У ДПСУ створили ще одну бригаду “Гвардії наступу”

На базі Луганського прикордонного загону створено ще одну бригаду “Гвардії наступу”.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Нове військове з’єднання отримало назву “Помста”.

Майже десять років прикордонники та прикордонниці Луганського загону зі зброєю в руках відстоюють суверенітет та територіальну цілісність України.

Саме цей загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини, ведучи вогонь з довколишніх будинків.

Бійці та командири загону загартувалися у боях на найгарячіших ділянках фронту російсько-української війни.

Від початку повномасштабного вторгнення 5 військовослужбовців прикордонного загону удостоєні почесним званням Героя України з нагородженням ордена «Золота Зірка», 4 з них – посмертно.

Нині Луганський прикордонний загін реформовано у бригаду “Гвардії наступу” із символічною назвою “Помста”.

У ДПСУ наголосили, що бойові можливості підрозділу значно нарощені, броньованою технікою, спецавтомобілями, зенітними, артилерійськими та протитанковими засобами, системи аеророзвідки та ударними БПЛА. Також бригада має засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо.

Військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном. Зокрема, у Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

Нагадаємо, на початку минулого року Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад “Гвардії наступу” у складі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Для зміцнення Сил оборони та звільнення окупованих територій України від російських загарбників.

Тоді у складі Державної прикордонної служби було сформовано бригаду «Сталевий кордон».

mil.in.ua

Последние новости

Офіс Президента хакнув НАБУ

Офіс Президента хакнув НАБУ і взяв під власний контроль всю інформацію щодо розслідування справ проти чиновників-топкорупціонерів. Про це в ефірі Radio…

5 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024 1. Росія призупиняє валютні торги, оскільки санкції США створюють плутанину.…

19 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 15.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

19 часов назад

Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Німеччина виділила для України новий пакет військової допомоги. Пакет включає системи ППО IRIS-T, реактивні системи залпового вогню HIMARS і танки…

1 день назад