Категории: Украина

Заступник міністра оборони Шаповалов подав у відставку через скандал із закупівлею харчів

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав заяву про звільнення. Її вже підтримав міністр Олексій Резніков, який звернувся з відповідним поданням до Кабінету міністрів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб «не створювати загрози для стабільного забезпечення ЗСУ внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування».

«Не зважаючи на те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла», – наголосили у відомстві.

Раніше видання «Дзеркало тижня» повідомило, що Міністерство оборони підписало угоду на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у тилових регіонах, на загальну суму 13,16 млрд грн. При цьому, ціни на нокремі категорії продуктів виявилися завищеними у 2-3 рази. Наприклад, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку.

Своєю чергою міністр оборони Олексій Резніков заперечує інформацію про закупівлю продовольства для військових за завищеними цінами, а ціни на яйця пояснює помилкою у документації. Водночас завищення цін на інші продукти міністр не прокоментував. 


Якщо у нас все було так правильно з регіональним треком, гуманітаркою і дорогами — тоді чого звільнився за власним бажанням Тимошенко?
Якщо було все коректно з закупівлями для ЗСУ — чому подав у відставку профільний замміністра оборони?
З одного боку — добре, що Президент очищує команду від корупціонерів, з іншого боку — час чітко формулювати причину відставок і добре перевірити решту людей, які поруч.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 21.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 21.06.2024 1. Держдума рф схвалила в першому читанні пакет поправок, який…

52 минуты назад

Віри, що ми вигребемо з цього лайна, все менше

Проблема не в тому, що Тищенко і його гобліни бикують на людину на вулиці. Проблемо не в тому, що Безугла…

1 час назад

Дивіться яка цікава істрія виходить

Відшуміла "подія тисячоріччя", тобто саміт миру, за коммюніке якого нам мають повернути Запорізьку АЕС і всіх полонених та викрадених громадян.…

1 час назад

Нідерланди та ще одна країна передадуть Україні систему Patriot, — міністерка оборони Оллонгрен

Нідерланди спільно зі ще однією державою передадуть Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, пише NL…

1 час назад

Дрони атакували Єйськ у Краснодарському краї. ВIДЕО

У ніч на 21 червня мешканці Краснодарського краю заявили про масовану атаку дронів. В районі військового аеродрому у Єйську спалахнула сильна пожежа.…

13 часов назад