Категории: Мир о нас

США оцінюють кількість загиблих українських захисників у 70 тисяч, — The Economist

Унаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну загинули щонайменше 70 тисяч українських захисників, пише видання The Economist із посиланням на дані американських офіційних осіб.

Про це йдеться у статті, опублікованій 12 листопада 2023 року.

Матеріал присвячений зміні ринку праці в Україні, де жінки беруться виконувати роботу чоловіків, поки ті мобілізовані до армії.

«За оцінками американських офіційних осіб, щонайменше 70 тисяч українських воїнів загинули у війні, а ще до 120 тисяч були поранені», — йдеться у статті.

Згідно з публікацією, війна перевернула життя незліченної кількості українців, а також вплинула на ринок праці.

Близько 4,8 млн людей втратили роботу майже за одну ніч, коли росія напала на Україну. За оцінками, рівень безробіття знизився до 18,4% у жовтні цього року з понад 30% навесні 2022 року, але залишається значно вищим за довоєнний рівень.

За даними одного з опитувань, 17% українських працівників змінили професію з початку війни. Сотні тисяч були призвані на військову службу. 


The Economist опублікувало чергову статтю про війну в Україні .

  За оцінками американських джерел, на які посилається видання, щонайменше 70 тисяч українських солдатів загинули у війні, а ще до 120  тисяч були поранені.

Війна  перевернула життя незліченної кількості українців, вплинула на ринок праці.

Близько 4,8 млн людей втратили роботу майже за одну ніч, коли Росія напала на Україну.

За оцінками, рівень безробіття знизився до 18,4% у жовтні цього року з понад 30% навесні 2022 року, але залишається значно вищим за довоєнний рівень.

За даними одного з опитувань, 17% українських працівників змінили професію з початку війни. Сотні тисяч були призвані на військову службу.

У серпні видання The New York Times з посиланням на американських посадовців писало, що загальна кількість поранених і вбитих  військових з боку України та Росії за понад півтора року повномасштабної війни оцінюється в майже 500 тисяч.

Секретар РНБО Олексій Данілов спростовує ці цифри і заявляє, що інформація  західних ЗМІ про те, що втрати ЗСУ нібито сягнули 70 тисяч убитими, перебільшені і неправдиві.

У жовтні британська розвідка оцінила, що втрати Росії загиблими і важкопораненими складають до 190 тисяч військових, а з урахуванням поранених, які здатні повернутись на поле бою після одужання – до 290 тисяч осіб.

В Україні офіційна цифра загиблих і поранених є закритою. В марафоні про важкі сторінки війни і втрати говорити не прийнято.

Геращенко Ірина

Звук болю на рівні з криком

Теги: втратиЗСУ

Последние новости

Коломойському оголошено підозру в організації замовного вбивства

Українському бізнесмену Ігорю Коломойському, якого підозрюють в легалізації майна отриманого шахрайським шляхом, оголошено про нову підозру -  в організації та…

6 часов назад

Як проти нас ведеться інформаційна війна

Удар в спіну Зеленському звідки не чекали: ізраїльська проурядова Jerusalem Post випустила про Зеленського розгромний матеріал: "Зеленський у скрутному становищі…

10 часов назад

Війська РФ атакували 7 регіонів України, під ударом енергооб’єкти, 30 будинків

8 травня 2024 року над ліквідацією наслідків сьогоднішніх масованих обстрілів України працюють 350 рятувальників, також залучено 100 одиниць спеціалізованої техніки.…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 08.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад