Категории: ВидеоВПК

Випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф»

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» (експортна версія українського «Стугна-П»), розробленого ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Конструкція вдосконаленого протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» зазнала низку змін згідно вимог потенційного замовника. Усі модифікації були направлені на адаптацію пускової установки для її використання в умовах м’яких ґрунтів та піску. В першу чергу, мова йде про встановлення потужного тепловізору, що дозволяє першим пострілом знищувати цілі попри надскладні погодні умови, як в день, так і вночі.

Сама ракета не зазнала змін, бо з самого початку розроблялася для застосування в будь-яких кліматичних і погодних умовах, без виключень.

Під час випробувань удосконаленого протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» були присутні розробники та представники країни замовника. Також були присутні представники Збройних Сил України, які слідкували за ходом випробувань нової розробки КБ «Луч».

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко, під час випробувань високо оцінив модернізацію сучасного українського протитанкового ракетного комплексу виробництва КБ «Луч».

«Обладнння штатного ПТРК потужним тепловізором дає змогу гарантовано вражати бронетехніку ворога в умовах складної видимості та вночі. Ця розробка ще раз підтверджує, що наша країна має надзвичайно високий науковий потенціал, який дозволяє створювати зразки озброєння та військової техніки на рівні провідних країн світу», – додав Сергій Попко.

Унікальна розробка фахівців ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» має низку технічних переваг, які гарантують ураження рухомих і нерухомих сучасних броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, в тому числі – з динамічним захистом.

Окрім цього, український ракетний комплекс також здатний уражати малорозмірні цілі типу вогневих точок, танків в окопі, легкоброньованих об’єктів та вертольотів, що робить його універсальним вогневим засобом стримування на полі бою.

 

Последние новости

Наслідки ракетного удару по Харкову

О 3.20 10 травня російській загарбники завдали ракетного удару по Харкову. Виникла пожежа, є постраждалі. Про це повідомив начальник Харківської ОВА…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 10.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

21 час назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

1 день назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

1 день назад