Категории: Мир

У Путина заявили, что не могут повлиять на отвод сил боевиков на Донбассе

Кремль имеет некоторое влияние на «ДНР» и «ЛНР», но не может повлиять на отвод сил боевиков. Об этом заявил пресс-секретарь президента Дмитрий Песков, сообщают росСМИ.

По его словам, Кремль якобы не является стороной конфликта и не может повлиять на отвод сил боевиков.

«Кремль, безусловно, имеет определенное влияние на «республики Донбасса». Но вы знаете, что «республики Донбасса» — самостоятельные субъекты в урегулировании этого конфликта», — сказал он.

Напомним, сегодня глава МИД Украины Вадим Пристайко заявил, что разведение войск в Петровском и Золотом сегодня не началось из-за недавних обстрелов боевиков. Министр отметил, что разведение войск начинается на седьмой день после того, как на конкретном участке не происходит обстрелов, но боевики несколько дней назад обстреляли Петровское и Золотое.

P.S. «Передайте Пристайко, его уже на#бали»: Комбат 93-й бригады заявил, что боевики займут позиции ВСУ

Командир 93-й бригады Сергей Плахотник заявил, что российские оккупанты будут имитировать отвод сил и займут освобожденные украинскими военными позиции. Соответствующий пост комбат написал в Facebook.

«Лапоть, карту купи! А я тем временем куплю за ящик водки билет в первый ряд, чтобы посмотреть, как представители власти посетят Петровское, а президент будет гарантировать безопасность его жителей. Разве что власть сепарская. Покажите кто-нибудь на карте, что от Петровского до наших позиций от 1,5 до 3 км», — пишет Плахотник.

По его словам, указанные позиции были возведены кровью четырех военных из 93-й бригады и еще нескольких батальонов.

«И основная проблема в том, что мы будем оставлять свои позиции, а сепары будут имитировать уход с никому не нужной Викторовки и отойдут именно на Петровское. И на предмет настроений жителей этого села и соседней Стылы иллюзий быть не может. Передайте Пристайко: его уже нае&@ли», — добавил Плахотник.

P.P.S.

Який «дивний» збіг. На наступний день після багатотисячного Віче на Майдані зелена влада «несподівано» відклала відведення ЗСУ біля Золотого та Петрівського, яке повинно було бути сьогодні, у день народження плішивого фюрера русні.

Не склалося зі святом у путіна та Зеленського — народ змусив їх залишитись без такого «подарунка».

«Сьогодні мало б початися розведення, і дійсно про це була домовленість в Мінську нашої переговорної команди … На превеликий жаль, ви знаєте самі, що були обстріляні кілька днів тому Петрівське і Золоте. А наскільки ви пам’ятаєте , наше рішення було в тому, що розведення починається на сьомий день після того, як на цьому конкретному ділянці зберігається мир і не відбувається обстрілів «, — сказав представник зе-ко Пристайко.

Звісно, Зеленському було плювати були чи ні обстріли, його злякало скандування вчора десятками тисяч людей гасла «Зелю геть!», у разі відведення ЗСУ на цих ділянках. Сподіваюсь, що і далі народ буде тримати коміка у правильному напрямку руху.

Alex Noyt

Зеленський збирається дати посібникам окупантів зброю та легалізувати російську окупаційну адміністрацію — Яременко

Тут один з яскравих перевертнів-псевдопатріотів Богдан Яременко, який нарешті отримав омріяну посаду, у своєму інтерв’ю мимоволі відкрив плани Зеків.  Слухайте, у мене складається враження, що у цих квартальців та подібні Яременку, котрі дорвалися до влади — просто дах зірвало. Я не розумію, чому вони вважають усіх українців подібним до Зе-стада? Хоча — це риторичне питання. А поки декілька скринів справжніх планів Зе-ков, яки вони намагаються втілити, щоб догодити Путіну. Зе-ко навіть не приховують, що збираються легалізувати окупаційну російську адміністрацію під виглядом -«місцевої влади», навіть якщо фарс під назвою «вибори», котрий відбудеться під дулами автоматів посібників окупантів не визнає навіть наскрізь проросійська ОБСЭ.

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

11 часов назад

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

22 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

22 часа назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

1 день назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

1 день назад