Категории: ВидеоУкраина

У провалі з фортифікаціями на Харківщині стоять конкретні прізвища, назвіть нарешті їх – генерал Кривонос

Українському суспільству дуже хотілося би почути прізвища тих, хто відповідав за будівництво фортифікаційних споруд на Харківщині напередодні наступу військ РФ. Однак центральна влада не поспішає ухвалювати відповідні рішення і уникає відповідей на нагальні питання.

Про це в етері “Прямого” заявив Сергій Кривонос, генерал ЗСУ, перший заступник командувача ССО ЗСУ (2016-2019), заступник секретаря РНБО України (2019-2020).

Він прокоментував постанову Ради про утворення тимчасової спеціальної комісії з питань використання коштів бюджету, спрямованих на облаштування фортифікація, а також на виготовлення та закупівлю безпілотників, результати якої, за словами представників монобільшості, будуть за пів року.

“Під час війни такі речі, як “крадівництво” грошей на фортифікаційних спорудах і на закупівлях безпілотних літальних апаратах, мусить проводитися значно швидше. Бо пів року – це багато. У нас чомусь влада не поспішає з певним прийняттям рішень… Президент Зеленський вже відзвітував про створення командування безпілотних літальних систем, між тим все топчеться на місці, а за цей час росіяни вже зайняли не один десяток квадратних кілометрів”, – зауважив військовий.

Окрім того, він нагадав, що в Україні уже були приклади ТСК, які давали на виході нуль, зокрема йдеться про “вагнергейт“.

“Це взагалі була чистої води маніпуляція з боку влади, а ще потім переслідування Червінського, який досі знаходиться за гратами замість того, щоб захищати Україну, з його знаннями і досвідом. Але між тим все одно це певний прогрес. Саме головне, щоб прогрес не звернувся в регрес. Бо показувати процес заради процесу – нас не цікавить. Нас цікавить конкретні прізвища, конкретні суми і конкретне покарання”, – наголосив Кривонос.

За його словами, українському суспільству дуже хотілося би почути прізвища тих, хто відповідає за фортифікації.

“Безвідповідальність породжує безкарність, а безкарність породжує хаос. “Зелена” влада без конкретики постійно нас підштовхує до хаосу. У нас немає з кого спитати, хто це робив в масштабах держави, хто відповідав за напрямками Харківщини, Сумщини, Чернігівщини, Донеччини. У нас немає з кого спитати, бо якраз для влади це дуже зручно. Вони або взагалі не оголошують, хто відповідає, або достатньо швидко міняють керівників, аби уникнути безвідповідальності. І найголовніше – це результат діє тільки на користь ворога. Ворог був дуже здивований при початку наступу на Харківщину відсутністю фортифікаційних споруд”, – зазначив генерал ЗСУ.

Як відомо, напередодні фракція “Євросолідарності” заблокувала трибуну Верховної Ради з вимогою винести на голосування законопроєкт про заборону московської церкви, а також створення ТСК з питань фортифікацій та забезпечення ЗСУ дронами. Після блокування трибуни та збирання підписів Погоджувальна рада Верховної Ради ухвалила рішення проголосувати питання створення Тимчасової спеціальної комісії, яка обʼєднає проблеми фортифікаційних споруд і дронів.

Раніше п’ятий Президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко закликав з трибуни парламенту негайно створити ТСК щодо будівництва фортифікацій і забезпечення ЗСУ дронами від держави.

Нагадаємо, що народні депутати з фракції “Європейська Солідарність” у березні побували на обʼєктах будівництва фортифікаційних споруд на Сумщині, на кордоні з росією. Як згадує Ірина Геращенко, вони були шоковані відсутністю техніки та низькими темпами будівництва. У розмові з військовими депутати сформували запит на необхідне обладнання і передали його Порошенку.

prm.ua

Последние новости

Офіс Президента хакнув НАБУ

Офіс Президента хакнув НАБУ і взяв під власний контроль всю інформацію щодо розслідування справ проти чиновників-топкорупціонерів. Про це в ефірі Radio…

4 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024 1. Росія призупиняє валютні торги, оскільки санкції США створюють плутанину.…

17 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 15.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

18 часов назад

Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Німеччина виділила для України новий пакет військової допомоги. Пакет включає системи ППО IRIS-T, реактивні системи залпового вогню HIMARS і танки…

1 день назад