Категории: ВидеоПолитика

СБУ змусили бути пацюками

Подивився сюжет Бігусів. Шокований.
Соромно за СБУ. Найбільший сором навіть не тому, що погодились і втілили стеження за журналістами — це було завжди, скільки я себе пам’ятаю. Але завжди стосувалось професійної роботи. І ми всі завжди розуміли: так, ми постійно під наглядом через свої професійні зв’язки. Так, це теж погано. Це поганий сигнал. Поганий симптом. Але якось ми з цим співіснували.
Сором не за це.
Сором саме за те — абсолютно в цьому погоджуюсь з Денисом і хочу це окремо підкреслити — що частина співробітників СБУ притягла в Україну ТИПОВІ фсбшні методи роботи — через ліжка, спальні, підглядання за оголеними жінками, втягнули дітей.
Ось це перекреслює всі здобутки СБУ як воюючої спецслужби, де служить в тому числі багато людей, якими я пишаюсь. І — водночас, як виявилось — люди, які дискредитують СБУ.
Але менше з тим. Наказали — зробили. Проміняли високу планку, завойовану побратимами, на лайно на мундирі. Ок. Менше з тим. Бо не це головне.
Головне — замовник. Це не ідея СБУ. Не могло бути ідеєю СБУ. Це ідея тих, хто їм наказав це робити. І змусив бути пацюками. Це не персональна видумка Семенченка. Не персональна видумка Малюка чи когось з його замів. СБУ має, чим займатись і без створення компромату на журналістів.
Все це стеження — це абсолютно очевидне політичне замовлення людей, пов’язаних з інформаційною опікою за Офісом президента. І сусппільство має знати імена цих високих людей у високих кабінетах Офісу президента. Ці люди мають бути покарані за незаконні дії.
А я бачу, що поки що всі мовчать. Тиша в Офісі та навколо нього. Сховали голови в пісок. Призначили винного і поховались.
Ні, пацани та дівчата, так не вийде. Або покарання винних (замовників), або типова мерзенна фсбшна реальність знову накриє всю країну. Вам цього не дадуть зробити. Будете всі разом бігати по світу шукати політичний притулок — від малого до великого.
ДумайТЕ.
Petro Shuklinov
Що ж, в Україні знову є два СБУ. Одна проводить унікальні спецоперації, героїчно знищує ворога,звільняє полонених і честь знати цих офіцерів. Максимальна їм повага.
Друга — кошмарить бізнес , шпигує за опозицією і журналістами, запускають брудні інформаційні спецоперації через анонімні ТГ. Деяких з цих топтунів ми вже впізнаємо в обличчя, вони «супроводжують» поїздки Порошенка на фронт, тусуються біля нашого офісу, ми вже майже вітаємося, правда, вони ховають очі. На жаль, не сьогодні Україна почала перетворюватися на поліцейську державу.
Очевидно, спецслужба ніколи б не робила протиправного стеження без найвиших вказівок.
В часи Порошенка за все в країні відповідав Порошенко. За війну, кадрову політику, Свинарчуків, вбивство журналіста, невдалу фразу на пресконференції, полонених, безвіз, корупцію, склади, бізнес-клімат, свободу слова, демократію, за владу і опозицію.
Інша справа Зеленський. Він — тільки за все хароше. Правда, хорошого стає все менше. Й попри те, що президент своїм указом звільнив керівника відділу, який прослуховував журналістів, виникає питання- так спецслужба це робила за своєю ініціативою? Ловити наркоманів- це точно підслідність СБУ?
На що відволікається спецслужба воюючої країни. На агентів в рясах і пʼяту колону сил не вистачає, а 30 людей відрядити слідкувати за любителями травки-є. Чим тоді займається поліція? Чи їй на Банковій менше довіряють?
Й останнє, щодо наркотиків. СБУ всіх вживачів колес буде ловити, чи тільки з редакцій?
Я б на місці Бігусів провела ще одне розслідування, на контрасті, так би мовити. Про любителів екстазі , яких СБУ «не помічає». Серед завсігдатаїв вечірок, позитивних блогерів і позаштатних радників, наприклад.
Ну і що?
Як усі і думали за командою Бігуса слідкувала СБУ.
Ні, зараз вони розказують, що слідкували тому, що там якась молода дівчина оператор мала зв’язки з наркодилером. Закуповувала щось курить чи нюхать.
Ну хтось із пазітівних блогерів скаже: так ета же зальот. Кримінал. Все правильно.
Ну да, скажу я. Але виключно у випадку, якщо ділери гоцають з прямими спинами в районі Банкової. І продають щось понюхать в Офіс президента.
А просто за журналістами/операторами слідкувати — ви серйозно?
Адже слідкував департамент захисту національної державності. Державності!!!!
Як журналісти загрожують державності?
Навіщо Департамент захисту державності ганяється за дилерами?
Звісно (повторюся) — якщо наркоту заносять не на Банкову. Тоді пряма загроза. А є сміливе припущення, що заносять. Воно в мене базується на аналізі рішень, які там приймаються. Бо таке і по п’яні не наприймаєш. Там щось важче.
Зараз в СБУ підмітають сліди. Звільнили (думаю — евакуювали) директора департаменту.
Говорять про оптимізацію задач і завдань.
Але ми маємо чітко розуміти: в Державі Україна, яка воює зараз за свободу цивілізації, за права людини, за вільну світову пресу — все це порушують.
І я знову ж, маю сміливе припущення — порушують з подачі саме офісу президента. Різних там татарових.
Ми дорослі і розуміємо: слідкували, щоб нарити зв’язки Бігуса з опозицією. І використати це у передвиборчих махінаціях.
Для дискредитації і розслідувачів. І опозиції.
А коли нічого не нарили — давайте їх хоч наркоманами виставимо. Десь так.
Колись у подібному скандалі, який всі пам’ятають як Вотергейт — злетів з посади президент США Ніксон.
Спорю на кефір: наш президент і не муркне з цього приводу. Зробить вигляд, що нічого не сталося.
Бо яце ж якась фігня, що не варта уваги.
Тут кадрові питання вирішувати треба.
Вільна преса? Ні, не чули.
У влади зашкварів уже на трьох януковичів. А вони про вибори думають.
Смішні.
І страшні.

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

59 минут назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

1 час назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

2 часа назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

8 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

10 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

11 часов назад