Категории: Политика

Росія створює приводи для вторгнення з боку Придністров’я

Російські провокації в Придністров’ї — пряма загроза Україні. Молдова та демократичні країни Європи мають вирішувати цю проблему негайно.

На цьому наголошує у фейсбуці Юрій Бутусов.

«Росія влаштувала серію вибухів в окупованому Придністров’ї. Очевидно, Росія створює приводи для вторгнення з боку Придністров’я, згідно з планом захоплення українського узбережжя Чорного моря, про який 22 квітня заявив заступник начальника Центрального військового округу ЗС РФ Рустам Міннекаєв.

На жаль, Придністров’я стало осередком міжнародного тероризму. Влада Молдови зобов’язана відреагувати на російські провокації та російські арсенали в Придністров’ї, це пряма загроза Україні та допомога агресору під час війни. Молдова зобов’язана визначитися зі своєю позицією в ході нападу РФ на Україну і заявити, як саме вона збирається роззброїти ці банди. Можливо, слід звернутися за військовою допомогою до світової спільноти.

Придністров’я — плацдарм для наступу російських військ та основа міжнародного тероризму. Цю проблему демократичним країнам Європи треба вирішувати негайно», — підкреслив він.

Нагадаємо, 22 квітня виконуючий обов’язки командувача військ Центрального військового округу РФ Рустам Міннекаєв повідомив, що російська армія під час розпочатого нового наступу на сході України планує встановити повний контроль над Донбасом та Південною Україною, забезпечити сухопутний коридор у Крим. Контроль російської армії над півднем України також дозволить отримати вихід до Придністров’я, заявили в командуванні ЦВО.

Зранку 26 квітня на території невизнаного «Придністров’я», у селищі Маяк Григоріопольського району, пролунали два вибухи.

«Керівництво» невизнаного Придністров’я запровадило «червоний» рівень терористичної небезпеки та пообіцяло прийняти «рішення на захист інтересів республіки».

Після повідомлень про вибухи у невизнаному Придністров’ї на виїзд на підконтрольну молдовському уряду територію утворились автомобільні черги. 


Президентка Республіки Молдова Майя Санду скликає сьогодні термінове засідання Вищої ради безпеки у зв’язку з інцидентами в Придністровському регіоні.

Про це повідомляє пресслужба президентки Молдови.

Засідання Вищої ради безпеки відбудеться о 13:00

Після засідання Санду проведе брифінг для преси. 


В Кремлі дуже уважно спостерігають за ситуацією в невизнаному Придністров’ї.

Про це повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, інформує «РИА Новости».

Новини, що надходять звідти, викликають стурбованість, повідомив Пєсков.

За його словами, у президента РФ Володимира Путіна поки що не планують контактів з президенткою Молдови Майєю Санду. 

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.06.2024 1. Мінфін росії продовжує шукати можливості поповнити бюджет за рахунок…

9 часов назад

Росіяни катують українських військових, які потрапили в полон на Харківщині

Окупанти захопили в полон українських військових на Харківському напрямку і знущаються з них. Про це повідомляє телеграм-канал БУТУСОВ ПЛЮС. "Невиліковно хвора нація,…

10 часов назад

У Мінсоцполітики порадили українцям самостійно відкладати гроші на старість і готуватися працювати, скільки зможуть

Через демографічні проблеми держава не зможе платити високі соціальні пенсії, тому українцям варто вже зараз відкладати кошти на життя у…

13 часов назад

70% Вовчанська перебуває під контролем ЗСУ, — речник ОСУВ «Хортиця»

Місто Вовчанськ Харківської області, де російська армія почала наступ 10 травня, на 70% перебуває під контролем українських військових. Про це…

13 часов назад

Військові показали успішну роботу американської БМП Bradley

Українські військові показали успішну роботу американської бойової машини піхоти Bradley. 47 окрема механізована бригада оприлюднила на фейсбук-сторінці відео ураження ворожої…

15 часов назад