Категории: Мир о нас

Україна матиме більше зброї дальнього ураження, — Міноборони після засідання Рамштайну

Міжнародні партнери мають абсолютно повне розуміння того, що Україні потрібно більше зброї дальнього ураження.

Про це заявив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлюк.

На брифінгу в Києві Павлюк зазначив, що окрему увагу на засіданні «Рамштайн-18» було приділено «deep strike weapon, тобто системам, які дають змогу вражати за лінією зіткнення, і є повне розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна».

«Зобов’язання працювати над тим, щоб Україні надавати більше зброї для подібних ударів абсолютно чітко взяли на себе партнери, про це говорили, окремо приділили цьому увагу», — сказав він.

Павлюк відзначив також протиповітряну оборону, зазначивши, що Україна і партнери «креативні в тому, щоб вирішувати наявні проблеми».

«Крім того, що Україна отримає достатню кількість ракет для наявних систем, партнери, більш ніж одна країна, уже працюють над модернізацією західних ракет під наявні радянського зразка пускові системи й протиповітряні системи», — пояснив він.

Начальник департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України полковник Геннадій Коваленко розповів, що на зустрічі було обговорено також питання посилення спроможностей України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій і коаліції морської безпеки. Зокрема, в рамках авіаційної коаліції поряд із зобов’язаннями щодо надання літаків F-16 обговорюють також питання надання союзниками додаткових вертольотів.

«Щодо довгострокової підтримки, насамперед я хотів би підкреслити, які напрями. Це розвиток можливостей Повітряних сил. До речі, сьогодні прозвучало не лише отримання літаків F-16, про що всі знають. Розвиток спроможностей Повітряних сил також стосується вертольотів, сьогодні це чітко прозвучало, і безпілотних платформ», — сказав він на брифінгу в Києві.

Коваленко розповів, що іншим важливим напрямом довгострокової допомоги українським силам є Ground Based Air Defense (наземна ППО).

«Третім напрямом на довгострокову перспективу я відзначив би артилерійську коаліцію, яку оголосили представники Франції та США минулого тижня в Парижі», — зазначив полковник.

Зокрема, обговорювали питання диверсифікації поставок артилерійських систем з урахуванням зношення стволів артилерії.

Крім того, порушували питання IT-коаліції, дронової та коаліції морської безпеки.

Теги: Рамштайн

Последние новости

Типовий український канал

На заувагу про засилля побитих шашеллю беззубих пʼяниць із РФ в ефірах українських медіа — одна мила жінка написала: «Ну,…

7 часов назад

Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо

Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо щодо витоків по справі кураторів "Великого будівництва" Юрія Голика, Георгія Біркадзе, а також співробітників…

7 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 15-16.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2024 1. Санкції США зупинили торгівлю валютою та призвели до паралічу…

7 часов назад

Прочитав спільне комюніке з саміту миру

Прочитав спільне комюніке з саміту миру. Загальнозрозумілі фрази, які висловлювалися десятки, ні сотні разів Зеленським, союзниками. Так і не зрозумів…

7 часов назад

Казка про стару людину і золоту рибку доходить до фінішу…

Путін і Кремль істерять не лише через Саміт Миру і що їх туди не запросили. Кремль в курсі, що якийсь…

9 часов назад

Співпрезидент

До речі, ви в курсі, що в нас тепер дві України й, відповідно, два президенти? Це вже поза всіма межами…

9 часов назад