У ДПСУ створили ще одну бригаду “Гвардії наступу”

На базі Луганського прикордонного загону створено ще одну бригаду “Гвардії наступу”.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Нове військове з’єднання отримало назву “Помста”.

Майже десять років прикордонники та прикордонниці Луганського загону зі зброєю в руках відстоюють суверенітет та територіальну цілісність України.

Саме цей загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини, ведучи вогонь з довколишніх будинків.

Бійці та командири загону загартувалися у боях на найгарячіших ділянках фронту російсько-української війни.

Від початку повномасштабного вторгнення 5 військовослужбовців прикордонного загону удостоєні почесним званням Героя України з нагородженням ордена «Золота Зірка», 4 з них – посмертно.

Нині Луганський прикордонний загін реформовано у бригаду “Гвардії наступу” із символічною назвою “Помста”.

У ДПСУ наголосили, що бойові можливості підрозділу значно нарощені, броньованою технікою, спецавтомобілями, зенітними, артилерійськими та протитанковими засобами, системи аеророзвідки та ударними БПЛА. Також бригада має засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо.

Військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном. Зокрема, у Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

Нагадаємо, на початку минулого року Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад “Гвардії наступу” у складі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Для зміцнення Сил оборони та звільнення окупованих територій України від російських загарбників.

Тоді у складі Державної прикордонної служби було сформовано бригаду «Сталевий кордон».

mil.in.ua

Последние новости

Порошенко розповів, про що домовляється на виставці озброєнь Eurosatory 2024

Петро Порошенко бере участь у міжнародній виставці передових систем наземної та повітряної безпеки Eurosatory 2024 та веде переговори із виробниками…

7 часов назад

Сдєлалі сєбя вмєстє

Homer: Українці так мріяли побороти кумівство Порошенко, що тепер мають на чолі країни незрозумілу хєрню без повноважень та відповідальності, куми…

9 часов назад

Вовчанськ — місто, якого більше нема

Вовчанськ - місто, якого більше нема. Оперативна ситуація там ніби й застабілізована, але місто вже фактично припинило існувати. Вражина там,…

9 часов назад

Російський удар по Харкову: кількість постраждалих продовжує зростати

Кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова 22 червня зросла до 37. Загинуло троє людей. Про це повідомив очільник Харківської ОВА…

10 часов назад