Категории: Мир

Союзники озвучили підсумки “Рамштайн-13”

Міністри оборони та військові озвучили підсумки за результатами засідання Контактної групи з оборони України в форматі «Рамштайн».

Очільник Пентагону США Ллойд Остін заявив, що союзники Україні виявляють єдність та рішучість у підтримці української оборони перед лицем російської агресії.

«Ми впевнені, що ця група з оборони дала Україні спроможності, необхідні для успіху», – сказав Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Остін заявив, що союзники дбають як про забезпечення нагальних потреб України, так і реагують на мінливу ситуацію на полі бою і підтримують довгострокову обороноздатність України.

Зокрема щодо забезпечення України технікою, каже очільник оборонного відомства США, важливо переконатися, що українці мають можливості відновити пошкоджену техніку, відремонтувати, коли можливо, – і відправити назад на передову.

«Бойові пошкодження будуть і надалі. Я думаю, що росіяни показали нам ті ж самі 5 одиниць техніки десь тисячу разів із десяти різних ракурсів. Але, якщо відверто, українці досі мають багато бойових спроможностей», – додав очільник Пентагону.

Поле бою

Щодо ситуації на полі бою в Україні голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі своєю чергою навів слова українського президента Володимира Зеленського про початок контрнаступу, але відзначив, що «ще надто рано робити якісь остаточні оцінки».

«Ми говорили, що війна динамічна. Це змагання волі – воно непевне, жорстоке і завжди має дорогу ціну. Але ми впевнені, що українська хоробрість, компетентність і підготовленість переможуть», – додав Міллі.

Остін подякував Нідерландам та Данії, а також Німеччині і Польщі, які координують зусилля Контактної групи з оборони України в навчанні українських льотчиків на літаках четвертого покоління та наданні і обслуговуванні танків Leopard – ініціативи, які, за заявою посадовця, відповідають на зміни в ситуації на полі бою.

Нідерланди та Данія координують навчання українців на літаках четвертого покоління F-16. Польща та Німеччина опікуються координацією надання та підтримки роботи танків Leopard, зазначив голова оборонного відомства США.

Натомість Олексій Резніков, міністр оборони України повідомив:

«Сьогодні ми отримали від наших партнерів запевнення про початок навчання і разом розбудовуватимемо цей консорціум винищувачів. Ми почнемо це з F-16, з Нідерланди та Данія як лідерів, приєднаються також інші країни. Крім того, ми почули гарні новини від наших шведських партнерів також про те, що ми матимемо можливість випробувати – просто спробувати – також їхні можливості».

mil.in.ua

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

1 день назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

1 день назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

1 день назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

2 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

2 дня назад