За життя боролися три доби: у Дніпрі помер поранений терористами воїн ЗСУ

У п’ятницю, 11 жовтня, у лікарні Дніпра помер воїн Збройних сил України В’ячеслав Кубрак. Він зазнав тяжких поранень на Донбасі 8 жовтня.

Як повідомляється на сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського у Facebook, медики боролися за життя Героя три дні, але зусилля виявилися марними.

В’ячеслав Кубрак

У 2017 році «Військове телебачення України» знімало сюжет про Кубрака

«Не стало воїна, нашого побратима… В результаті отримання мінно-вибухового поранення 8 жовтня, під час виконання бойового завдання в Операції Об’єднаних сил, у Дніпровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова помер прапорщик Кубрак В’ячеслав Анатолійович – командир інженерно-саперного взводу. Три доби лікарі боролися за його життя, однак смерть виявилася сильнішою. Спочивай із Богом, брате-морпіху», – йдеться у повідомленні.

Командування і весь особовий склад морських піхотинців висловили щирі співчуття рідним загиблого і пообіцяли помститися окупантам за його смерть.

Згідно з інформацією на особистій сторінці Героя, він тільки встиг завести сім’ю у липні 2019 року.

Відомо, що 4 червня 2015 року В’ячеслав Кубрак одним із перших бійців української армії був удостоєний звання «Народний Герой України» і нагороджений першою недержавною нагородою – орденом «Народний Герой України».

До початку війни на Донбасі він був миротворцем на Балканах, служив у Криму, але після окупації Росією вийшов з півострова, відмовившись зраджувати присягу. На Донбасі героїчний сапер воював із перших днів вторгнення окупантів – з весни 2014 року.

В’ячеслав Кубрак (зліва)

Характерно, що у 2017 році «Військове телебачення України» знімало про загиблого воїна сюжет. Він показував, як українські сапери працюють на лінії фронту.

Новина про смерть захисника України шокувала волонтерську і патріотичну спільноту. Її представники висловили скорботу у зв’язку із трагедією.

В’ячеслав Кубрак був Народним Героєм України

Последние новости

Це і є наслідок «сойдьомся по-сєрєдінє»

Ну що, зелена пропаганда оклімалась від нокдауна з (не)будівництвом оборонних споруд і нарешті знайшла, хто нагадив Бубочці в штани. Це,…

9 минут назад

Масовані обстріли Харкова та удари по Печенігах, Чугуєву і Куп’янську-Вузловому, 12 загиблих

Упродовж минулої доби російські війська обстрілювали Харків та Харківщину, внаслідок ворожих атак є багато жертв та руйнувань. Про це повідомив…

15 минут назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 26.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

20 минут назад

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Уряд Німеччини оновив перелік нової військової допомоги для України. До нього увійшли, зокрема, розвідувальні безпілотники, артилерійські снаряди, танки Leopard 1…

1 день назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 25.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 25.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 день назад