пагорбів або брехнею «злих язиків».

Березовый сок

ОП не відмовився від звільнення Залужного, але зроблять все поетапно. Спочатку знімуть Наєва…

Карл Волох:

«Прочитав у Франкліна Фоєра в «The last politician” (дякую за книгу, Юрій Луценко) про активність Байдена перед московитською інвазією. Не просто всі можливі спроби переконати Путіна утриматися від вторгнення. Не просто передача Зеленському максимуму розвідувальної й ж дипломатичної інформації й намагання переконати його почати готувати країну до великої війни й окупації. А навіть і створення планів переїзду уряду в еміграцію (Польща) та логістичних ланцюжків постачання зброї до реґіонів, де українці, найімовірніше, розгорнуть партизанську боротьбу.

І це в той час, коли Зеленський лише вправлявся в сарказмі на адресу Байдена, відмовлявся вносити на розгляд парламенту питання про додаткове фінансування армії та відводив війська з більшості головних напрямків майбутнього ворожого наступу.

Знаєте, я цілком згідний із тезою «не критикувати Верховного головнокомандувача під час війни. Більше того, сам колись (у 2014) вкинув її в публічний простір.

Але вона точно не стосувалася людини, чий рівень адекватності категорично виключає здатність керувати країною під час війни.

П.С. Не зовсім по темі, але вкрай терміново. Зеленим не вдалося швидко змістити Залужного, але необхідність прибрати його з мапи стає дедалі нагальнішою (чому поясню в окремому пості). Вирішили зробити поетапно. Завтра планується зняти Наєва (поки в Єрмака алібі). Потім генерала  звинуватять у здачі Півдня (кримінальна справа, де фігурує й Залужний, давно готова). Далі… самі розумієте.

(Інформація про Наєва безпосередньо з ГШ).

Якщо сьогодні хай піднімемо достатній, може й засцють.»

Бєнєфіціари влади

Отже, Офіс президента скільки завгодно може говорити, що у них нема конфлікту із вищим військовим керівництвом. І що вони не готуються до виборів.
Однак, ще влітку Оксана Тороп із ВВС писала про те, що ДБР активно шукає, як повісити на Головкономандувача ЗСУ найбільш тригерне і болюче питання для політичного керівництва — швидку здачу Півдня, і ось надійшли нові деталі.
Одразу скажу, що мої джерела проінформовані і офіційні. Більш ніж.
Отже, станом на зараз є така інформація.
Офіс Президента хоче звільнити з посади
Командування об’єднаних сил Збройних Сил України Героя України, генерал-лейтенанта Сергія Наєва, після того оголосити йому підозру, а потім через ручний суд закрити його у СІЗО. Саме на нього хочуть повісити Чонгар і Маріуполь, аби з чистими руками піти балотуватись на вибори. Аби сказати своїм тіктокерам і фанатикам легких рішень: «ета ваєнниє нє досмотрєлі і всьо про@балі».
Для чого це?
Кусати і знімати Залужного — робити його достроково політиком номер один і гарантувати перемогу на двох повоєнних виборах. Тому — план Б — чинити тиск на Головнокомандувача ЗСУ та вішати на нього начебто «погану підготовку оборони, що стало причиною блискавичного просування ЗС РФ на початку їх вторгнення в Україну».
Чому вибрали фігуру Наєва? Це високопоставлений офіцер і давній колега та товариш Залужного. Тому влада вирішила викусувати команду Генштабу по одному і міняти на зручних людей. Ідея амбітна, побачимо, чи вони на таке підуть на практиці.
Цікаво лиш одне. Сергій Наєв нині у статусі командувача ОСУВ «Північ». Як і хто собі уявляє захист Києва без досвідченого управлінця? Чи мешканцям Оболоні і Бучанського напрямку треба готуватися до дубля два через політичні амбіції окремих осіб?
Marina Daniluk-Yarmolaeva


Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав Обʼєднане командування Збройних сил НАТО «Брюнссум»

Мета візиту: досягти глибшого взаєморозуміння та покращити оперативну сумісність між НАТО і Україною.

Командувач розповів закордонним колегам про досвід нашої країни у відповідних питаннях безпеки, зокрема під час планування та проведення операцій.

Також під час переговорів генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що Командування Обʼєднаних Сил ЗСУ, було створено у результаті трансформації Збройних Сил України відповідно до правил, принципів і стандартів НАТО, набуло оперативних спроможностей, активно навчаючись та впроваджуючи процедури Альянсу у свою повсякденну діяльність.

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

6 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

6 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

6 часов назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

12 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

14 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

15 часов назад