Категории: Украина

Якщо буде зброя, санкції, трибунал для Путіна і членство в НАТО — війна може закінчитися цього року, — Порошенко

Головне питання, яке зараз турбує людей — коли закінчиться війна і що для цього роблять світові лідери

Про це лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко заявив в інтерв´ю Deutsche Welle у Мюнхені, інформує пресцентр «ЄС».

Він зауважив, що для якомога швидшої перемоги Україні потрібна зброя, ефективні вбивчі санкції для Росії, трибунал для Путіна і членство нашої держави в НАТО.

«Зараз весь світ дивиться на Україну, а вся увага сконцентрована у Мюнхені. Основні питання, які стоять за підсумками Мюнхенської конференції для пересічної людини: коли закінчиться війна? Що кожен з нас може зробити для того, щоб прискорити її закінчення? Це пронизує весь форум. Глобальна безпека залежить від нашої перемоги», — наголосив Порошенко.

«І сьогодні безумовно кожен з нас має зробити щось для того, щоб перемогу прискорити. Допомогти армії, допомогти Україні», — говорить Петро Порошенко.

«Я вважаю, що є п’ять речей, від яких залежить перемога. Перше — це зброя. Зброї — я вам це кажу як п’ятий Президент — ніколи не буває достатньо. Але Україна сьогодні має достатньо зброї для того, щоб зупинити Путіна, і потребує більше зброї для того, щоб виграти війну. Більше зброї — швидше буде мир», — говорить Порошенко.

«Друга позиція — це санкції. І сьогодні ми говорили з Урсулою фон дер Ляйєн, сьогодні ми говорили з міністрами закордонних справ — тому що наступного тижня буде форум Європейської Ради — щоб закрили всі лазівки для того, щоб обходити санкції. Щоб запровадили нові санкції, які будуть мати мету переполовинити російський експорт. Щоб Путін не мав грошей фінансувати війну, фінансувати вбивства українців. Включно із замороженням ліквідних російських активів», — пояснює п’ятий президент.

«Третє — те, про що говорила віце-президент Сполучених Штатів — це справедливість. Справедливість означає невідворотній трибунал для Путіна. І четверте, про що ми говоримо — це гарантії безпеки, для того, щоб наша перемога вилилася в стабільну безпекову ситуацію у світі. Ми маємо зробити все, щоб Росія не змогла повторити атаку. Для цього не існує іншого механізму, ніж членство України в НАТО», — зазначає Петро Порошенко.

«Ми сьогодні наголошуємо, що НАТО зацікавлене в членстві України настільки ж, наскільки Україна сама зацікавлена в тому, щоб вступити в НАТО. І я як людина, яка ініціювала зміни до Конституції щодо обов’язковості вступу до НАТО, і українці, які є найбільш євроатлантично оптимістичною нацією, бо більш як 90% підтримують майбутнє членство в НАТО — мають право ставити це питання і чекати, шоб Вільнюський саміт дав гідну, достойну відповідь на українське запитання», – вважає Петро Порошенко.

П’ятий Президент зауважив — тривалість війни залежить від рішучості світу. «Якщо будуть зброя, санкції, трибунал для Путіна і членство в НАТО — війна може закінчитися цього року. Після третього кварталу, коли Путін вже не буде мати грошей, коли зброя, яку отримають українці, дозволить нам наступати. І коли Росія зрозуміє небезпеки і ризики тримати Путіна далі. Наша перемога завершиться депутінізацію Європи, депутінізацію Росії, депутінізацію світу», – резюмує Петро Порошенко.

Можна я трохи попрацюю бабою вангою по власним відчуттям.
Ви мабуть всі читали допис Карла Волоха, про дві тези: кінець бойових дій (не війни) він прогнозує в другій половині року та катастрофічне падіння рейтингу Зеленського, що не дасть йому переобратися на другий термін.
Я не просто підтримую ці тези, але хотів би трохи розширити.
Бойові дії такої інтенсивності сильно виснажують і рф, і союзників, без яких ми вже б давно були поглинуті імперією. Тому я згоден, що останній серйозний штурм ворога буде цією весною — на початку літа. Після втримання позицій піде наш контрнаступ, під який привезуть більше танків, БМП та далекобійних ракет.
Яку територію ми зможемо відвоювати поки важко сказати, але є відчуття, що ми можемо завдати поразки ворогу невідворотної сили, розгромивши його армію на нашій землі.
Друга теза щодо програшу Зеленського на майбутніх виборах. Варто відмітити, що після такої війни, з такою кількістю провалів, корупції, брехні та невідомо яким майбутнім висновком аудиторської перевірки, переобратися Зеленському практично нереально. Ставка та Єрмака чи Буданова теж буде хибною. Хоча бабушка Бєня все таки спробує це зробити.
Думаю, що й Порошенко та Залужний не підуть на вибори президента. Порошенко зосередиться на партійній роботі заради сильної поствоєнної коаліції. А Залужний потрібен на чолі Генштабу, бо потрібно розвивати ЗСУ, озброєння та переводити армію на натівські рейки на 100%.
Вибір союзників може схилитися до Віталія Кличка, як проєвропейського лідера. Він жив у ЄС і знає цінності, а тому є відмінною кандидатурою для союзників. Досвід управління столицею два терміни лише посилює ймовірність того, що саме Кличко стане кандидатом від союзників на виборах президента.
Ось так вагную.
Я вже писав, повторюсь знову: мені не подобається волонтерська діяльність Петра Порошенка.
Поясню:
Вчора ввечері в одній з місцевих груп побачив перепост з ресурсу ЄС про те, що Порошенко і Ко пожертвували 2 мільярди гривень на ЗСУ. Потім прочитав вже саму новину і пости інших людей.
Трохи посерфив на цю тему, з’ясувалось, що поза спільнотою ЄС ця тема взагалі або не згадується (жодної новини в «незалежних» змі) або в багатьох викликає сміх і навіть роздратування, судячи з смайликів і коментарів.
«А чьо так мала?» — пише в коментарі до перепосту місцевий рагуль з аватаркою себе на фоні автомобіля. В коментах до аватарки його вітають з придбанням авто. В червні 2022.
На вигляд цілком призовопридатний рагуль, який під час війни вирішив купити СОБІ предмет першої необхідності — нове авто, питає «а чьо так мала?»
Звісно, що мало, за ці гроші можна купити трохи більше ніж 100 мільйонів яєць по 17. То ж хіба цим когось вразиш в наш час за наявності двох сталевих яєць Зеленського, які самі по собі можуть замінити озброєння, спорядження і засоби захисту? Стверджую так, бо в мільярдера Зеленського про «а чому так мала для армії?» чомусь не питають..
Але не про нього мова.
Мова про те, що якщо допомога армії ВЛАСНИМИ ГРОШИМА викликає сміх чи навіть хейт то може ну їх нах?
Бо це ж не просто гроші, не просто якісь там цифри і не просто якісь віртуальні супутники з простими скріптами аналізу зображень на пітоні, про які тепер соромно згадувати (правда ж, іксперти?) і за запитання про які тепер банять.
Це реальні речі: це амуніція, зброя, броня, очі, які рятують життя і тисячі людей зможуть побачити своїх дітей і близьких, це кілометри втриманих територій, десятки сіл і міст які завдяки цьому вдається втримати, не наблизивши лінію фронту до інших міст і не руйнуючи їх.
Тому якщо в когось на політичному фоні, чи на якомусь іншому фоні поїхав дах і він/вона хейтить людину, яка ДАЄ ВЛАСНІ ГРОШІ (не збирає в інших і кладе 2/3 собі в кишеню чи купляє якусь хйню, а ДАЄ, ДЛЯ АРМІЇ) і це явище є поширеним і системним, то може ну його нах?
Тобто, якщо худоба оскотиніла до такої степені що замість людського дякую чи хоча б мовчання не влаштовувати хейт, то який сенс?
Багато хто допомагає, але з нас не сміються і не хейтять за це.
А тут же ж цілі хейт шоу щодо волонтерства Порошенка влаштовують.
Минулого чи позаминулого тижня провладна zалупа з прифронтового Нікополя, яка замість того щоб захищати власне місто їздить з хіхоньками по Європі (а що це за практика така, до речі? Кому нах там потрібні ці хохотуни? Чому вони не на фронті свої «концерти» дають, як це було в усіх війнах, з артистами усіх країн?) і «жартує» про волонтерку Порошенка.
Та які проблеми: можеш замість Порошенка придбати цю машину разом з заступником міністра оборони з дивана якого витягнули склад бабла і повернули йому назад?
Той рагуль, який купивши СОБІ нову машину, питає «а чьо так мала?» змушений буде піти воювати, бо втрати будуть більшими і на собі відчує всі прєлєсті забезпечення армії без допомоги. І не відомо чи зможе потім їздити на тій новій машині.
Та й всі інші хохотуни зможуть повоювати сталевими яйцями Зеленського, матрьошками з його зображенням чи подушками з Арестовичем.
Словом, це реально дістало. І не в персоналіях справа, а в суспільній хворобі, в дятлах, які не здатні усвідомити, що такі речі рятують життя, убезпечують їх від просування ворога, обстрілів і окупації їх міс, в можливостях їздити на своїх сраних нових авто і шастати по закордонах з «концертами» і дають їм можливість просиджувати дні напроліт в соцмережах, обсираючи Порошенка, без допомоги якого вони б воювали подушками з Арестовичем.
І я розумію, що мій пост нічого не змінить в волонтерстві Порошенка (на щастя), але дуже б хотілося, щоб ці хохотуни отримували наочні, або під_очні, або в_нісні пояснення від тих кому ці речі рятують життя про те, що хейтити людину за те що допомагає армії власними грошима не можна в принципі, які б бджоли не літали в твоїй пустій голові.
Теги: Порошенко

Последние новости

У російському вторгненні винний весь світ?

​​Ви пригадуєте аби Саакашвілі (при всьому моєму настороженному до нього ставленні) після війни 08.08.08 заявляв що у російському вторгненні винний…

6 минут назад

Росіяни заявили про масовану атаку безпілотників

У ніч проти 17 травня пролунали вибухи в районі тимчасово окупованого росіянами Севастополя в Криму, у Новоросійську, Туапсе та Бєлгороді.…

14 минут назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 17.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

29 минут назад

Данія оголосила про пакет допомоги Україні на €750 млн

Сьогодні, 16 травня, міністерство оборони Данії оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на €750 млн, який передбачає внески…

14 часов назад

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

14 часов назад

Народ підтримує збільшення тарифів на електроенергію

Одночасно з інформацією про отримання фірмою сценариста "Слугі народа" 750 мільйонів за поставку електроенергії - виходить соціологія, згідно якої народ…

17 часов назад