Категории: ВидеоМир

Талібан напав на прикордоння Ірану

Талібан застосували живу силу та бронетехніку для атаки на прикордонний пост Ірану.

Афганські таліби опублікували відео, на якому видно, що вони підійшли близько до іранської бази в прикордонній зоні.

Ватажки талібану почали заявляти, що вони будуть боротися з «корумпованою Ісламською Республікою Іран з більшим ентузіазмом, ніж на війні проти Америки».

«Якщо старійшини дозволять джихад, ми скоро завоюємо Іран», – заявив один з ватажків талібів.

У міністерстві національної оборони Афганістану звинуватили іранські сили у відкриті вогню.

«Ісламський Емірат вважає діалог розумним способом розв’язання будь-якої проблеми, пошук приводів для війни не в інтересах жодної сторони», – додали у міноборони Афганістану.

Своєю чергою іранська сторона звинувачує у розв’язанні конфлікту афганську сторону.

За словами іранських військових, сили талібів ініціювали напад з порушенням «міжнародного права та принципів добросусідства» та зустріли «рішучу та мужню протидію з боку прикордонників» Ісламської Республіки.

«Сьогодні у першій половині дня сталося зіткнення прикордонників Забульського прикордонного полку з невідомими озброєними людьми, які планували проникнути на територію Ісламської Республіки Іран, у нульовій точці кордону, що призвело до перестрілки та збройного конфлікту», йдеться також у повідомленні.

Також повідомляється, що двох іранських прикордонників убито внаслідок зіткнення з талібами. Однак ця цифра може бути вищою.

Зіткнення сталося після того, як президент Ірану Ібрагім Райсі раніше цього місяця попередив талібан не порушувати права Ірану на воду у річці Гільменд. Іран звинуватив правителів афганських талібів у порушенні договору 1973 року, обмеживши потік води з річки Гільменд у посушливі східні райони Ірану. Таліби відкинули це звинувачення. Також перед атакою у МЗС Ірану заявили, що Іран не визнає талібів.

«Ми не визнаємо нинішніх правителів Афганістану і наполягаємо на необхідності створення інклюзивного уряду в Афганістані», – заявили в МЗС Ірану.


ТАЛІБИ АТАКУВАЛИ ІРАН
Пишуть, що прикордонні підрозділи Ірану атакував Талібан. Схоже, найближчим часом Ірану стане не до поставок Москві ані «Шахедів», ані іншого озброєення. Самим знадобиться.
Оцініть красу гри! Про те що Талібан просто приречений на експансію сусідніх регіонів, писали ще коли таліби захопили владу в Афганістані. Таліби — як більшовики. Їм завжди потрібна велика мета і священна війна. Але.
Вломитися у Пакістан у талібів кишка тонка, там їм раду дадуть швидко. Піти на північ зараз теж не вийде, бо Китай заходився будувати газогін з Туркменістану, очевидно через Таджикістан. Справу мати доведеться з китайцями, а порівняно з китайцями самі таліби — гуманісти. Отут хтось підштовхнув талібів до війни з Іраном.
Мені одному ввижається білоголовий орел під зоряно-смугастим прапором?
І хай вас не засмучує, що таліби атакували радикально-ісламську державу. Ваххабітізм з’явився як течія опору проти мусульманської еліти, яка погрязла в розкошах та корупції замість думати про рятування душі.
До речі, що закидають таліби Ірану? Правильно, корумпованість.
Спостерігаємо. Сподіваюся, буде гучно. Припускаю, що дії талібів будуть підтримані невідомими БПЛА — але не настільки аби дати талібам перемогти. Безпілотники в Іран уже прилітали.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

3 часа назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

9 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

9 часов назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

16 часов назад