Категории: ВидеоВПК

Українські танкісти розпочали навчання на Leopard 2 у Польщі

У Польщі розпочались навчання українських військовослужбовців на танках Leopard 2 в рамках програми європейської військової  підтримки EUMAM.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Польщі у своїх соцмережах.

Президент Польщі Анджей Дуда особисто відвідав полігон 10-ї бронекавалерійської бригади. Там українських військовослужбовців готують до експлуатації танків Leopard 2A4, які Варшава планує передати ЗСУ.

За дорученням президента України ми починаємо навчання українських танкістів. У навчаннях беруть участь досвідчені бійці, налаштовані на захист Батьківщини. Свою союзницьку діяльність ми здійснюємо через військову та гуманітарну допомогу, а також організовуючи навчання“, – заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Відомо, що до Польщі прибуло 105 українських військовослужбовців – 84 у складі 21 танкового екіпажу та 21 особа технічного персоналу. Навчальний курс для українських танкістів триватиме один місяць із заняттями по 10-12 годин на добу.

Керівник навчальної групи полігону 10-ї бронетанкової бригади Кшиштоф Сєрадзький зазначив, що українці мають досвід управління танками, що значно спростило процес навчання.

Українці швидко вчаться, немає проблем з опануванням цієї військової техніки“,- підкреслив Сєрадзький.

Підготовку українських військовослужбовців організували на базі навчальної інфраструктури 10-ї танкової кавалерійської бригади у Свентошуві, що входить до складу 11-ї Любуської бронекавалерійської “Чорної” дивізії.  ЇЇ інструктори проводитимуть навчання особового складу Збройних Сил України у складі Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM).

Віце-прем’єр-міністр Польщі Маріуш Блащак зазначив, сьогодні найбільший виклик для створення українського танкового підрозділу на танках Leopard 2 – це створення запасу запчастин.

Ми ставимо це завдання перед німецькою стороною, перед німецькою промисловістю. Я говорив про це, серед іншого, нещодавно з міністром оборони ФРГ“, – заявив Маріуш Блащак.

 P.S. Також сьогодні, 13 лютого, у Німеччині розпочались навчання українських екіпажів основних бойових танків Leopard 2. Вони відбуватимуться переважно на полігоні школи танкових військ у Мюнстері, що у Нижній Саксонії.

Про це повідомила речниця міноборони ФРН, передає Tagesschau.

Навчання відбуватиметься переважно на полігоні школи танкових військ у Мюнстері, що у Нижній Саксонії.

Там вже проходять тренування українські підрозділи на німецьких бойових машинах піхоти (БМП) Marder.

Навчання українських танкових екіпажів планують завершити до кінця першого кварталу, бо саме тоді бойові машини Leopard мають передавати ЗСУ.

Німецький Бундесвер планує своєрідний експрес-курс для українських військових.

У виданні Spiegel підкреслюють, що частина танкістів прибула на навчання прямо з передової в районі Бахмута.

За 6-8 тижнів українські екіпажі мають навчитися основам управління системою озброєння, а також відпрацювати взаємодію танків Leopard 2 та БМП Marder.

Однак у Німеччині наголошують, що за такий короткий термін можна навчитися лише основам керування.

Передбачається, що військові повернуться в Україну разом з бойовою технікою до кінця березня.

Уряд Німеччини 25 січня вирішив передати Збройним Силам України 14 танків Leopard 2A6, а також дав згоду на передачу танків німецького виробництва і з інших країн. А в лютому ФРН погодила передачу Україні й танків Leopard 1.

Не менше 100 танків Leopard 1A5 готові передати Україні Нідерланди у співпраці з Данією та Німеччиною. Техніку планують закупити безпосередньо у німецької оборонної промисловості. Країни також постачатимуть запчастини та боєприпаси, а Нідерланди готові долучитися і до навчання українських екіпажів.

mil.in.ua

Теги: Leopard2

Последние новости

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

10 часов назад

Що б я сказала президенту Зеленському

Сьогодні, у пʼяту річницю інавгурації Зеленського, багато людей написали рефлексії з цього приводу. Згадали і обіцянки-цяцянки новоспеченого президента, і питання…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 21.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

1 день назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

1 день назад