Категории: Политика

«Слуги народу» провели через комітет ВР законопроєкт, яким зриватимуть конкурс на директора НАБУ

Нардеп «Слуги народу» додали в законопроєкт норму, якою нівелюється вимога щодо політичної незалежності майбутнього директора НАБУ.

Про це у Facebook повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін.

«Як ми і попереджали, Слуги щойно провели через комітет законопроєкт №7654, яким зриватимуть конкурс на директора НАБУ, а також спрощують процедуру його звільнення. Голосування в Раді відбудеться, скоріше за все, завтра. Депутати Зеленського прямо на комітеті запхали в проєкт норму, якою вбивають вимогу щодо політичної незалежності майбутнього директора НАБУ.

Діючий закон прямо забороняє подаватися кандидатам, які останні 2 роки працювали в керівних органах партії та/або були з нею в договірних відносинах. Тепер депутати це обмеження скасовують (достатньо припинити таку діяльність прямо перед поданням на конкурс)», — йдеться в повідомленні.

Шабунін заявив, що пізніше повідомить, кого саме Банкова «пхатиме» на посаду директора НАБУ.

«Ганьби буде більше, ніж під час конкурсу на керівника САП. Нагадаю, що нормальний конкурс на директора НАБУ був і залишається однією з вимог для початку переговорів про вступ України в ЄС.

Так само нагадаю, що від початку повномасштабної війни Україна отримала від Заходу 17,5 млрд доларів, що становить близько 60% усього українського бюджету. У мене великі сумніви, що Захід й далі даватиме гроші (в потрібних обсягах) владі, яка атакує незалежні НАБУ/САП.

Тому що ціллю таких атак може бути лише одне — бажання убезпечити своїх від покарання за корупційні злочини. Інших мотивів просто немає. Наприклад, голова цього комітету ВРУ (і він же головний автор законопроєкту) — Андрій Клочко — сам є фігурантом справи НАБУ. 70-річна матір цього Слуги Народу за час його депутатства придбала нерухомості на 14,5 млн грн і автомобіль Tesla. Команда Зеленського вже перетворює цей конкурс в ганьбу ще більшу, ніж була при обранні керівника САП», — підсумував голова ЦПК. 


На минулому тижні почали деукраїнізацію.
На цьому тижні планують пустити під знос незалежність НАБУ.
Щойно через профільний комітет ВР провели законопроект 7654, який завтра пхатимуть в порядок денний.
Сутність законопроекту — встановлення контролю над НАБУ і фактично узурпація антикорупційної систруктури. Щоб не було такого незалежного органу, і вже ніхто не плутався під ногами у влади.
(Згадуємо нещодавню ситуацію у Запоріжжі)
Відтепер директора НАБУ можна буде легко звільнити, а призначити можна буде будь якого народного депутата, хоч з екс-ОПЗЖ. Звісно, якщо завтра це буде проголосовано.
Про який вступ до ЄС може йти мова, якщо у нас приймають такі законопроекти?
Цікаво що все це голосується спільно з колишніми депутатами ОПЗЖ.
Останнім часом це все дуже і дуже погані сигнали.

Последние новости

Офіс Президента хакнув НАБУ

Офіс Президента хакнув НАБУ і взяв під власний контроль всю інформацію щодо розслідування справ проти чиновників-топкорупціонерів. Про це в ефірі Radio…

4 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024 1. Росія призупиняє валютні торги, оскільки санкції США створюють плутанину.…

18 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 15.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

18 часов назад

Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Німеччина виділила для України новий пакет військової допомоги. Пакет включає системи ППО IRIS-T, реактивні системи залпового вогню HIMARS і танки…

1 день назад