Категории: Мир

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $6 млрд

Очільник Пентагону Ллойд Остін оголосив про виділення Україні найбільшого пакету військової допомоги від США, загальна сума якого становить $6 млрд

Про це він заявив після засідання «Рамштайну», що транслювалося в етері Еспресо.

«Я радий оголосити про виділення $6 млрд у межах ініціативи допомоги Україні», — сказав Остін.

Глава Пентагону зауважив, ці кошти дозволять Сполученим Штатам закуповувати зброю для українських військових у американських виробників. Також він підкреслив, що цей пакет підтримки є найбільшим.

«Він включатиме критично важливі засоби перехоплення для систем NASAMS і Patriot. Більше безпілотників та іншого обладнання. Велика кількість артилерійських боєприпасів і ракет «земля-повітря». Щоб ця допомога була поставлена на стійку основу», — розповів Остін.

За його словами, у США також вирішили надати Україні далекобійні системи ATCAMS. Водночас чиновник додав: Україна може перейти до далекобійної військової кампанії.

«Дуже важливо, що Україна має те, що потрібно — вона має потугу. Це не є одна куля, якщо можна так сказати. Це комплексний підхід до застосування інших систем, що надають інші країни. Україна може перейти до далекобійної військової кампанії», — зазначив Остін.


Адміністрація Байдена оголосила про новий історичний пакет допомоги Україні в галузі безпеки

Сьогодні, коли ми відзначаємо дворіччя контактної групи з питань оборони України під керівництвом міністра оборони Остіна, Міністерство оборони оголосило про новий історичний пакет допомоги у сфері безпеки, щоб задовольнити поточні потреби України на полі бою та продемонструвати непохитну підтримку США Україні. Цей пакет, наданий через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI) з використанням фінансування, виділеного доповненням до національної безпеки, який Президент щойно підписав, включає обладнання для посилення протиповітряної оборони, протипожежної та артилерійської зброї України, а також для підтримки потенціалу, раніше наданого Сполучені Штати.

На відміну від Президентського органу скорочення, який Міністерство оборони продовжувало використовувати для доставки обладнання в Україну із запасів Міністерства оборони історичними темпами, включно з  пакетом на 1 мільярд доларів, оголошеним 24 квітня , USAI є органом, згідно з яким Сполучені Штати закуповують потенціал у промисловості США або партнери. Це оголошення є початком процесу укладання контрактів для отримання додаткових пріоритетних можливостей для України.

Можливості в цьому оголошенні, загальна сума яких становить до 6 мільярдів доларів, включають:

  • додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot;
  • додаткові боєприпаси для національних передових зенітно-ракетних систем (NASAMS);
  • Обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів із системами протиповітряної оборони України;
  • Обладнання та системи протидії БПЛА;
  • Боєприпаси для реактивних систем з лазерним наведенням;
  • багатофункціональні радари;
  • Протиартилерійські радари;
  • додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 152 мм;
  • високоточні авіаційні боєприпаси;
  • Безпілотні авіаційні системи Switchblade і Puma (UAS);
  • Тактичні автомобілі для буксирування озброєння та техніки;
  • Підривні боєприпаси;
  • Компоненти для підтримки українського виробництва БАС та інших можливостей;
  • Стрілецьку зброю та додаткові боєприпаси до стрілецької зброї; і
  • Допоміжні елементи та підтримка для навчання, технічного обслуговування та діяльності з підтримки.

Цей пакет заходів USAI підкреслює тверду та непохитну відданість США задовольнити найнагальніші невідкладні та довгострокові потреби України у спроможності протистояти російській агресії в рамках глобальної коаліції, яку ми створили з приблизно 50 союзниками та партнерами.

defense.gov

Последние новости

Коломойському оголошено підозру в організації замовного вбивства

Українському бізнесмену Ігорю Коломойському, якого підозрюють в легалізації майна отриманого шахрайським шляхом, оголошено про нову підозру -  в організації та…

7 часов назад

Як проти нас ведеться інформаційна війна

Удар в спіну Зеленському звідки не чекали: ізраїльська проурядова Jerusalem Post випустила про Зеленського розгромний матеріал: "Зеленський у скрутному становищі…

11 часов назад

Війська РФ атакували 7 регіонів України, під ударом енергооб’єкти, 30 будинків

8 травня 2024 року над ліквідацією наслідків сьогоднішніх масованих обстрілів України працюють 350 рятувальників, також залучено 100 одиниць спеціалізованої техніки.…

11 часов назад